יום שבת, 6 ביולי 2013

טארט שחור לבן

הסופש מתקרב וצריך לחשוב על קינוח לארוחת שישי. 
ומה עושים אחרי כמה ימי מחלה מגעילים שהמוח לא ממש מתפקד? 
פונים לבני הבית בשאלה "יש איזה קינוח שבא לכם ליום שישי?" 
התשובה של אחותי הייתה "משהו שוקולדי!!"
מפתיע... 

טוב, רוצה שוקולד? תקבל שוקולד! 
יש בעוגה הזאת שוקולד. הרבה שוקולד. המווווון שוקולד. 
אפשר להגיד שכל כולה שוקולד... 
אבל היא יצאה כלכך טעימה!!! כלכך!!!!!!! באמת! 

רציתי משו מיוחד. 
לא סתם עוד עוגת שוקולד רגילה. 
התחשק לי לתת מקום למשחק בצבעים... 
אבל זה שוקולד יש חום בהיר, חום כהה (נגיד שחור בשביל שיתאים), ולבן (שהוא צהבהב אבל נגיד ש...) 
יאללה עוגה בשחור - לבן =) 

פעם הרהרתי לעצמי שאם אני אלך ל black & white cocktail party מנהטן סטייל כמו בגוסיפ גירל
כן אני חיה בסרט.. תסלחו לי... 
אבל נגיד שהייתי הולכת לדבר כזה - וגם מביאה איתי עוגה (פפפפפפ כן בטח) 
איך היא הייתה נראית? העוגה כאילו... ותמיד הייתה לי בראש עוגה חצי שחורה חצי לבנה...

אז הכנתי את העוגה שהסתובבה לי במוח כבר כמה שנים. היא יפה היא טעימה מה זה משנה שאין מסיבה בכלל? 

































החלטתי ללכת על טארט. 
קלתית בהירה היא לא לבנה בכלל אז בחרתי בקלתית כהה. 
ואז חשבתי לעצמי איזה בצק פריך הכי קרוב לשחור ונזכרתי בעוגייה הכי שווה בעולם בערך - OREO

לכן הקלתית של העוגה מורכבת מבצק להכנת עוגיות אוריאו... 
מתרוצצים באינטרנט מליון מתכונים כאלה אבל בחרתי במתכון של Food network כי הוא נראה הכי טוב.

מתחילים מניפויי החומרים היבשים






























מקרימים חמאה וסוכר 




























מוסיפים ביצים ותמצית וניל





























ואז מוסיפים גם את החומרים היבשים, ומעבדים לבצק חלק. 

































עוטפים, ומקררים בערך שעתיים. 

























ניסיתי להמשיך מכאן כמו בצק פאי רגיל אבל זה לא ממש הלך. יותר נכון ממש לא הלך... 
הבצק הזה לא ממש נחמד כשמנסים לרדד אותו ולהניח בתבנית גבוהה. 
או שזו רק אני שהייתי אקסטרא עקומה? 
בכל מקרה לפחות הבצק הזה סלחני כשמסדרים אותו פיסה פיסה בתבנית עם הידיים ומדביקים הכל... 

מסדרים (בדרך כלשהיא שתבחרו) בתבנית גבוהה ומחוררים את התחתית. 


































מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו משקולת. ואופים 20 דקות. 



































מצננים בצד, ובינתיים עוברים להכנת החצי הראשון של המלית.
בחרתי במלית של הטארט שוקולד של אורנה ואלה.
(כן, שוב מתכון מהספר שלהן... אני לא גרופי, פשוט קיבלתי את הספר ממש לא מזמן והתחשק לי לנסות) 

ממיסים יחדיו חמאה ושוקולד מריר. אפשר במיקרו אפשר בסיר על סיר. 


































(שחור-לבן הא?)
כשהכל נמס מניחים לתערובת להתקרר בצד. 





































מקציפים ביצים, חלמונים וסוכר לתערובת בהירה ותפוחה. 






























ומאחדים בין שתי התערובות. 





























שופכים על הקלתית החצי אפוייה, ואופים ב165 מעלות. 
בספר רשום 10 דקות, אני אפיתי בערך 20 דקות. זה תלוי בתנור... 
המלית צריכה להיות יציבה ותפוחה בשוליים ורוטטת רק במרכז. 



















מניחים בצד להתקרר ועוברים לשלב הבא - פאדג' שוקולד לבן =) יאמ יאמ יאמ 

השתמשתי במתכון לפאדג' מהאתר Allrecipes רק השתמשתי בשוקולד לבן (וגם שיניתי טיפה את המתכון)

מכיוון שפחדתי שמרוב דברים העוגה תצא מתוקה מידי ניסיתי להפחית בכמות הסוכר בכל אחד מהמתכונים.
לשמחתי הקיצוצים עבדו כי מבחינת מתיקות זה יצא ב-ד-י-ו-ק כמו שצריך.
במקרה של הפאדג' שידעתי שבדרך כלל יוצא ממש מתוק החלטתי להחליף 1/3 מכמות החלב המרוכז בשמנת. 
בנוסף בחרתי להוסיף טעם ונילי לשכבה הלבנה. 

תחילה "חולטים" וניל בשמנת כדי להוסיף את טעמי הוניל. 
חוצים את מקל הוניל ומגרדים את הגרגרים בעזרת סכין.
 שמים בסיר קטן שמנת, את הגרגרים שגירדנו וגם את מקל הוניל עצמו. ומרתיחים.


















לאחר מכן מערבבים בעזרת כפית, מכסים במכסה, ונותנים לזה לשבת בצד לפחות 20 דקות. 

כשעברו 20 דקות. מסננים את השמנת וממשיכים. 
ממיסים שוקולד לבן, חלב מרוכז, ושמנת במיקרו או בסיר על סיר עד שהכל נמס וחלק. 





































לאחר מכן מוסיפים קוביות חמאה.

































ומערבבים טוב לקרם חלק. 
שופכים על שכבת השוקולד האפוייה שכבר הספיקה להתקרר. 



































מחכים קצת ועוברים לקישוט =) 
סידרתי מסביב לכל העוגה קליקים שחור-לבן.































ולבסוף המסתי ממש מעט שוקולד מריר - בערך 20 גרם.




































וזילפתי ספירלה. (ממש עקומה יש לציין. תסלחו לי) 

וזהו. מקררים לפחות לילה מוציאים בזהירות מהתבנית, ומגישים. 
































כשחותכים את העוגה מתגלה כל עניין השחור-לבן מבפנים. והעקמומית של הספירלה לא מורגשת =) הידד!
























אום נום נום. 



















_________________________________________________________________________

מתכון

קלתית אוריאו - מקור של פוד נטוורק עם שינויי קטן שלי
1/3 1 כוסות קקאו
1/2 1 כוסות קמח 
1/4 כפית מלח 
230 גרם חמאה 
כוס סוכר (במתכון כתוב שתיים אבל קיצצתי כדי שהעוגה לא תהיה מתוקה מידי) 
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל

1. מנפים בקערה את הקמח, הקקאו והמלח.
2. מקרימים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר.
3. מוסיפים ביצים ווניל וממשיכים לעבד לקרם חלק. 
4. מיסיפים חומרים יבשים ומעבדים לבצק.
5. מקררים שעתיים.
6. מסדרים את הבצק בתבנית גבוהה ועליו מניחים נייר אפייה ומשקולת כלשהיא (שעועית, חומוסים)
7. אופים 20 דקות.
8. מצננים בצד. 

שכבת שוקולד אפוייה - מלית טארט השוקולד מתוך הספר של אורנה ואלה
300 גרם שוקולד מריר (עדיף 70% מוצקי קקאו)
200 גרם חמאה
1/4 כפית מלח (לא נמצא במתכון המקורי אבל החלטתי להוסיף) 
2 ביצים
2 חלמונים
1/4 כוס סוכר

1. ממיסים שוקולד וחמאה.
2. מוסיפים לתערובת מלח ומניחים בצד לקירור.
3. מקציפים ביצים, חלמונים וסוכר לתערובת בהירה ותפוחה.
4. מאחדים בין שתי התערובות.
5. אופים ב165 מעלות 10-20 דקות (בהתאם לתנור)
    התערובת צריכה להיות תפוחה ויציבה בצדדים ורוטטת במרכז.
6. מקררים בצד. 

פאדג' שוקולד לבן - מקור של Allrecipes עם שינויים שלי
400 גרם שוקולד לבן
2/3 כוס חלב מרוכז 
1/2 כוס שמנת 
מקל וניל 
40 גרם חמאה 

1. חוצים את מקל הוניל לאורכו ומגרדים את הגרגרים בעזרת סכין.
2. מרתיחים את השמנת עם מקל וגרגרי הוניל. 
3. מכסים את הסיר ונותנים לזה לשבת בצד לפחות 20 דקות. 
4. מסננים את השמנת ומשתמשים ב1/3 כוס. 
    מרתיחים 1/2 כוס משום שחלק מהשמנת מתאדה וחלק גם נקרש ולא עובר את הסינון. 
5. ממיסים שוקולד לבן, חלב מרוכז, ושמנת.
6. מוסיפים את החמאה ומערבבים טוב לתערובת חלקה.
7. שופכים על שכבת השוקולד האפוייה. 
8. מחכים 10 דקות לפני הקישוט.

לקישוט
שקית קליק שחור - לבן
20 גרם שוקולד מומס 

לא חובה לקשט -אני פשוט ממש אוהבת
ואפשר גם לבחור כל דרך יצירתית אחרת... 

יש לקרר לפחות לילה לפני ההגשה. 

*ועכשיו תספרו כמה פעמים אמרתי (יותר נכון רשמתי) את המילה שוקולד במשך הפוסט =)*

2 תגובות:

  1. מהממת!
    והבלוג פשוט מקסים.

    השבמחק
  2. נראה ממש טוב!!! וגם אני אוהבת את הבלוג=)

    השבמחק