יום שני, 2 בדצמבר 2013

גריניז

דצמבר הגיע. אמאלה! הזמן טס! 
מה חנוכה? כבר? השנייה נגמר סוכות... 

טוב לפחות אפשר להתנחם בעובדה שחודש חדש = פרסום האתגר החודשי של מנטקה.
והחודש? פיסטוק

בעיתוי אירוני למדיי 
פיסטוק האגדי (הלא הוא ספי ריבלין) נלחם על חייו בימים אלו וזה עצוב לי נורא =(
לכן בהצעתה של מור 
אקדיש את הפוסט הזה לפיסטוק ולכל שלל הדמויות האדירות שהשחקן האדיר הזה עשה אי פעם. 

טוב מספיק דברים עצובים. הוא היה בדרן הוא בטח לא רוצה שנהיה עצובים. 

כשהוטלה עליינו משימת הפיסטוק וניסיתי למצוא לעצמי מתכון וכמובן לא מצאתי אחד שאני אוהבת.
ניסיתי לחשוב מה בעצם עוד לא עשיתי בפרוייקט (מבחינת סוג המאפה/ קינוח/ וואטאבר)
כי עשיתי כבר קאפקייקס, ועוגת מוסומקרונים, וחיתוכיותועוד סוג של עוגיותוקייקפופס (ושוב קאפקייקס)
ומה לא עשיתי? מממ 
בראוניז! בראוניז לא עשיתי! 

רגע, מה הקשר בראוניז לפיסטוק? 

אז זהו. שיש קשר! 
יש כבר בראוניז (חומים) ובלונדיז (בלונדינים) אז קבלו את הגריניז greenies הירוקים שלי =)  


























התבססתי על המתכון שאני הכי אוהבת לבראוניז, שתמיד יוצא מעולה! (למרות שדי רצחתי אותו)
מתוך הספר (שכבר מצהיב ומתפרק לי לחתיכות) "מהמטבח באהבה" של רות סירקיס.
הוא כלכך ישן שהמתכון כתוב בלשון נקבה "חממי" "שמני" "אפי" שובניזם טהור =)
וחוץ מזה, ההסבר של כל מתכון זה אחד הדברים היותר מצחיקים שיש!





















אז מתחילים מפיסטוקים. קולים אותם. 























בערך מחצית מהם טוחנים עם טיפונת קמח במטחנת תבלינים/קפה (חדשה ומגניבה כי את הישנה הרסתי).




























לאחר שטוחנים חשוב לסנן כי לא תמיד הכל נטחן לפירורים מספיק דקים.















את אבקת הפיסטוקים מערבבים עם קמח ומניחים בצד. 




























את השוקולד המריר במתכון החלפתי בשוקולד לבן (שמעט השתלט על הטעם לצערי). 
אז ממיסים שוקולד לבן, חמאה, ומחית פיסטוק (בשביל הטעם והצבע) בקערה מעל סיר עם מים חמים. 










כשהכל נמס וחם מורידים מהאש ומיד מוסיפים סוכר. מערבבים עם מטרפה. 
חשוב להוסיף את הסוכר שהתערובת עדיין חמה כדי שימס מעט. 















לאחר מכן מוסיפים ביצים ומערבבים טוב.
ואז מוסיפים את הקמח המעורבב עם אבקת הפיסטוקים, ומערבבים שוב. 




























את הפיסטוקים הקלויים שנשארו ממקודם מוסיפים לתערובת (להשאיר קצת בצד לפיזור מלמעלה) 
זה לא חובה. ואפילו, זה חלק במתכון שעצבן אותי נורא כי הפיסטוקים שבפנים איבדו את קריספיותם.
אז אתם מוזמנים לנסות עם או בלי אבל ראו הוזהרתם מראש. 














מעבירים את התערובת לרינג או תבנית (אני השתמשתי ברינג מרובע 25*25) רציתי אותם די גבוהים... 
ומפזרים מעל את הפיסטוקים שנשארו (זה דווקא מעולה כי הם כן נשארים קריספים וזה כיפי) 





























ואופים ב160 מעלות. לא יותר. 
עכשיו, זה החלק הטריקי. נורא חשוב לא להשאיר אותם יותר מידי בתנור כי אז נהיית עוגה סתמית ומעפנה. 
ברגע ששיפוד - יש לבדוק בצדדים ולא ממש במרכז - יוצא יבש או אפילו עם פירורים לחים, להעיף מהר מהתנור. 
היא כותבת במתכון 25-30 דקות אז אני שמה פחות - בתנור שלי מספיקות 17 דקות. 
אז פשוט להשגיח ולבדוק עם שיפוד כבר אחרי 10-12 דקות. כדאי לכם. מנסיון. 





























מצננים. לגמרי. 
ומשחררים מהרינג / תבנית. אני אוהבת להוריד את השוליים כי זה פשוט יותר יפה בעייני וגם יותר טעים. 
השוליים פשוט מעט יותר יבשושיים מהמרכז. לא כולם פנאטים כמוני אז זה לא חובה, אבל זה נחמד. 














ואז פורסים לקוביות. 
באיזה גודל? איזה שבא לכם.
הם נוראאא כיפים בגודל ביס - ככה אני מכינה בד"כ את הבראוניז שלי (כי קטן יותר = יפה וטוב יותר)
הפעם חתכתי די גדול כי זה מה שהתחשק לי באותו הרגע. עופו על עצמיכם עם הגדלים... 
 ובעיקרון אפשר להגיש. 
אבל! הם ניהים הרבה הרבה יותר טעימים יום יומיים לאחר הפריסה! 

והפאדג'יות שלהם! פשוט מהממת! אני מתה על זה! 




























ועכשיו לפני שאני נותנת לכם את המתכון - חברי הבלוגרים עמלו קשה על מתכונים פיסטוקיים משלהם 
אז הנה קישור למנטקה ולכללללל המתכונים של כווווולם =) תהנו! 

_________________________________________________________________________


מתכון

גריניז - מקור המתכון: "מהמטבח באהבה" של רות סירקיס עם שינויים די דרסטים שלי
לתבנית 25*25 הם יוצאים יחסית גבוהים ולי יצאו מהם 16 בראוניז גדולים לאחר הורדת השוליים

400 גרם פיסטוקים קלויים
1/2 כוס קמח (+ 2 כפות)
150 גרם שוקולד לבן
225 גרם חמאה 
50 גרם מחית פיסטוק 
כוס סוכר
4 ביצים + חלמון אחד

1. טוחנים מחצית מהפיסטוקים הקלויים יחד עם 2 כפות קמח לאבקה ומסננים.
2. מערבבים כוס אבקת פיסטוק עם 1/2 כוס קמח ומניחים בצד. 
3. ממיסים בקערה מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) חמאה + שוקולד לבן + מחית פיסטוק. 
4. כשהכל נמס וחם מוסיפים מיד את הסוכר (כדי שימס קצת) וטורפים עם מטרפה ידנית.
5. לאחר מכן מוסיפים את הביצים וממשיכים לטרוף. 
6. ואז מוסיפים את הקמח המעורבב עם אבקת הפיסטוק וטורפים עד שהכל נטמע בפנים. 
7. לבסוף מוסיפים בערך 2/3 מהפסיטוקים הקלויים שנשארו ומעבירים לתבנית או רינג. 
8. מפזרים מעל את הפיסטוקים שנשארו.
9. אופים ב160 מעלות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים בצדדי העוגה לא במרכז! (לי זה לקח 17 דקות) 
10. פורסים בעזרת סכין מסור. 

10 תגובות:

  1. זה כל כך מגניב בעייני !
    והכי מעולה שבמתכון הזה יש מעט קמח אז אפשר בקלות להמיר אותו לקמח נטול גלוטן
    ינוסה בקרוב

    השבמחק
  2. הצבע שלהם כל כך מעולה. כחובבת פיסטוק ושוקולד לבן, זה בהחלט הולך להיות אחד המתכונים הבאים שאנסה. תודה!

    ושאלה: אפשר בלי הטחינה וההוספה, פשוט להמיר בקמח? (לעצלנים, ולכאלו שמעדיפים להוסיף עוד חתיכות שוקולד לא מומס במקום הפיסטוקים השלמים)

    השבמחק
  3. איזה חמודות =)
    שרון - יש מצב שאפשר להמיר את הכל לפיסטוקים טחונים... פחדתי לנסות אבל יש מצב שזה ילך...
    יעל - אפשר כמובן עם קמח רגיל אני פשוט רציתי להעצים את הטעם הפיסטוקי... במיוחד שהשוקולד הלבן קצת משתלט על הטעם... אבל זה יהיה ממש טעים גם רק עם קמח =)
    ואם את אוהבת חתיכות שוקולד בפנים תנסי פשוט לפזר קוביות שוקולד לבן מלמעלה...
    הן לא צונחות לגמרי פנימה וזה אדיר! ככה אני עושה את הבראוניז הרגילים...
    מחכה לשמוע על מה יצא לכן!

    השבמחק
  4. מאז שראיתי את התמונה בפייסבוק של ה"גריניז" האלה, לא ירדתי מזה. זה כל כך סיקרן אותי!
    מגניב לאללה ודווקא נראה מעולה (בשביל דבר שקוראים לו "גריניז")

    השבמחק
  5. זה לגמרי אחד המוצלחים בפרוייקט שלנו החודש. נראה מהמם.

    השבמחק
  6. הרסת אותי עם הגריניז האלה! פשוט גאוני!

    השבמחק
  7. את רוצה לומר לי שזה כל כך ירוק בלי צבע מאכל בכלל?!
    אני בהלם. והרעיון + השם = גאוני.

    השבמחק
  8. מקסים ומעורר השראה (רדי'ס,בלוי'ס,וכו')

    השבמחק
    תשובות
    1. כן גם אח שלי אמר לי לעשות עכשיו כאלה בכל הצבעים =)

      מחק
  9. תגובה זו הוסרה על ידי מנהל הבלוג.

    השבמחק