יום שלישי, 11 במרץ 2014

טארט בוטנים, קפה (ושוקולד) וחלבה

אז, כמו שהבטחתי, חזרתי באמת =) 

אם אתם עוקבים אחרי הבלוג, 
בוודאי כבר ראיתם את המסורת בה חבריי (לכבוד יום הולדתם אבל לא רק) מבקשים עוגה. 
יותר נכון בוחרים טעמים (בד"כ הזויים) ואני אמורה להרכיב מהם עוגה...
אם הספקתם לשכוח הציצו כאןוכאןוכמובן כאן.


בכל מקרה, הגיע תור ידיד שלי אביעד לבחור עוגה. 
ילד היומולדת ביקש: בוטנים, קפה, וחלבה.

אבל, חבל מאד שהיומולדת שלו נפלה ממש בסמוך למבחן הגמר שלי, 
אז הוא קיבל ליומולדת את אחד מהנסיונות לעוגת הגמר תוך הבטחה שכשהכל יגמר אני אכין מה שביקש! 

ובהיותי מקיימת הבטחות,
נגמר המבחן, הבטחתי עוגה, תהיה עוגה. 


הייתה עוגה =) 
































באמת עמלתי רבות על איך לעזאזל אני תוקעת את כל הטעמים האלה בעוגה אחת. 
לפני כמה חודשים העליתי מתכון לטארט שחור-לבן אחת העוגות היותר טובות שיצאו לי... 
משו בי ממש רצה לנסות לעשות לה ריטייק עם הטעמים שאביעד ביקש... 

אזזז 
התחלתי מקלתית בוטנים. עברתי על כמה מתכונים, ניסיתי 2, אחד הלך לפח ואחד ניצח. 
המתכון הנבחר הוא בכלל לקלתית קיש מלוחה. אבל משו בו ממש התאים לי. 

מתחילים מבוטנים מלוחים. קוצצים אותם דק דק.

לאחר מכן מעבדים במיקסר קמח + מלח + אבקת סוכר (שהוספתי למתכון) וקוביות חמאה לתעורבת פירורית.














מוסיפים את הבוטנים ומערבבים עוד קצת.














ולבסוף מוסיפים את חמאת הבוטנים, ממיסים אותה קצת במיקרו לפני כן, ומעבדים לבצק.
אם הבצק יבש מידי מוסיפים מעט מים. 










עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה - שעתיים.




























לאחר שהבצק מתקרר יש לסדר אותו בתבנית. 
אני מזהירה מראש הוא ממש לא נוח לרידוד והרמה לתבנית, הוא מתפרק... 
מצד שני הוא מאד סלחן ומקבל טלאים בכיף, אז תניחו חתיכות עם הידיים ותסדרו ככה את כל התבנית... 
את התחתית דוקרים עם מזלג. 
































אופים עם משקולת בערך 10-12 דקות (רק חצי אפייה, תהיה עוד אחת) ומצננים.

















ולשכבה הבאה. 
אביעד ביקש קפה, אבל לא ממש ידעתי איך לשלב אותו בעוגה. 
כי נגיד שוקולד נגיד היה משתלב פה נפלא. 

דינג! 

לקחתי את שכבת השוקולד מהמתכון של ה"טארט שחור-לבן" והוספתי לה מלא קפה...
(למרות שנראה לי הייתי צריכה להוסיף יותר, היא לא הייתה מאד קפאית השכבה הזאת)
כאמור המתכון לקוח מתוך טארט השוקולד (המ-ו-ש-ל-ם) של אורנה ואלה. 

אז ממיסים 3 כפות קפה במעט שמנת מתוקה (כף או 2).
אני חיממתי טיפה במיקרו כדי שימס יותר טוב. 




























ממיסים במיקרו חמאה + שוקולד מריר + קפה + מלח לקרם חלק.










מניחים בצד שיצטנן מעט 
ואז מקציפים ביצים + חלמונים + סוכר לקצף בהיר ותפוח. 




























מקפלים בעדינות ובכמה שלבים את קצף הביצים לתערובת השוקולד-קפה. 










שופכים לתוך הקלתית החצי אפוייה בערך ל3/4 מגובה הבצק,
ואופים ב165 מעלות (במתכון רשום 10 דקות אצלי זה לוקח 20).
התערובת אמורה להיות תפוחה, די יציבה, אך מעט רוטטת במרכז. מצננים בצד. 
















התערובת תופחת ונראה כאילו לא יהיה יותר מקום למשהו נוסף בקלתית, אך היא צונחת בחזרה לאחר הצינון. 
בשלב הזה מרחתי על שכבת השוקולד-קפה שכבה של חמאת בוטנים אבל שכחתי לצלם (אופסי).
































ועכשיו מוס חלבה!
מקציפים שמנת + אינסטנט פודינג וניל + קרם חלבה - יוצא קרם די סמיך אבל נוזלי מעט... 















לאחר מכן מקציפים שמנת נוספת לקצפת רגילה.




























ומאחדים בין 2 התערובות בתנועות קיפול. 















מעבירים את המוס לקלתית ומיישרים.


































עכשיו, שמעו קטע. 
כבר במשך כמה חודשים טובים אני מחפשת מיני מיני ריסז,
את אלה הממש ממש קטנים בערך בגודל של שוקולד צ'יפס אבל לא ריסז פיסז,
ולא מצאתי. בשום מקום. 
אבל! כמה ימים לפני הכנת העוגה, נכנסתי במקרה לקיוסק 
ומה גיליתי שם?! נכון!! מיני ריסז!! יש בארץ!!! אולההההההה 






























אז כמובן שקניתי וסידרתי על העוגה =) 




































לקישוט נוסף בחרתי להשתמש בשוקולד במילוי קפה של ריטר ספורט
המסתי אותו, והעברתי לשקית זילוף, 











וקישטתי (קצת מכוער)




































וזהו =) מקררים כמה שעות (עם עדיפות ללילה) ומגישים לילד היומולדת. 
























פורסים בזהירות (לא כמוני ששברתי את הקלתית על הדרך) 




























וזהו =) יאמיייייי 

_________________________________________________________________________

מתכון

אני השתמשתי בתבנית עוגה רגילה, קוטר 26.

קלתית - מקור מעל השולחן, עם שינויים שלי
70 גרם בוטנים מלוחים קלופים
1/4 2 כוסות קמח רגיל
כפית מלח 
3 כפות אבקת סוכר
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות חמאת בוטנים 
מעט מים קרים (במידת הצורך)

1. קוצצים את הבוטנים דק דק דק.
2. מעבדים במיקסר עם וו גיטרה: קמח + מלח + אבקת סוכר + חמאה לתערובת פירורית.
3. מוסיפים חמאת בוטנים (כדאי להמיס מעט במיקרו לפני כן).
4. מעבדים לבצק.
5. עוטפים ומקררים שעה - שעתיים.
6. מסדרים בתבנית עם הידיים. 
7. אופים עם משקולת 10-12 דקות (חצי אפייה).
8. מצננים. 

שכבת שוקולד קפה - מקור מתוך הספר של אורנה ואלה עם שינויים שלי
3 כפות קפה נמס לבחירתכם + כף או 2 שמנת מתוקה (אם אתם אוהבים קפה שימו יותר)
300 גרם שוקולד מריר (עדיף 70% מוצקי קקאו)
200 גרם חמאה
1/4 כפית מלח (לא נמצא במתכון המקורי אבל החלטתי להוסיף) 
2 ביצים
2 חלמונים
1/4 כוס סוכר

1. ממיסים את הקפה בשמנת (אם צריך מחממים מעט במיקרו).
2. ממיסים במיקרו שוקולד + חמאה + קפה + מלח, לקרם חלק ומצננים מעט בצד.
3. מקציפים ביצים + חלמונים + סוכר לקצף בהיר ותפוח.
4. מקפלים את קצף הביצים בעדינות ובכמה פעמים לתוך תערובת השוקולד - קפה.
5. מעבירים לקלתית ואופים ב165 מעלות 10-20 דקות עד שהמלית יציבה אך מעט רוטטת במרכז.
6. מצננים.

* 3-4 כפות חמאת בוטנים - מרחתי מעל שכבת השוקולד*

מוס חלבה - אילתור שלי
250 גרם שמנת מתוקה 
1 אינסטנט פודינג וניל 
3 כפות ממרח חלבה 
250 גרם שמנת מתוקה 

1. מקציפים שמנת (כמות ראשונה) + אינסטנט פודינג וניל + קרם חלבה לקרם אחיד וחלק.
2. מקציפים את הכמות השנייה של השמנת. 
3. מאחדים את 2 התערובות.
4. מעבירים לקלתית מעל שכבת השוקולד-קפה.
5. מיישרים.

קישוט
אני השתמשתי במיני ריסז וב25 גרם של שוקולד קפה. 
אבל זה ממש נתון לבחירתכם. 

*מקררים כמה שעות - עם עדיפות ללילה או יותר*

2 תגובות:

  1. אני ממש אוהבת את היצירתיות שלך! נראה יפיפיה (כרגיל) וטעים!

    השבמחק
  2. העוגה נראית מושחתת ומפתה!
    מזל טוב :)

    השבמחק