יום רביעי, 13 במאי 2015

עוגת שקדים, פטל וגבינה

לא. 
אתם לא חולמים. 

זה פוסט נוסף! 
הייתם מאמינים? 

יצא ככה שיש לי קצת זמן השבוע להעלות עוגות ישנות שכבר חשבתי שלא אעלה. 
אבל העוגה הספציפית הזאת הייתה כל-כך כל-כך טובה שאי אפשר לוותר עליה! פשוט אי אפשר! 

זוכריייים את אביעד? 
כן, זה שהכנתי לו עוגה מגניבה,
ואז בתמורה הוא הכין לי עוגה מטריפה ליומולדת לפני שנה ואפילו כתב לי פוסט בבלוג,
אז הוא. 

וזוכריייים שבחודש ינואר במנטקה החומר החודשי היה שקדים?

במקרה יצא שלאביעד יש יומולדת בינואר. ממש במקרה. 
ובגלל שלא היה לי זמן להכין יותר מידי עוגות החלטתי בשבילו שעוגת יום ההולדת שלו תהיה בסימן שקדים. למרות שהוא בכלל ביקש משהו אחר לגמרי. (אני עדיין חייבת לו עוגה)
לא יפה מצידי, אני יודעת.  

בכל מקרה, הכנתי לו עוגה. עם שקדים ופטל וגבינה, אדירה ברמות אחרות. ממש אבל ממש טעימה! 
ובסוף בכלל נשבתי בקסמם של דובוני השקדים שהכנתי ברגע האחרון כי לא הייתי בטוחה עד כמה השקדים בולטים בעוגה ואז גם החלטתי לפרסם אותם. 
והעוגה? נשכחה לה בצד. 
אבל לא שכחתי אותה באמת... פשוט חיכיתי לרגע המתאים בשבילה (ושיהיה לי זמן לכתוב). 
אומנם הגבינה בה היא לא גולת הכותרת, אבל היא ממש מתאימה לדעתי לערב שבועות. 
או לכל ערב אחר. 
נסו ולא תתאכזבו! 

מזל טוב אביעד! (באיחור של 4 חודשים) 






























אז העוגה הזאת, היא קצת מוזרה. 
כאילו דרך ההכנה שלה ממש לא שגרתית, וזה נראה לי מה שהכי מדליק בה. 
מצאתי אותה ממש מזמן בשיטוטים באינטרנט, והיא ישבה וחיכתה בצד עד שאמצא זמן להכין אותה.

מתחילים מהכנת מאפינס שקדים ופטל. שהם מהממים בפני עצמם. 
לקחתי שאריות מהם ללימודים וזאת הייתה אחת מארוחות הבוקר הטובות שהיו לי. 

אני ניסיתי הפעם 2 סוגים של פטל קפוא: 
הראשון - "או פרוטי" שמצאתי במכולת ליד הבית,
שזה די מוזר כי מעולם במכולת ליד הבית שלי לא היה פטל קפוא, ומאז גם לא ראיתי שם שוב,
דווקא ביום שהלכתי לקנות חומרים לעוגה שיש בה פטל היה שם...  




























והשני: "פטל אדום" שקניתי בטיב טעם. 



























הפטל של "או פרוטי" היו גדולים ויפים יותר אחרי הפשרה, אך היו בהירים וחמצמצים. 
הפטל של טיב טעם היו אומנם מעט קטנים ואחרי הפשרה טיפה נמעכו אבל היו כהים וטעימים בהרבה. 

בכל מקרה ערבבתי את שני הסוגים ונהנתי משני העולמות =) 
מוציאים את הפטל ברגע שמתחילים לעבוד כדי שיפשיר טיפה אבל לא עד הסוף. 




























כשהפטל נח לו בצד מתחילים בהכנת המאפינס. 
מערבבים בקערה: קמח + אבקת שקדים + אבקת אפייה + סודה לשתייה + מלח + קינמון.


לאחר מכן, מקרימים חמאה וסוכר. 






























אליהם מזלפים לאט לאט, תוך כדי ערבול, ביצים ש"קשקשנו" עם תמצית/מחית וניל.










ואז מוסיפים את החומרים היבשים  




























ולסרוגין חלב ושמנת חמוצה. 














מעבדים במיקסר עד שהתערובת אחידה ומוסיפים את הפטל,




























מערבבים ידנית ממש בעדינות רק כדי לפזר את הפטל בכל הבלילה. 




























ושופכים למנג'טים - בערך 3/4 מגובה המנג'ט. 
























לבסוף, בהחלטה של רגע, קצצתי שקדים קלויים מלוחים ופיזרתי מעל. 
את המאפינס זה שידרג מאד, אך בעוגה עצמה בסופו של דבר זה היה די סתמי אז לא יודעת אם הייתי מוסיפה אותם בפעם הבאה. 














אופים ב180 מעלות עד שהמאפינס מזהיבים. 















עכשיו מתחילים בהכנת השכבות כדי שנוכל לבנות את העוגה בקלות.

כמו שכבר אמרתי הם ממש אבל ממש טעימים ככה. הפטל חמצמץ-מתוק ורטוב ומוסיף להם לחות בדיוק במידה. אני ממש אהבתי ובטוחה שאכין אותם שוב. ושוב ושוב. 
כל הסיפור של העוגה בכלל התחיל מהם. האופה החמודה מהבלוג the little epicurean
רצתה להכין מאפינס טעימים, ולא שמה מנגטים. המאפינס נדבקו לה תבנית והיא לא הצליחה לשחרר אותם בשלמותם. היא לא רצתה לזרוק את הדבר הטעים הזה לפח אז היא הכינה מהם עוגה. 
כן. ממאפינס מפוררים. 
אז את המאפינס המושלמים שלכם (במידה ושמתם מנג'טים) עכשיו צריך להוציא מהמנג'טים































מניחים את המאפינס העירומים בצד, ועוברים לריבת פטל,
אני אוהבת את של סנדלפור (ככה כותבים את זה?!?!), כדאי מעט לפתוח אותה עם מטרפה לפני.... 




















והשכבה השלישית - קרם גבינה. 
מעבדים פילדלפיה בטמפרטורת החדר - לקרם חלק,
 במקביל מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל,












ומאחדים בינהם ידנית בעדינות. 















ועוד דבר קטן ואופציונלי - אני קליתי שקדים מולבנים לקישוט והנחתי בצד לקירור. 


זהו. עכשיו אפשר להתחיל בבניית העוגה. 
את המאפינס מפוררים ישירות לתבנית או רינג (עדיף רינג, יותר קל לשחרר בסוף...)
ומועכים עם הידיים. זה קשה נפשית אבל שווה את זה...














מעל מורחים שכבה דקה של ריבת פטל,



























ומעל, שכבה של קרם הגבינה. 














חוזרים על הפעולה הזאת בדיוק שוב. ומעל מהדקים שכבה נוספת של 1/3 ממאפינס הפטל. 




























עכשיו אפשר לשחרר את העוגה מהרינג.




























החלטתי שהמראה הפרוע פחות מתאים לעוגה בעייני והחלטתי לצפות אותה בקרם הגבינה מכל הכיוונים.
מעל סידרתי את השקדים הקלויים שהתקררו בינתיים. 















לסיום סיומת - כי אי אפשר בלי - הקדשה על העוגה. 
ריבת הפטל מלאה בגרגרי הפטל וחשבתי שבטח יהיה קשה לזלף איתם. 
אז כדי להפטר מהם ולהשאר עם ריבה חלקה: מחממים אותה טיפונת במיקרו, ומסננים במסננת. 
מעבירים לשקית זילוף - ואז אין בעייה לזלף. 











מזלפים קישוט / הקדשה / ציור / מה שבא לכם... או שאפשר גם להשאיר בלי. 































ומעבירים למקרר. 
הועגה צריכה מקרר. כמה שיותר יותר טוב. היא רק הלכה ונהייתה יותר טעימה ככל שעברו ימים. 
אז כדאי להכין אותה לדעתי יום לפני ההגשה. 


































היא לא קלילה ואוורירית כמו המאפינס. 
אבל היא כ-ל כ-ך טעימה!!! 

אומנם אני מעט משוחדת, פטל זאת ההתאהבות החדשה שלי. אבל כל מי שאכל אהב. 
_________________________________________________________________________

מתכון

עוגת שקדים, פטל וגבינה - מקור המתכון מהבלוג the little epicurean
עוגה גבוהה, ברינג 26. 

מאפינס שקדים ופטל
לי יצאו 24 מאפינס, בסוף השתמשתי ב21 מתוכם. 

3 כוסות פטל אדום
3 כוסות קמח
1/4 2 כוסות אבקת שקדים
3/4 כפית סודה לשתייה 
כפית וחצי אבקת אפייה 
כפית מלח 
כפית קינמון
170 גרם חמאה
2 כוסות סוכר 
3 ביצים 
2 חלמונים 
כף תמצית/מחית וניל
כוס וחצי חלב
כוס וחצי שמנת חמוצה 
*אופציונלי - חצי כוס של שקדים קלויים מלוחים קצוצים

1. מוציאים את הפטל מהפריזר בתחילת ההכנה ומניחים בצד. 
2. מערבבים את היבשים: קמח + אבקת שקדים + סודה לשתייה + אבקת אפייה + מלח + קינמון.
3. מקרימים במיקסר חמאה + סוכר.
4. מזלפים ביצים ש"קשקשנו" עם וניל תוך כדי ערבול. 
5. מוסיפים לסירוגין יבשים, חלב ושמנת חמוצה.
6. ולבסוף מוסיפים את הפטל ומערבבים ידנית בעדינות. 
7. מפזרים את הבלילה בתוך מנג'טים, ומעל מפזרים את השקדים הקצוצים.
8. אופים ב180 מעלות עד שהמאפינס מזהיבים. 
9. מניחים אותם בצד להתקררות. 

קרם גבינה - אלתור שלי
2 חבילות גבינת פילדלפיה 
500 מ"ל שמנת מתוקה 
אינסטנט פודינג וניל 

1. מקרימים את הגבינה במיקסר עם וו גיטרה. 
2. מקציפים את השמנת עם אינסטנט פודינג וניל.
3. מאחדים בינהם בעדינות באופן ידני. 

הרכבת העוגה
ריבת פטל 
שקדים מולבנים קלויים (אופציונלי לקישוט)

1. מפוררים 1/3 מהמאפינס (כלומר 7) לתוך הרינג ומועכים עם הידיים. 
2. מורחים מעל שכבה דקה של ריבת פטל. 
3. ומעל הריבה מורחים שכבה של קרם גבינה. 
4. חוזרים על הפעולה שוב. 
5. מעל מסדרים שכבה שלישית של מאפינס מפוררים ומעוכים (נשמע מעולה...)
6. משחררים את העוגה מהרינג. 
7. מצפים את העוגה עם הקרם שנשאר. 
8. מקשטים עם השקדים והריבה (או בכל דרך אחרת שבא לכם)
9. מקררים כמה שיותר - עדיף 24 שעות. 

תגובה 1:

  1. נראה ממש ממש טעים!!!!!!!!!!
    ואפילו יותר יפה מהעוגה המקורית....

    השבמחק