יום שלישי, 5 במאי 2015

טארטלט תפוחים וקוואקר

תקופות מעבר. 
כמהההה שאני "אוהבת" תקופות מעבר. 

איפה האביב מהסרטים?
המלבלב והפורח שבו כולם שמחים ומאושרים ומאוהבים והכל ורוד ומקסים ונחמד? 

האביב שלי כולל הרבה הרבה טישו, מליון ואחת כדורים וכל מיני ימים של אי יכולת לצאת מהמיטה. 
אז נכון שאני מתרפקת על הגשם שמגיע מידי פעם, 
אבל אפילו אני - מעריצת החורף הגדולה - מוכנה כבר שיגיע הקיץ, יעבור מהר, ושוב יהיה חורף. 

יצאתי ממש מעפנה בחודש שעבר. 
לא הספקתי להכין משהו לחודש האבוקדו של פרוייקט כחומר ביד הבלוגר =( 
אבל החודש - חודש שיבולת השועל
בערך דקה וחצי אחרי שהוכרז החומר החודשי ידעתי מה אני רוצה להכין. 

טארט תפוחים וקוואקר! או במילה אחת ט-ע-י-ם






קראק פאי. 
מעולם לא טעמתי אבל שמעתי כלכך הרבה עליו שכבר המון זמן אני אומרת לעצמי שאני חייבת לנסות.
התחתית השיבולת שועלית שלו נשמעה לא פחות ממושלמת, 
אם כי המילוי שלו נשמע כבד ולא הכי מתאים. 
אז... החלפתי אותו. 

אז מה אם הוא יצא טיפונת מתוק מידי. אי אפשר להפסיק לאכול אותו. 
במיוחד בגירסה הקטנטנה והחמודה שאי אפשר לעמוד בפנייה. 

נתחיל! 
מתחילים - איך לא - משיבולת שועל / קוואקר
(אני מעדיפה לקרא לה קוואקר, שיבולת שועל נשמע כמו משהו לא אכיל במיוחד)
שיבולת שועל שלמה, לא טחונה אינסטנט.































מוסיפים לה קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח, מערבבים ומניחים בצד. 
















אחרי שסיימנו לערבב, מקרימים חמאה עם סוכר חום ולבן. 
















מוסיפים ביצה - ממשיכים לעבד, ואז מוסיפים את היבשים ומעבדים לבצק אחיד (לא יותר מידי).





























משטחים את הבצק בתבנית (אני השתמשתי בתבנית מרובעת 25X33 ס"מ)




























ואופים ב180 מעלות עד שהעוגיה הענקית מזהיבה. לי זה לקח בערך 15-20 דקות.



























מניחים לעוגייה להתקרר בצד ועוברים להכנת המלית. 
התבססתי על מלית התפוחים של פאי התפוחים המושלם שפירסמתי בבלוגולדת שנה. 
ד"א ממש בקרוב אני והבלוג חוגגים בלוגולדת שנתיים =) צפו למתכון שווה במיוחד!!! 

בכל מקרה, מקלפים וחותכים תפוחים ירוקים לקוביות. 
















בסיר/מחבת/וואטאבר ממיסים חמאה + סוכר חום + מיץ לימון + קינמון ומוסיפים את התפוחים. 
מערבבים טוב ונותנים להם להתבשל. 










מבשלים את התפוחים תוך כדי ערבוב פה ושם עד שהם שחומים ורכים אך לא מושי לחלוטין. 
החלטתי הפעם לוותר על האינסטנט פודינג וניל שאני תמיד מוסיפה. 
בעיקר כי שכחתי לקנות ולא היה בבית אבל באמת לא הרגשתי צורך.
(אני לגמרי מסוגלת לרוץ למכולת לקנות מצרך באמצע הכנת עוגה גם אם הוא קריטי וגם אם פחות)




























גם את התפוחים מניחים בצד להתקררות. 

אחרי שכולם המתינו יפה בצד והתקררו מתחילים בהרכבת הטארטלטים. 
את העוגייה הענקית - והשווה במיוחד יש לציין - טוחנים בפוד פרוססור לפירורים, מוסיפים סוכר חום וחמאה מומסת וטוחנים עד שנוצר "בצק" פירורי עוגיות. 




























את ה"בצק" מועכים בעזרת האצבעות בתבניות קטנות של מאפינס (יעבוד לגמרי גם בתבנית פאי גדולה)




























כדאי לדחוס ממש ממש טוב כדי שאחרי האפייה הם לא יתפרקו. 




























התפוחים אומנם היו חתוכים אך לא מספיק קטן בשביל טארטלטים כאלה קטנים. 
בכוונה השארתי אותם בחתיכות גדולות יחסית כדי שלא יהפכו לפירה. 
אך כדי למלא את הטארטלטים יש לחתוך אותם לקוביות קטנות יותר. 



























מסדרים את התפוחים בתוך הקלתיות בעזרת כפית, גם אותם כדאי לדחוס פנימה. 



























וכדי לשדרג את הכל ולהוסיף עוד קצת "שיבולת - שועל'יות" החלטתי לפזר שטרוייזל קוואקר מלמעלה. 
מניחים בקערה קמח, סוכר חום, סוכר לבן, קינמון ומלח, מעל מפזרים קוביות חמאה, מועכים ומפוררים בעזרת האצבעות עד שנוצרים פירורים.










לפירורים האלה מוסיפים שיבולת שועל - שוב, שלמה. לא אינסטנט. 




























מערבבים בעדינות ומפזרים מעל הטארטלטים. 















אופים ב180 מעלות עד שהשטרוייזל מזהיב. לי זה לקח בערך 20-25 דקות.





























וזהו. הם מוכנים. 
גם גלידה וניל שכחתי לקנות - אני בטוחה שזה היה לא פחות ממושלם יחד איתה. 
אבל גם לבד הם טעימים בטירוף! 
























לעוד מתכונים "שיבולת-שועליים" לחצו כאן. תיזהרו לא להזיל ריר על המקלדת. 
_________________________________________________________________________


מתכון

טארטלט תפוחים וקוואקר 
לי יצאו מהמתכון 24 טארטלטים בגודל מיני מאפינס ועוד 2 קצת יותר גדולים בתבניות מיני פאי.

קלתית קראק פאי - מקור המתכון מתוך בון-אפטיט
3/4 כוס + 2 כפות שיבולת שועל שלמה - לא אינסטנט
1/2 כוס קמח
1/8 כפית אבקת אפייה
1/8 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
90 גרם חמאה 
4 כפות סוכר חום
2 כפות סוכר לבן
ביצה

1. מערבבים בקערה: שיבולת שועל + קמח + אבקת אפייה + סודה לשתייה + מלח. 
2. מקרימים במיקסר עם וו גיטרה: חמאה + סוכר חום + סוכר לבן. 
3. מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד. 
4. מוסיפים את החומרים היבשים ומעבדים לבצק אחיד. 
5. משטחים בתבנית (אני השתמשתי בתבנית 25X33) בצורה אחידה.
6. אופים ב180 עד שהעוגיה מזהיבה. 
7. מניחים בצד להתקררות. 

מלית תפוחים - מתוך "פאי תפוחים -נירית" שפורסם בעבר בבלוג
6 תפוחים ירוקים
30 גרם חמאה
1/2 2 כפות סוכר חום
כפית מיץ לימון
1/2 כפית קינמון

1. מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות. 
2. ממיסים במחבת עמוקה/סיר חמאה + סוכר חום + מיץ לימון + קינמון.
3. מוסיפים תפוחים ומערבבים. 
4. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתפוחים רכים אך לא לחלוטין. 
5. מניחים בצד להתקררות. 

שטרוייזל שיבולת שועל - מקור המתכון מתוך epicurious
1/2 כוס קמח
75 גרם סוכר חום
35 גרם סוכר לבן
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
80 גרם חמאה
1/3 כוס שיבולת שועל שלמה - לא אינסטנט.

1. בעזרת האצבעות מפוררים את כל החומרים מלבד שיבולת השועל לפירורים. 
2. מוסיפים את שיבולת השועל ומערבבים בעדינות. 

הרכבת הטארטלטים
75 גרם חמאה מומסת 
כף וחצי סוכר חום

1. את התפוחים שהתקררו חותכים לחתיכות קטנטנות.
2. בפוד פרוססור טוחנים את עוגיית שיבולת השועל. 
3. מוסיפים סוכר חום וחמאה מומסת וממשיכים לטחון עד שנוצר "בצק". 
4. מהדקים את התערובת בתבנית מיני מאפינס. 
5. בכל שקע דוחסים מלית תפוחים עם כפית.
6. מעל, מפזרים את השטרוייזל. 
7. אופים ב180 עד שמזהיב. 

וזהו =) 

3 תגובות:

  1. א. התפוח המחייך חמוווווד
    ב. הפוסט מזמין אותך לאביב שאחרי חורף קבור בשלג. כמות הפרחים על העצים מפתיעה, החיות המוזרות שצצות ברחוב מפתיעות לא פחות, ואולי כולם לא מאוהבים אבל הם משתזפים בביקיני על הדשא ב-17 מעלות :P

    השבמחק
  2. יושבת ומזילה ריר על המקלדת...

    השבמחק