יום שבת, 19 באוקטובר 2013

עוגיות "חוצלארציות"

השבוע גיליתי לגמרי במקרה אוצר שהיה מול הפרצוף שלי כל החיים ולא ידעתי שהוא שם... 

ברעננה, ברחוב אחוזה פינת בר אילן, יש חנות קטנה שקוראים לה מיטלנד. 
תמיד הייתי בטוחה שמדובר בחנות של בשר - בכל זאת מיטלנד
אז לא חשבתי שיש טעם להכנס לשם... 

אבל במקרה השבוע אחותי הסתכלה על מתכון של חן שוקרון בבלוג מתוקים שלי
שם היא גילתה לכולם איפה ניתן להשיג ריסז בארץ... 
ראיתי רעננה ועוד איזור שאני נמצאת בו די הרבה, הייתי חייבת לבדוק! 

נגלה לעיניי מקום שיכולתי לדמיין אותו רק בחלומות. 
יש שם כל דבר אמריקאי שאפשר לאפות ממנו ותמיד רציתי! פשוט מונח על המדף!!!
הרגשתי כאילו אני בחו"ל... 
עכשיו הבעייה היא איך לא ללכת לשם כל יום ולהעמיס עגלות... 

בנוסף, לאחרונה קיבלתי מתנות מגניבות מאנשים חמודים שביקרו בחו"ל =) 






























את הפינאט באטר צ'יפס קיבלתי מאמריקה, 
את המיני מרשמלו מצרפת (אבל הם אמריקאים), 
ואת השוקולד צ'יפס של הרשיז קניתי בעצמי במיטלנד. 

הייתי חייבת להכין משהו מהדברים האלה - ולא יכולתי להתאפק 
אז פשוט דחפתי את כולם במתכון אחד. ומה יותר אמריקאי מעוגיות שוקולד צ'יפס עם חמאת בוטנים? 






























כמובן שהשתמשתי במתכון אמריקאי. מאול רסיפס...
כזה שנראה לי שיקבל לתוכו באהבה כל דבר שאני אחליט לזרוק לשם.... 

אז עוגיות חמאת בוטנים עם שוקולד צ'יפס, פינאט באטר צ'יפס ומיני מרשמלו איט איז =) 

מתחילים מהקרמת חמאה רכה, סוכר לבן וסוכר חום. 





































מוסיפים ביצים - אחת אחרי השנייה (עם ערבוב קצר בין כל ביצה) וחמאת בוטנים ומערבבים. 























לאחר מכן מוסיפים מים, תמצית/משחת וניל, וסירופ תירס ומעבדים לקרם חלק. 





























ואז מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, מלח, וסודה לשתייה ומעבדים לבצק חלק. 















את התוספות מוסיפים בבת אחת. כמובן לא חייבים להצמד לתוספות שאני שמתי... 




























ומערבבים ידנית. 



























מקררים איזה חצי שעה רק כדי שיהיה יותר נוח לעבוד... 
לאחר הקירור, כל מה שנותר הוא ליצור כדורים (אני השתמשתי בכף גלידה קפיצית),





























לשטח אותם קצת עם היד,
וכדי שיצאו יפות. השיטה היא לפזר טיפה מהתוספות מלמעלה... 




























אופים ב180 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות, בערך רבע שעה אולי קצת פחות... (פשוט שימו אליהן לב) 
לאחר שהעוגיות יוצאות מהתנור מעבירים אותן לרשת לצינון מוחלט 
























וזהו. פשוט קל וטעיםםם קריספי בחוץ צ'ואי בפנים - כמו שעוגייה כזאת צריכה להיות! 
אני לא חובבת מרשמלו בד"כ ופה זה פשוט מעולה =) 





























________________________________________________________________________

מתכון

עוגיות חמאת בוטנים עם שוקולד צ'יפס, פינאט באטר צ'יפס ומרשמלו - מקור מאול רסיפס 
זאת כמות אחת, אני הכפלתי אותה ויצאו לי בסביבות ה65 עוגיות... 

120 גרם חמאה 
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
2 ביצים 
1/2 כוס חמאת בוטנים 
2 כפות סירופ תירס
2 כפות מים 
כף תמצית וניל 
1/2 2 כוסות קמח רגיל
כפית סודה לשתייה 
קמצוץ מלח 
2 כוסות של תוספות (כל מה שבא לכם, באיזה יחס שבא לכם, רק שיהיה בסוף 2 כוסות)
רבע כוס מהתוספות לפיזור מלמעלה (עדיף לא להשתמש כאן במרשמלו)

1. מקרימים חמאה + שני סוגי סוכר.
2. מוסיפים ביצים אחת אחת ואז את חמאת הבוטנים ומערבבים טוב. 
3. מוסיפים סירופ תירס, מים, ותמצית וניל ומעבדים לקרם חלק. 
4. מוסיפים יבשים: קמח + מלח + סודה לשתייה ומעבדים לבצק.
5. מוסיפים תוספות ומערבבים ידנית.
6. יוצרים כדורים, משטחים אותם טיפה ומפזרים קצת מהתוספות מלמעלה... 
7. אופים ב180 מעלות עד שמזהיב (בערך 15 דקות) 
8. מצננים על רשת. 

שבוע טוב ונחמד לכוווווווולם =) 

2 תגובות:

  1. זה נראה מעולה, בא לי אחת או שתיים או תבנית שלמה עכשיו ;-)

    השבמחק
  2. אם כפר סבא זה בדרך שלך (למרות שכפר סבא זה אף פעם לא בדרך של אף אחד חח) את מוזמנת =)

    השבמחק