יום שלישי, 1 באפריל 2014

באני קייקפופס - גזר ושוקולד לבן

אני מכורה. 

לקניות.

של מוצרי אפייה ומטבח... (ועוד כל מיני דברים אבל בעיקר זה) 

ברמות שאי אפשר לתאר. זה פשוט עצוב. 

אם אני אלך ברחוב ותהיה חנות שטות כזאת של כל מיני בולשיט למטבח - זה יגרום לי לעצור ולבהות. 
אם אני אדע שאני נמצאת במקום שיש בקרבתו חנות של מוצרים כאלו,
אני אתכנן מראש ככה שאני אמצא את עצמי שם בשלב כלשהו עם סלסלה ביד. 
כל זה בלי שדיברנו בכלל על איביי. עדיף שלא נדבר על איביי. 

בכל מקרה,
לפני כמה זמן (שנה שנתיים משו כזה) מצאתי את עצמי קונה את הדבר הבא: 





































מוחצן לקייקפופס בצורת ארנב. 
נכנסתי לחנות, הוא הסתכל עליי וממש התחנן שאני אקח אותו... 
חמוד, ורוד, ארנב, איך אפשר להגיד לזה לא?? 

אז קניתי. 
וחשבתי כל הדרך הביתה שיהיה ממש ממש מגניב להכין איתו קייקפופס מעוגת גזר. 

אבל... זה לא יצא לפועל והארנב הורוד ישב בארון וחיכה. בחושך, לבד... (ארנב פולני משו) 

כנראה שמישו בפרוייקט "כחומר ביד הבלוגר" חש את מצוקתו של הארנב 
כי החודש החומר החודשי היה ירקות שורש

כלכך שמחתי שסוףסוף יש לי "תירוץ" להוציא את התכניות שלי לפועל =) =) =) 










אומנם זה לא יצא ממש כמו שחשבתי שיצא ואני לא השתוללתי מהתלהבות. 
אבל יצא חמוד =) ובעיקר טעים נורא (מסתבר שעוגת גזר זה ממש טעים! מי ידע??) 

אזזזז קייקפופס, מעוגת גזר, עם קרם שוקולד לבן. יאמ יאמ יאמ! 
ד"א חברי לפרוייקט עשו דברים מגניבים ממש (החודש יצא אחד האדירים לדעתי!) תסתכלו פה

יאללה! 
......ready
..........steady
 !!!go

מתחילים מהקרם. כי הוא צריך קירור. 
שוקולד לבן, 




























שמנת מתוקה רותחת (אני הוספתי גם וניל) - ומערבבים ביניהם. נותנים לגנאש לשבת כמה שעות במקרר.















ועכשיו עוגת הגזר. 
אני השתמשתי במתכון של נייג'לה לוסון. 

מגרדים גזר ומניחים בצד. 
































מערבבים את כל החומרים היבשים (קמח רגיל + קמח עוגות + אבקת אפייה + סודה לשתייה + מלח),
ומניחים בצד. 




























מערבבים ידנית עם מטרפה 2 סוגי סוכר + שמן, 






























ביצים + חלמונים - מקשקשים ושופכים לאט לאט לתוך הקערה תוך כדי טריפה. 











לאחר מכן מוסיפים את הגזר ואת הוניל. 




























ואז את היבשים. ולבסוף את המים ומערבבים טוב טוב. 















מקציפים חלבונים ומקפלים בעדינות לתוך התערובת 











זהו. הבלילה מוכנה. 
אופים ב180 מעלות בערך 40-50 דקות. 

















ויש לנו עוגה. 
יש לתת לה להתקרר לגמרי לגמרי לפני הכנת הקייקפופס עצמם. 

לפני שמחרבים את העוגה, כדאי לסיים להכין את הקרם. 
את הגנאש הקר מקציפים עם שמנת מתוקה לקצפת שוקולד לבן יציבה. 
(אני הכנתי כמות גדולה מכיוון שהשתמשתי בקרם הזה לעוד דברים. בעיקרון צריך ממש מעט) 


כשהעוגה קרה מפוררים לה את הצורה. מוסיפים לה קרם ומערבבים / לשים לסוג של בצק. 










ועכשיו הגענו לרגע המיוחל - הארנב הורוד! 
בתכלס, לא צריך אותו. יש מצב הוא סתם הרס לי. אפשר לדעתי היה לעשות את זה הרבה יותר טוב לבד. 
ללא מוחצן. באותה דרך שהכנתי את הבתים

בכל מקרה אם כבר יש לכם מוחצן, זה חביב. 
לוקחים כמות של בצק ומועכים אותה פנימה לצד אחד, סוגרים חזק חזק את הצד השני. 
פותחים ומשחררים בעדינות ו- הופה! יש ארנב =) 





























את השוונצים מסביב מדביקים עם האצבע,
ואני, כדי להמחיש את צורת הארנב החלטתי לחתוך ולפצל לו את האוזניים עם סכין. 

















עכשיו הגיע תורם של המקלות. (אפשר מקלות מיוחדים לקייקפופס שמוצאים בחנויות מתמחות או סתם שיפוד)
טובלים כל מקל בשוקולד לבן מומס, ומחדירים בעדינות לתוך כל ארנב. 













עושים ככה עם כל הארנבים ומקפיאים. לשעה, שעתיים אפילו. 
העוגה עדינה אז כדאי לתת לזה לקפוא כמו שצריך. 





























את הציפויי החלטתי לעשות הפעם עם קנדי מלטס לבנים (אומנם הוספתי טיפה שוקולד לבן בשביל טעם וצבע) 
במקרה אלו שמצאתי היו במהדורה מיוחדת בטעם מרשמלו. 


המסתי את הקנדי מלטס יחד עם טיפונת שוקולד לבן במיקרו. עד שהכל נוזלי אבל עדיף לא מאד חם. 
















לאחר מכן לוקחים את הארנבים, וטובלים כל אחד מהם בתערובת הציפויי. 
נותנים לעודפים לטפטף ומניחים לקירור על קלקר או משהו בסגנון. 













כדי לתת לארנבים מראה פרוותי עברתי על כל אחד מהם עם מכחול. 






















עושים ככה לכללללל הארנבים. 

כל מה שנותר הוא הפרצופים. 
שוב השתמשתי בקנדי מלטס, ממיסים ומעבירים לשקיות זילוף, הפעם ורודים וחומים. 













וגם קצת לבנים (בשביל השיניים) 

























מציירים על כל הארנבים פרצופים ונותנים להם להתקרר. 



זהו. 
כשנותנים ביס מתגלה בפנים עוגה טעימה בטירוף שהקרם שוקולד לבן משתלב איתה ממש ממש טוב. 





























_________________________________________________________________________


מתכון

קרם שוקולד לבן
100 גרם שוקולד לבן 
100 גרם שמנת 
כפית תמצית / מחית וניל 

מרתיחים את השמנת עם הוניל, שופכים על השוקולד ומערבבים לקרם חלק. 
מקררים. לפחות 8 שעות. 

100 גרם שמנת מתוקה 

מקציפים עם כמות נוספת של שמנת מתוקה לקרם יציב. 

עוגת גזר - המקור של נייג'לה לוסון עם שינויים שלי
150 גרם קמח רגיל 
150 גרם קמח עוגה
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח 
4 ביצים
2 כפות סוכר לבן 
250 מ"ל שמן 
3/4 כוס סוכר לבן 
3/4 כוס סוכר חום כהה
125 גרם גזר
2 כפות מים רותחים 
1 כף וניל

1. מגרדים את הגזר ומניחים בצד. 
2. מערבבים את כל החומרים היבשים (שני סוגי הקמחים + אבקת אפייה + סודה לשתייה + מלח) 
3. טורפים ידנית בקערה שמן + 2 סוגי סוכר
4. מפרידים 2 מהביצים, טורפים 2 ביצים + 2 חלמונים. 
5. מזלפים באיטיות את תערובת הביצים לתוך תערובת השמן והסוכר.
6. לאחר מכן מוסיפים וניל. 
7. ולאחר מכן את הגזר המגורד. 
8. ואז את היבשים ואת המים הרותחים. 
9. מקציפים את 2 החלמונים שהפרדנו + 2 כפות סוכר לקצף גבוה אך לא מאד קשה. 
10. מקפלים בעדינות את החלבונים לתערובת הגזר. 
11. אופים ב180 מעלות 40-50 דקות. 
12. מצננים לחלוטין. 

הרכבת הקייקפופס
1. מפוררים את העוגה לפירורים. 
2. מוסיפים מהקרם (אני הוספתי 14 כפות) עדיף להוסיף קצת ולערבב ולבדוק אם צריך עוד. 
3.  ומערבבים/לשים ל"סוג של בצק" 
4. יוצרים צורות מהתערובת.
5. מחדירים מקלות בעדינות לאחר טבילה בשוקולד מומס (10-20 גרם) 
6. מקפיאים
7. ממיסים קנדימלטס + שוקולד 
8. טובלים כל ארנב בשוקולד ועם מכחול יוצרים "פרווה". 
9. נותנים לשוקולד להתקרר ולהתקשות. 
10. ממיסים קנדי מלטס צבעוניים ומציירים פרצופים. 
11. נותנים גם להם להתקרר ולהתקשות. 

6 תגובות:

  1. זה מהמםםם!!! התאהבתי בארנבונים האלה!!!

    השבמחק
  2. הארנבים ממש חמודים.
    ועוגת הגזר נראת ממש טוב

    השבמחק
    תשובות
    1. וגם טעימה (גם אני לא חשבתי שעוגת גזר זה טעים.. אבל טעיתי...)

      מחק
  3. מקסים כרגיל!

    ואגב - לגבי הלוחצן הזה, יש לי אותו גם (וגם דובי), אבל אני השתמשתי בו להכנת ביצים קשות בצורת ארנבונים/דובונים, לא חשבתי שאפשר להשתמש בו גם לקייקפופס :-)

    השבמחק
  4. שאת מהממת זה או כה מגניב בליגה של החמודים.

    השבמחק