יום רביעי, 22 בינואר 2014

מוס אוכמניות גבינה ותותים ללא סוכר

אז שוב הכנתי מתכון ללא סוכר ללא גלוטן. 
מתוך נחמדות והתחשבות באנשים שלא יכולים... 

הפעם, בניגוד לפעמים הקודמות של הנסיונות למאכלים מסוג זה, לא הרגשתי כל צורך לנסות אותו שוב עם סוכר. 

הוא יצא מושלם אז איז. 
באמת. 

אם לא הייתי אומרת שאין בו סוכר אף אחד לא יכול היה לנחש. 

אומנם זה היה אחד מהימים האלה שהרסתי וחירבשתי כל דבר אפשרי.
ברצינות. 
הרסתי דברים שגם קוף יכול להכין... 
שונאת ימים כאלה. 

אבל למרות זאת יצא קינוח פשוט מעולה. 
וחורף! (בערך) 
יש תותים ממש טובים בחנויות! צריך לנצל את זה! 
































מתחילים מהשכבה הראשונה. שהבסיס שלה הוא קרד... (יש לי משו עם קרד בזמן האחרון)
אפשר בתכלס לעשות אותה מכל פרי. לי התחשק אוכמניות ותותים.






























טוחנים אותם בבלנדר טוב טוב טוב ולאחר מכן מסננים למיץ חלק.

את המיץ הזה מבשלים יחד חמאה בסיר.





























במקביל טורפים חלמונים עם כמו סוכר בקערה. 















כשהנוזל בסיר רותח שופכים על החלמונים, טורפים מהר ומסננים בחזרה לסיר. 
טורפים תוך כדי בישול על אש קטנה עד שהנוזל מסמיך. זה קורה הרבה יותר מהר מעם סוכר... 











כשהקרד מסמיך מעבירים לקערה ומכסים עם ניילון נצמד צמוד לפני שטח הקרם. 















מניחים בצד. לא במקרר... 

עכשיו עוברים לתותים =) 
את חלקם פורסים לחצאים... תלוי בכמות כוסות הקינוח. לי יצאו 14 כוסות די גדולות... 

 ואת השאר חותכים לקוביות קטנות.





























כל מה שנשאר זה קרם הגבינה. 
אותו הקרם שאני שוב ושוב ושוב מכינה
כי קל. וטעים. וזהו לא צריך יותר מזה... 

אה כן, הוא עובד פשוט מצויין עם הכמו סוכר. 
אני חושבת שאני אפילו מעדיפה את הגרסה הזאת שלו מאשר את זאת שיש בה סוכר... 

שמנת מתוקה, גרידת לימון, כמו סוכר, וגבינה לבנה 5%. זהו. לא צריך כלום מעבר. 





























מקציפים את השמנת עם גרידת לימון וכמו סוכר. מוסיפים את הגבינה ומקפלים לקרם חלק.










בגלל שהקרד די מרוכז כדי להפוך אותו למוס הוספתי לו קצת מקרם הגבינה. 
אז פותחים אותו קצת עם מטרפה, מוסיפים קרם גבינה ומקפלים לקרם אחיד וחלק. 















את שאר קרם הגבינה מעבירים לשקית זילוף.

כל מה שנותר הוא להרכיב את הכוסות. 
מעבירים גם את קרם האוכמניות-תותים-גבינה לשקית זילוף.


ממלאים כל כוס עם הקרם הורוד לשליש מהגובה. 




























במרכז, מעל הקרם, מניחים קוביות של תותים ומעט דוחסים אותם פנימה,
כך שהקרם עולה למחצית מגובה הכוס ואת התותים לא רואים בדפנות החיצוניות. 































מעל הכל מזלפים את קרם הגבינה.














ומעל הכל מניחים חצי תות.






























וזהו. יש לקרר לפני ההגשה. עדיף לפחות 12 שעות אבל לא חובה. 
אני הגשתי אחרי 8 שעות וזה היה עוד קצת רך... 



























יאללה למתכון =) 
_________________________________________________________________________

מתכון

14 כוסות די גדולות.

קרד אוכמניות ותותים ללא סוכר - מקור: שוב המתכון של about.com עם שינויים שלי
100 גרם אוכמניות (אני השתמשתי בקפואות) 
50 גרם תותים 
100 גרם חמאה
6 חלמונים
3/4 כוס כמו סוכר

1. טוחנים בבלנדר אוכמניות ותותים.
2. מסננים למיץ חלק - בסופו של דבר צריך 1/3 כוס.
3. מביאים לרתיחה את ה"מיץ" ואת החמאה. 
4. במקביל טורפים חלמונים וכמו סוכר.
5. ברגע שהנוזל רותח שופכים אותו על החלמונים ומערבבים מיד. 
6. מסננים חזרה לסיר ומבשלים על אש קטנה עד שמסמיך (קורה די מהר). 
7. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד צמוד לקרם ומניחים להתקרר בצד (לא במקרר). 

תותים
סלסלת תותים שלמה 
בהתאם לכמות הכוסות חותכים תותים לחצאים.
את השאר חותכים לקוביות קטנות. 

קרם גבינה - מתוך "עוגת שמנת (יפי)" מהקופסא השחורה של אמא שלי
*בסוף נשאר לי עוד די הרבה קרם גבינה אז אפשר להכין 3/4 מתכון. אפשר גם להכין את הכל הוא טעים לבד =)
קילו גבינה לבנה 
500 מ"ל שמנת מתוקה
גרידה מ2 לימונים
כוס כמו סוכר

1. מקציפים שמנת + גרידת לימון + כמו סוכר לקצפת יציבה 
2. מקפלים פנימה גבינה. 

הרכבת הקינוח
1. מאחדים את קרד הפירות עם כוס וחצי מקרם הגבינה.
2. מעבירים לשק זילוף ומזלפים 1/3 מגובה כל כוס. 
3. מניחים כפית או 2 של קוביות תותים במרכז ודוחסים אותם מעט פנימה. 
4. מעבירים את קרם הגבינה לשקית שילוף וממלאים את הכוסות עד הסוף. 
5. בכל כוס מניחים חצי תות. 
6. מקררים (עדיף לפחות12 שעות).

3 תגובות:

  1. זה נראה פשוט יפיפה ומגרה בטירוף!
    אם זה מה שאת עושה בימים שלא הולך לך מה קורה בשאר הימים?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה!
      בואי נגיד שכל דבר שהכנתי עשיתי פעמיים כי הפעם הראשונה הלכה לפח.
      זרקתי כלכך הרבה לפח באותו יום זה היה פשוט עצוב...

      מחק
  2. נראה משהו משהו, מכינה לכבוד שבת :)
    יישר כח

    השבמחק