יום ראשון, 2 במרץ 2014

"מון-קוכן" – טארט פרג גרמני עם תפוחים ושטרוייזל

I'm backkkkkkkkk 
התגעגעתם? 


הפעם אני נשארת... מבטיחה!

חודש קשה... 
מצד אחד, נגמרו הלימודים! יש תעודה! אני קונדיטורית! =) 


מצד שני, המון דברים נגמרים, המון דברים מתחילים... אומנם דברים טובים אבל עדיין... 
אני ושינויים דרסטים - לא סחבקים כאלה קרובים. 

אבל! 
שוב, תחילת חודש = פרוייקט "כחומר ביד הבלוגר" 
מזל שהוא קיים... באמת... אחרת לא יודעת כמה זמן היה לוקח לי לקום מהתרדמת.

והפעם... פרג

אני לא אשקר, ממש לא קפצתי בכיסא כשנודע לי על החומר החודשי.
אני לא אוהבת פרג. פשוט לא! (אתם יכולים לסגור את הפה מרוב תדהמה) 
אבל אני לא באמת מסוגלת לוותר על האתגר 
(עד שבננה תהיה חומר הגלם החודשי - אז אין שום סיכויי שאני משתתפת) 

אז הפשלתי שרוולים, יום לפני תאריך ההגשה (אני לא מסוגלת לאחר) 
והכנתי עוגה עם פרג! אני! באמת! 

ידעתי שאני רוצה ללכת לכיוון גרמני-הונגרי 
גם כי הם תותחים עם פרג וגם כדי להתחבר קצת לשורשים על הדרך... 

בסופו של דבר יצא לי טארט חמוד לאללה (למרות שהוא עם פרג) 


































בחיפושיי אחר מתכון גרמני או הונגרי עם פרג הגעתי לאתר חמוד עם מתכונים מתורגמים מכל העולם, 
שם מצאתי מתכון למשו שנקרא "Mohnkuchen mit streusel" 
בתרגום חופשי (של google translate) זה אומר - עוגת פרג עם שטרוייזל.

ידעתי 2 דברים על פרג.
1. הוא הולך טוב עם תפוחים.
2. הוא הולך טוב עם לימון.

אז דחפתי גם אותם לחגיגה. 
למה? ככה.. כי בא לי =)

אה! רק שנייה, לפני המתכון, חברי הבלוגרים הכינו אחלה של דברים עם פרג - כדאי לכם לבדוק את זה כאן

אז מתחילים מהבצק.
אחד הבצקים היותר מוזרים שיצא לי לראות. 
לא הייתי סגורה מה יצא ממנו אבל הוא יצא נפלא! 
וגם היה מאד מאד נוח לעבוד איתו בכל הקטע של הרידוד והסידור בקלתית הפאי - הוא הרבה פחות עדין ושביר.

מערבבים בקערה קמח + אבקת אפייה + מלח
























לאחר מכן בקערת מיקסר מעבדים:
חמאה רכה + יוגורט (אני השתמשתי במולר הלבן 2.8% שומן) + שמנת + גרידת לימון + סוכר - לקרם חלק










לאחר מכן מוסיפים את היבשים שערבבנו קודם ומעבדים לבצק. 














את הבצק עוטפים בניילון ומקררים שעה בערך.































בינתיים מכינים את המלית. 
לאחר שהחלטתי לדחוף תפוחים פנימה, לא הייתי בטוחה איך... 
אילתרתי איזה משהו ברגע האחרון שיצא בסופו של דבר מוצלח במיוחד =) 

מקלפים וחותכים את התפוחים לקוביות די קטנות אבל לא מאד. 





























ואז מניחים בסיר/מחבת/מה שזה לא יהיה/ בפסיכומטרי קראו לזה "אילפס" (למה אני זוכרת את זה?!), 
חמאה + סוכר חום + מיץ לימון + מקל וניל. מחממים עד שהכל נמס ומתערבב ביחד. 
מוסיפים את התפוחים וקינמון ומערבבים טוב. נותנים לזה קצת להתבשל אבל לא להתרכך עד הסוף לגמרי.
 מסננים את התפוחים המבושלים ונותנים לזה לשבת בצד להתקרר. 





























ועכשיו עוברים לפרג... טם טם טם.... תהרגו אותי מה כלכך מפתה בפירורים השחורים האלה??? 































מחממים בסיר חלב + חמאה + גרידת לימון עד שהחמאה נמסה לגמרי,
















מוסיפים קמח (במתכון כתוב סמולינה אבל אני השתמשתי ברגיל) + דבש
+ קינמון + סוכר (שהיא שכחה לכתוב במתכון ואני החלטתי שרירותית על כמות) + וניל ומערבבים עד שרותח.















מוסיפים את הפרג, מערבבים טוב, ומניחים בצד שיתקרר כמה דקות. 
















בינתיים אפשר להכין שטרוייזל. זה צ'יק צ'ק באמת! 
מניחים בקערת מיקסר: קמח + סוכר חום + חמאה קרה חתוכה לקוביות ומעבדים לפירורים.

שמים את השטרוייזל במקרר בינתיים ועוברים לעבוד על הקלתית
מרדדים את הבצק לעלה דק ומרפדים תבנית (אני בחרתי בתבנית פאי מתפרקת).
ושוב אני חוזרת על מה שכתבתי קודם. זה הבצק לטארט הכי נוח שאי פעם עבדתי איתו! הוא מהמם! 















בזמן הזה קרם הפרג הספיק להתקרר מספיק בשביל הוספת הביצים. 
"מקשקשים" את הביצים בקערה ומוזגים לאט לתערובת הפרג תוך כדי ערבוב חזק. 















שופכים בערך 2/3 מהתערובת לתוך הקלתית, מטביעים את התפוחים פנימה, ושופכים מעל את יתרת התערובת.











מפזרים מעל את השטרוייזל. 



































ואופים ב180 מעלות עד שמזהיב.
לי זה לקח בערך 35 דקות אבל נראה לי הוצאתי אותה מוקדם מידי היא הייתה טיפה רכה... 
העוגה תהיה מעט רוטטת במרכז אבל היא תתייצב בקירור. 





























מקררים תחילה בחוץ ואז במקרר כמה שעות עם עדיפות ללילה... 
וזהו. כל מה שנותר הוא להגיש =) 
ותודה לגולף אנ קו - קניון ערים - כפר סבא, שהרשו לי לצלם את העוגה בחנות =)



































ושוב, פרג זה לא משהו שאני אוכל, 
אבל הבנות בעבודה שלי מאד אהבו את העוגה. 
_________________________________________________________________________


מתכון

אני הכנתי את הטארט בתבנית פאי מתפרקת בקוטר 25 ובגובה 3.5 (גודל די מוזר) 
המקור, כמו שכבר ציינתי, מהאתר cookmap.com עם שינויים שלי. 

קלתית
300 גרם קמח
1 שקית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
125 גרם יוגורט פשוט ורגיל לבחירתכם
1/2 כוס שמנת מתוקה
85 גרם חמאה
60 גרם סוכר
גרידה מלימון אחד

1. מערבבים בקערה: קמח + אבקת אפייה + מלח.
2. מקרימים במיקסר: חמאה רכה + יוגורט + שמנת + סוכר + גרידת לימון לקרם חלק.
3. מוסיפים את היבשים למיקסר ומעבדים לבצק.
4. עוטפים בניילון ומקררים מינימום שעה. 

תפוחים מקורמלים
5 תפוחי גרנד סמית' בינוניים
60 גרם חמאה
3 כפות מיץ לימון
6 כפות סוכר חום
1 מקל וניל
1/2 כפית קינמון

1. מקלפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות (לא מאד קטנות).
2. מניחים בסיר: חמאה + מיץ לימון + סוכר + וניל ומחממים עד שהכל נמס.
3. מוסיפים את התפוחים ואת הקינמון ומערבבים. 
4. מבשלים מעט אך לא נותנים לתפוחים להתרכך לגמרי.
5. מסננים ונותנים לתפוחים להתקרר בצד.

מלית פרג
200 גרם פרג טחון
60 גרם חמאה
350 מ"ל חלב
גרידה מלימון אחד
80 גרם קמח 
כוס סוכר
1/4 כפית קינמון
כפית תמצית וניל
4 כפות דבש
2 ביצים

1. ממיסים בסיר חלב + חמאה + גרידת לימון.
2. כשהכל נמס מוסיפים לסיר: קמח + סוכר6 קינמון + וניל + דבש ומערבבים עד שרותח ומסמיך.
3. מוסיפים פרג ומערבבים טוב.
4. מניחים בצד שיתקרר טיפה. 

*בינתיים ממשיכים בהכנת השטרוייזל*

שטרוייזל
100 גרם קמח
50 גרם סוכר חום
85 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות.

שמים את כל המרכיבים במיקסר עם וו גיטרה ומעבדים לפירורים. 

*מרדדים את הבצק לעלה דק ומניחים בתבנית*

*ממשיכים עם מלית הפרג*

5. "מקשקשים" את הביצים ומוסיפים לתערובת הפרג תוך כדי ערבוב. 

הרכבת העוגה ואפייה
1. שופכים 2/3 ממלית הפרג לתוך הקלתית.
2. מטביעים בפנים את קוביות התפוחים. 
3. שופכים מעל את יתרת המלית. 
4. מפזרים מעל את השטרוייזל.
5. אופים ב180 מעלות עד שמזהיב (בערך 35-40 דקות) 
6. מקררים תחילה בחוץ ואז במקרר כמה שעות עם עדיפות ללילה. 

8 תגובות:

  1. סירייסלי? באת עם העוגה לחנות ואמרת "שלום, אפשר לצלם אצלכם"?

    השבמחק
    תשובות
    1. חחחחח לא....
      עד שישי האחרון עבדתי שם וביקשתי ממש יפה אז הן לא יכלו לסרב לי =)

      מחק
  2. ממש הזכרת לי נשכחות... ניראה מעולה! ומזל טוב

    השבמחק
  3. מזל טוב, ברכותי מכל הלב, כל הכבוד! קונדיטורית עם דיפלומה איננו דבר של מה בכך.
    שמחה שחזרת לבלוג ואשמח ללמוד ממך בהמשך.
    הצלחה מרובה מלווה בעונג.מגיע לך (ולנו...)
    טליה

    השבמחק
  4. שחף, קודם כל מזל טוב על סיום הלימודים והתעודה!!
    הטארט נראה סוף הדרך! רואים שהכינה אותו קונדיטורית מוסמכת :)

    השבמחק
  5. קודם כל מזל טוב לסיום הלימודים - המון בהצלחה במקצוע החדש!
    עם עוגה כזאת את בטוח נמצאת במקום הנכון :-)

    השבמחק
  6. אתן חמודות כלכך! איזה כיף =) תודה!

    השבמחק