יום רביעי, 21 באוגוסט 2013

עוגת חלבה ופיסטוק עם קרם שוקולד לבן ואוראו

אזזז לדנית חברה שלי הייתה יומולדת,
וכמיטב המסורת שאלתי אותה איזה עוגה בא לה שאני אכין עבור החגיגות... 
התשובה שלה הייתה "לא יודעת". תשובה מקסימה למדי. 

אז לא ויתרתי ושאלתי אותה "אוקיי, תני לי שניים או שלושה טעמים שאת הכי אוהבת בעוגה/קינוח".
לזה כבר הייתה לה תשובה "חלבה, פיסטוק, ועוגיות אוראו!" לא פחות ולא יותר. 

אלוהים אדירים 
איך לעזאזל האוראו הזה קשור?? 

יאללה שיהיה זה מה שהיא רוצה ליומולדת... שאני אגיד לה לא?? 
טוב האמת שאמרתי לה לא כי העוגה הראשונה שהיא רצתה הייתה עוגה בצורת ביצת קינדר בגודל הבית שלי 
אבל הבהרתי שאנחנו באוגוסט ואי אפשר ולא כדאי כי העוגה הזאת לא תצליח לשרוד מחוץ למקרר
ואין לנו מקרר בגודל משאית. 

אז היא השתכנעה =) 

נורא פחדתי שיצא משו מזעזע אבל בכל זאת הלכתי על זה. 

יצאה עוגה מעולה מעולה והיא ממש שמחה 

אז דן-דן שוב מזל טובבבב =) =) =) 


























העוגה עצמה הייתה עוגת חלבה ופיסטוק.
מתכון מעולה של מיקי שמו, עוגה רכה רכה וטעימה נוראאאאא =) 

אז מתחילים יום קודם מגנאש שוקולד לבן שיהיה הבסיס לקרם שוקולד לבן שהוא בעצם גנאש מוקצף. 

ממיסים שוקולד לבן ושמנת בפולסים של 20 שניות במיקרו. 










מעבירים למקרר ללילה לפחות אפשר ורצוי גם יותר מזה - אני נתתי לזה 24 שעות. 

*עברו 24 שעות*

והנה אנחנו ביום למחרת מגיעים להכנת העוגה עצמה. 

תחילה קוצצים וקולים פיסטוקים טבעיים לא מומלחים. 














מניחים אותם בצד להתקרר וממשיכים לעוגה. 

מקציפים ביצים, חלמון וסוכר לקצף גבוה ובהיר.





























מוסיפים קמח, אבקת אפייה, ומלח.




























ומערבבים לעיסה חלקה. 





























לאחר מכן מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים שוב. 















ואז מוסיפים את ממרח החלבה ו....................................... מערבבים. 















וכדי להדגיש את הטעם של החלבה נקצוץ קצת חלבה לקוביות קטנות קטנות 





























לבסוף מוסיפים לבלילה את החלבה הקצוצה והפיסטוקים הקצוצים שקלינו קודם,
ומערבבים ממש טיפה לפיזור של החלבה והפיסטוקים בכל הבלילה. 















מעבירים את הבלילה שלנו לתבנית ואופים ב180 מעלות בערך שעה. 
אצלי זה לקח שעה אבל כדאי להשגיח ולבדוק עם שיפוד (שיצא יבש) כבר אחרי 40 דקות. 



















נותנים לעוגה להצטנן טוב טוב עד שהיא קרה לחלוטין. 



































כן היא טיפה נשרפה לי למטה *אופסי*
אבל זה לא פגע בטעם... 

אז כדי לדחוף בהצלחה גם עוגיות אוראו לעוגה הזו החלטתי לחלק אותה ל3
ולשים 2 שכבות של קרם שוקולד לבן ועוגיות אוראו.

אז מורידים ומיישרים לעוגה את הכיפה ופורסים אותה ל 3 פרוסות. 















ועוברים להכנת הקרם והעוגיות. 

מרוקנים את העוגיות ושומרים את הקרם בצד.

























למה שומרים? כי חבל לזרוק
ואם כבר יש לנו קרם לבן אפשר לדחוף אותו בפנים =) 
אז את העוגיות שוברים או חותכים לחתיכות
ולאחר מכן מקציפים את גנאש השוקולד הלבן, את הקרם שהוצאנו מהעוגיות ושמנת מתוקה למוס יציב.
















והגענו להרכבת העוגה.
מחלקים לשניים את הקרם מינוס 4 כפות ששומרים בצד. מורחים מחצית מהקרם על פרוסת העוגה הראשונה,
מפזרים מעל מחצית משברי העוגיות. ועל זה מורחים 2 כפות נוספות של קרם (מתוך ה4).










מעל מניחים את פרוסת העוגה השנייה, שוב חוזרים על תהליך הקרם - עוגיות, וסוגרים עם השכבה השלישית.











את העוגה ציפיתי עם גנאש שוקולד מריר. 
ממיסים שוקולד ושמנת בפולסים של 20 שניות במיקרו.
















מחכים שהגנאש מעט יתקרר ויסמיך ומורחים מסביב כלללל העוגה. 



























לפני שמקשטים כדאי לקרר את העוגה כדי שהגנאש יתקרר ויתייצב מעט. 
לאחר מכן קישטתי עם שוקולד לבן מומס. 

ממיסים שוקולד לבן (בלבד) שוב, בפולסים קצרים במיקרו, מחכים שיתקרר מעט ומעבירים לשקית זילוף.















ומקשטיייים =) נכון שזה החלק הכי כיף?? 

































מקררים את העוגה שעה שעתיים לפחות - עדיף יותר אבל לא חובה. 
וזהו. 

שחותכים נגלות שכבות העוגה והקרם.




























________________________________________________________________________


מתכון

מוס שוקולד לבן - קרין גורן (ושברי עוגיות אוראו)
200 גרם שוקולד לבן 
3/4 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס נוספת של שמנת מתוקה
12 עוגיות אוראו

1. ממיסים שוקולד לבן ו3/4 כוס שמנת בפולסים קצרים במיקרו
2. מקררים 24 שעות
3. מרוקנים את העוגיות ושוברים אותן לחתיכות.
4. את הקרם של העוגיות מקציפים יחד עם הגנאש שהכנו יום קודם ועוד 3/4 כוס שמנת.

עוגת חלבה ופיסטוק - המקור של מיקי שמו עם מעט שינויים שלי
100 גרם פיסטוקים טבעיים
4 ביצים + חלמון אחד
כוס וחצי סוכר
3 כוסות קמח
כפית וחצי אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
525 מ"ל שמנת מתוקה
400 גרם ממרח חלבה 
150 גרם חלבה 

1. קוצצים וקולים את הפיסטוקים ומניחים לצינון בצד.
2. מקציפים ביצים + חלמון + סוכר לקצף גבוה ובהיר.
3. מוסיפים קמח + מלח + אבקת אפייה ומערבבים.
4. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים.
5. מוסיפים ממרח חלבה ושוב מערבבים.
6. קוצצים את החלבה לקוביות קטנות ומוסיפים אותה ואת הפיסטוקים לבלילה
7. מערבבים לפיזור החלבה והפיסטוקים. 
8. אופים שעה ב180 מעלות עד ששיפוד יוצא יבש.
9. מיישרים ופורסים את העוגה ל3 פרוסות. 
10. מורחים על הפרוסה הראשונה מחצית מהקרם (מינוס 2 כפות)
11. מפזרים מעל מחצית מהעוגיות השבורות
12. מורחים מעל את 2 הכפות הנותרות של הקרם. 
13. מניחים שכבה נוספת של עוגה וחוזרים על תהליך העוגיות והקרם.
14. סוגרים עם פרוסה שלישית. 

גנאש שוקולד מריר
200 גרם שוקולד מריר 
חצי כוס שמנת מתוקה

ממיסים יחדיו במיקרו בפולסים של 20 שניות. 
מניחים לצינום ומורחים על העוגה. 

לקישוט
בתכלס כל דבר 
אני השתמשתי ב40 גרם שוקולד לבן מומס. 

תגובה 1:

  1. שושה שלי!
    יצא מוווושלם, חלומיייי , טעיייםםם!!!
    היא מדהימההה!!!
    את פשוט מוכשרת שאין דברים כאלה!!!
    תפתחי כבר קונדיטוריה ונבוא לשבת אצלך כל שישי לקפה ועוגה ועוגיות ועוד קצת עוגה ועוד קצת עוגיות (:

    השבמחק