יום שני, 11 במאי 2015

עוגיות פיניאטה + בלוגולדת שנתיים

היום בלוגולדת, 
היום בלוגולדת, 
היום בלוגולדת, 
למשו טעים =)

השנה לא פספסתי!
ואפילו הכנתי תכנית מגניבה מראש! 
(האמת שגם שנה שעברה הייתה לי תכנית בראש פשוט התפספסו לי התאריכים) 

בכל מקרה, 
היום לפני שנתיים העלתי את הפוסט הראשון בהתרגשות רבה =) 

עברתי המון בשנתיים האלה, 
ולצערי הבלוג די מוזנח לאחרונה, ממש לא בכוונה תחילה. אני פשוט לא מספיקה... 

אבל! 
בלוגולדת זה בלוגולדת! 
והכנתי משו סופר מגניב לרגל המאורע =) 



























לאחרונה מסתובבות ברשת כל מיני תמונות של עוגות ועוגיות פיניאטה.
ולפני המון זמן ראיתי סרטון ביוטיוב (אני אפילו לא זוכרת מתי ואיפה כדי לעלות עליו) 
של עוגיות בצורת מתנות פיניאטה קטנות וחמודות. 

וכמובן שכשחשבתי איזה דבר מגניב אפשר להכין לבלוגולת הרעיון קפץ לי לראש. 
הן מגניבות לאללה, לא כזה מסובך להכין אותן, והן מושלמות לחגיגות יומולדת (ובלוגולדת). 

אז מכינים! 

עוגיות חמאה פשוטות, שכמובן מתחילות עם חמאה. הרבה חמאה. 




























לחמאה מוסיפים אבקת סוכר וזסט לימון ומקרימים במיקסר לקרם חלק.















לאחר מכן מוסיפים חלב, לאט לאט תוך כדי ערבול במהירות בינונית - גבוהה (זהירות שלא ישפריץ),




























מעבדים, מוסיפים קמח + מלח,















ממשיכים לעבד, ובאמצע הדרך לבצק חלק מוסיפים תמצית/מחית וניל. ממשיכים לעבד עד שנוצר בצק. ממש כדאי לא לעבד יותר מידי. 





























בעיקרון זה בצק עוגיות פשוט טעים ונחמד, אפשר כבר עכשיו לקרוץ ממנו עוגיות ולאפות. 
אבל! אני רציתי צבעים. הרבה צבעים! אז חילקתי את הבצק ל8 חלקים














וצבעתי אותם =). 
אני משתמשת בצבעי ג'ל של ווילטון, הם מאד מרוכזים וצריך מהם ממש טיפטיפונת בשביל לצבוע.



























הבצק (במיוחד אחרי שצובעים אותו והוא ממש מתחמם) חייב קירור. 
משטחים, עוטפים, ומאשפזים במקרר. עדיף ל6-8 שעות במינימום. אצלי הוא חיכה כמעט 24 שעות. 




























אחרי שהבצק קר אפשר לעבור לעבודת הקריצה. 
מרדדים את הבצק די דק (בכל זאת בונים איתו מגדלים), קורצים ריבועים. ואז ממחצית מהם קורצים עיגול (בתכלס עדיף ריבוע אבל לא היה לי) קטן יותר. ומסדרים צפוף על תבנית אפייה. הן לא תופחות. 

ואז אופים. ב180 מעלות עד שהם ממש מתחילות טיפונת טיפונת להזהיב, לי זה לקח בערך 7 דקות, 
לא כדאי לחכות עד שהן משחימות. הן טעימות יותר ללא השחמה והצבעים יפים יותר.




























ד"א, מהשאריות אפשר להכין אחלה עוגיות קונפטי =)


נותנים לעוגיות להתקרר ובינתיים מכינים את ה"מלט" שידביק לנו את מגדל העוגיות. רויאל אייסינג פשוט, שמכינים מאבקת סוכר ומיץ לימון. מערבבים ביחד טוב טוב טוב לקרם סמיך מאד, במרקם של טחינה גולמית בערך. 












מכינים גם קערית עם מיני עדשים.
(או כל דבר אחר שבא לכם לשים בפנים. כדאי שזה יהיה כמה שיותר קטן) 


































ואפשר להתחיל לבנות! 
כל עוגיות בנוייה בעצם מ-4 עוגיות. 2 שלמות ו-2 מחוררות. 
מתחילים מעוגייה שלמה, מזלפים עליה מעט רויאל אייסינג, מניחים מעל עוגייה מחוררת ולוחצים. 
לאחר מכן מורחים שוב רויאל אייסינג ושוב מניחים מעליו עוגיה מחוררת. מניחים בצד כדי ומחכים עד שהקרם מתקשה. חוזרים על הפעולה עם כל העוגיות. 




























לאחר שסיימנו לבנות את כל העוגיות ממלאים אותן במילוי שבחרנו. 




















ואז, סוגרים אותן. 
מזלפים שוב רויאל אייסינג וסוגרים עם עוגיה שלמה. לוחצים חזק ומניחים בצד עד שהקרם מתקשה. 














לאחר שסיימנו לסגור את כל העוגיות, כל מה שנותר זה לזלף סרט מתנה לקישוט. 






























וזהווווו! 
הן יצאו מהממות! 
חילקתי אותן היום לכיתה שלמה של חוליגנים בני 7 (חחחח כן. חגגתי בלוגולדת עם הכיתה)
והם עפו לגמרי מהתלהבות. 




























ומי שיש לו OCD כמוני, 
יכול לשחק שעות עם הצבעים =) 






























_________________________________________________________________________

מתכון

עוגיות פיניאטה בצורת מתנה
לי יצאו 55 עוגיות (ועוד קצת שאריות) זה כמות ענקית - כאמור, לכיתה שלמה. 

עוגיות חמאה - מקור המתכון מהמתכון של "עוגיות פרח ריבה" של קרין גורן
600 גרם חמאה
300 גרם אבקת סוכר
זסט מלימון גדול אחד
3/4 כוס חלב
900 גרם קמח 
כפית מלח 
כף מחית/תמצית וניל

צבעי מאכל

1. מקרימים במיקסר חמאה + אבקת סוכר + זסט לימון. 
2. מוסיפים חלב תוך כדי עיבוד במהירות בינונית-גבוהה. 
3. לאחר מכן מוסיפים קמח ומלח וממשיכים לעבד. 
4. רגע לפני שנוצר בצק מוסיפים וניל ומעבדים לבצק חלק ואחיד. 
5. צובעים ומקררים. 
6. מרדדים לעלה דק וקורצים עוגיות, מחציתן שלמות והחצי השני עם חור באמצע. 
7. אופים ב180 מעלות לא מחכים להזהבה מלאה, ברגע שמתחיל מוציאים. בערך 7 דקות.
8. מקררים. 

הרכבת העוגיות
6 כפות גדושות אבקת סוכר
2 כפיות מיץ לימון 

מיני עדשים למילוי

1. מכינים את הרויאל אייסינג: מערבבים אבקת סוכר ולימון לקרם חלק וסמיך. 
2. מרכיבים את העוגיות: מניחים עוגייה שלמה, מזלפים עליה רויאל אייסינג, מעליה מניחים עוגיה
2. מרכיבים את העוגיות: עם חור, מעליה שוב מזלפים רויאל אייסינג ושוב מניחים עוגייה עם חור.
3. בתוך העוגיות שופכים סוכריות מיני עדשים. 
4. סוגרים את העוגיוה: מזלפים רויאל אייסינג ומניחים מעל עוגיה שלמה. 
5. לסיום מזלפים סרט לקישוט. 

3 תגובות: