יום שלישי, 2 ביולי 2013

קאפקייקס גלידה

גלידההההההה!
גלידה היא החומר החודשי של פרוייקט "כחומר ביד הבלוגר" של האתר מנטקה... זוכרים? 
אם הספקתם לשכוח הנה קישור למתכון שהעליתי בחודש שעבר... 
למרות שהצטרפתי רק בחודש שעבר הפרוייקט הזה מעסיק לי את המוח בדברים טובים וזה ממש כיף! 

שנודע לי על החומר החודשי איבדתי את זה לרגע 
כי... כי.... כי גלידה זה גלידה... היא מושלמת איך שהיא... 
ולהכין גלידה - זה בטוח משו שמישו אחר יעשה ואני שונאת להיות כמו כולם!  
ועוגת גלידה... יש לי משו נגד עוגות ופריזר ביחד.
בהתחלה הן קפואות וקשות, אחר כך מחכים כדי שאפשר יהיה לחתוך אז הן כבר נמסות,
לא בא לי כל ההתעסקות, והטפטוף, וההרס (יקית אסלית מה לעשות)
אז באמת לא ידעתי מה לעזאזל אני יכולה לעשות עם גלידה?! 

ואז נזכרתי שפעם פעם מזמן ראיתי איזה סרטון בטלוויזיה על "לחם" שמכינים מגלידה וקמח בלבד. 
רצתי לחפש וגם מצאתי!!! לחם גלידה
אז כמובן שלחם לא ממש התחשק לי להכין אבל מי אמר שהוא חייב להיות בצורה של כיכר? 
והנה שוב הגיע הדינג הזה בראש שאומר - אאוריקה! מצאתי רעיון שאני אוהבת וגם יספק את דרישותיי מעצמי  
(וזה ממש קשה למצוא כזה דבר) - קאפקייקס!!!! 

אבל... כשניסיתי את המתכון הוא באמת יצא דחוס ולחמי כזה ולא ממש מצא חן בעייני. 
כאילו הוא טעים אבל הוא לא מספיק קאפקייקסי (יש כזו מילה?) 
אז חשבתי לעצמי שבטוח אם אני אוסיף כמה חומרים נוספים זה יאוורר את ה"לחם"
פניתי שוב לאינטרנט ומצאתי מתכון נוסף שהפעם כבר היה ממש לרוחי למרות שגם אותו שיניתי קצת... 

אוקיי. מתכון למאפינס עצמם - צ'ק! 
עכשיו הגענו לחלק החשוב באמת - למצוא רעיון לקישוט הקאפקייקס =) =) =) 
ואם כבר בגלידה עסקינן, למה לא לעוף על זה עד הסוף?!
אז יצאו לי קאפקייקס שעשויים מגלידה ונראים כמו גלידה - זה הכי גלידתי שיכולתי להפיק.

נכון שממש בא לכם לראות את כל שאר הדברים המגניבים והקרירים שהכינו שאר המשתתפים בפרוייקט? 
אז כל מה שאתם צריכים זה ללחוץ => => => => כאן






























מ-ת-ח-י-ל-י-ם

הדבר שכדאי להתחיל ממנו הוא העוגיות שנראות כמו ופל. 
אני יודעת שבעולם קיימים סוג של דפי ופל מרובעים שאפשר לחתוך לצורות ואולי היו הרבה יותר מתאימים,
אבל לא מצאתי כאלה ואין לי שום מושג איפה אפשר למצוא כאלה (מי שיודע מוזמן לגלות לי). 
אז אילתרתי עם עוגיות פריכות שהיו מגניבות לחלוטין.

רציתי עוגיות חמאתיות ביותר אז פניתי לעוגיות פרח ריבה של קרין גורן - שהן פשוט חלומיות.
בגלל שהייתי קצת עצלנית מבחינת עבודה ושטיפה של קערת המיקסר אלף פעמים (עוגיות, מאפינס, קצפות)
החלטתי הפעם להכין את הבצק ידנית - זה דווקא די נחמד.... 

מתחילים מקוביות חמאה רכות מאד




































מוסיפים להן אבקת סוכר וקמח (הפעם ויתרתי על המלח)
ומערבבים בעזרת הידיים עד שמגיעים למרקם של חול רטוב כזה.
זה ממש כיף לשחק עם כל החומרים =)  




































מוסיפים חלב.


















ולשים לבצק אחיד - הוא ממש ממש ממש רך - לא להבהל במקרר הוא מתייצב. 




























לאחר מכן מכניסים למקרר לשעתיים לפחות. 
כשהבצק קר ויציב מרדדים אותו לעלה דק (הפעם ממש דק כי אם הוא יהיה עבה מידי העוגיות יהיו כבדות ויפלו)


כדי לחתוך משולשים נורמלים שנראים בערך אותו דבר הכנתי לי שבלונה חמדמדה של משולש.
השתמשתי בקופסא של ארטיקים שעשוייה מקרטון כזה מצופה בחומר שעוותי - כדי שלא ידבק לבצק...

אז לאחר הרידוד חותכים משולשים בעזרת השבלונה וגלגלת פיצה או סכין או משו אחר שחותך.






























מסדרים את המשולשים בתבנית ובעזרת סכין יוצרים כמו קוביות בעזרת פסים לאורך ולרוחב. 
לא לחתוך עד הסוף רק לעשות פס (רק לא חלש מידי, צריך לראות אותו אחרי האפייה)
























אופים את העוגיות עד להזהבה, מוציאים מהתנור, ונותנים להן להצטנן בחוץ עד שהן קרות לחלוטין.


אני הכנתי את העוגיות יום לפני הגשת הקאפקייקס כדי שבטוח יהיו קרות לגמרי... 
בתכלס גם את המאפינס הכנתי יום לפני ההגשה כדי שגם הם יהיו קרים לגמרי לפני בואה של הקצפת =) 

עוברים להכנת בלילת המאפינס.
והנה מגיעה הגלידה! 
במתכון מתחילים מגלידה נמסה לגמרי... ממש מיץ גלידה 
אני אפילו לא הכנסתי אותה לפריזר, היא חיכתה לי במקרר מרגע הקנייה וככה היא הייתה נוזלית לחלוטין.



























מוסיפים לגלידה הנמסה: שמן, סוכר, ביצים, ותמצית וניל ומערבבים במיקסר עם וו גיטרה. 


























עכשיו. 
במתכון המקורי הם משתמשים בקמח תופח. אני לא מתה על קמח תופח אני תמיד אעדיף קמח רגיל. 
פשוט מוסיפים אבקת אפייה...
למדתי ממתכון של מרתה סטיוארט מתוך ספר הקאפקייקס שלה להשתמש בקמח עוגות. 

בעוגות בחושות הבנתי שכדאי לשים גם קמח רגיל וגם קמח עוגות. 
למה קמח עוגות? הוא פשוט מאורר ועושה אותן רכות יותר וזה פשוט מעולה! תנסו ותראו... 
אז למה בעצם לשים גם קמח רגיל? כי הוא מחזיק את העוגות שלא יהיו רכות מידי. 
בקיצור, מוסיפים לתערובת הרטובה קמח רגיל, קמח עוגות ואבקת אפייה ומערבבים. 































לשם העניין החלטתי להוסיף למאפינס גם מקופלת (יש כזה טעם של גלידה! וניל מקופלת!)
אז חותכים מקופלות לחתיכות בעזרת סכין - לא גדולות מידי אבל גם לא פירורים קטנים כדי שירגישו...

















ומוסיפים לבלילה


שופכים את הבלילה לתוך מנג'טים או כוסות או מה שזה לא יהיה - יש למלא רק 3/4 מהגובה.
בהתחלה רציתי להשתמש בכוסות מקוריות מנייר שקונים בהן גלידה בגלידרייה, ואפילו ניסיתי לאפות בתוכן.
אבל היה נורא קשה לאכול את המאפינס מתוכן אז ויתרתי... כמובן שהאפשרות השנייה הייתה משו ורוד =) 




















אופים ומצננים 

























וכשהעוגות והעוגיות כבר קרירות אפשר לעבור לקצפות (פרוסטינג אם בא לכם להיות פלצנים).

עכשיו. לגבי הקצפת. פעם אחת מזמן ניסיתי להכין את הקרם הזה של שמנת-חלב-אינסטנט פודינג וניל, 
כמו בעוגת ביסקוויטים של פעם (והרבה הרבה עוגות אחרות) ולא שמתי/שכחתי לשים חלב. 
יצאה קצפת יציבה בטירוף וטעימה בטירוף! מאז אני לא מכינה יותר קצפת עם סוכר או אבקת סוכר... 

בקיצור, לקאפקייקס אני תמיד משתמשת בקצפת כזו... 
שמים במיקסר שמנת + אינסטנט פודינג וניל ובמקרה הנ"ל גם טיפונת צבע מאכל...
(כן זה לא בריא. אני יודעת. אבל הרבה דברים לא בריאים וזה יפה. למי שיש בעייה שיעשה רק קצפת לבנה) 
































ומקציפים לקצפת יציבה 





























אני בחרתי לעשות 4 צבעים + קצפת לבנה. לא חייבים לעשות כלכך הרבה. 
מכניסים כל צבע לשקית זילוף.





























הצנתרים בקצה של כל שקית יוצרים את הצורה של הקאפקייק. 
אין לי 5 זהים אז עשיתי 5 שונים 




























אז אחרי שכל קצפת קיבלה שקית זילוף וצנתר משלה אנחנו מוכנים. 
רק לפני הכל ממיסים מעט שוקולד מריר. 


על כל אחד מהמאפינס שאפינו וציננו מזלפים קצפת בצורה מעגלית. 

















מעל שופכים שלולית של שוקולד ובכוונה נותנים לה לנזול לצדדים.
















מעל השלולית מזלפים גבעונת קטנה של קצפת לבנה.















במקור תכננתי לשים מעל דובדבן... אבל לא מצאתי דובדבנים יפים אז קניתי מסטיקים עגולים. 

אז מעל כל גבעונת מניחים מסטיק עגול.
ולסיום סיומת תוקעים בצד עוגיה מהעוגיות שהכנו מקודם. 


חוזרים על הפעולה הזו עם כל הצבעים.
וזהוווווו 














טעים טעים טעים 
ההתלהבות שיש סביב קאפקייקס מדהימה אותי כל פעם מחדש =) 


























_________________________________________________________________________


מתכון


עוגיות פריכות - מתכון של קרין גורן - הכנתי רק חצי כמות ועדיין יצאו לי יותר ממה שצריך
100 גרם חמאה רכה
50 גרם אבקת סוכר
כוס קמח 
1/8 כוס חלב 

1. מערבבים במיקסר או בידיים חמאה + אבקת סוכר + קמח 
2. מוסיפים חלב ומאחדים לבצק רך 
3. מקררים לפחות שעתיים 
4. מרדדים וחותכים משולשים 
5. יוצרים על המשלושים ריבועים דמויי ופל 
6. אופים ב180 מעלות בערך 10 דקות עד שמזהיב אפילו משחים במקרה הנ"ל
7. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום עד להמשך ההכנה.

מאפינס גלידה - המקור של Piece of cake עם טיפה שינויים שלי
4 כוסות גלידה נמסה (או מיכל שלם של קרמיסימו זה טיפה יותר מ4 כוסות) בטעם האהוב עליכם
1/2 כוס שמן 
2/3 כוס סוכר
2 ביצים 
כף תמצית וניל 
2 כוסות קמח עוגה 
1 כוס קמח רגיל 
3 כפיות אבקת אפייה
כוס וחצי שברי מקופלת או כל תוספת אחרת שבא לכם

1. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה: גלידה נמסה, שמן, סוכר, ביצים, ותמצית וניל 
2. מוסיפים קמח משני הסוגים ואבקת אפייה ומערבבים עד לאיחוד 
3. מוסיפים את שברי המקופלת ומערבבים רק עוד טיפה 
4. מחלקים למנג'טים - רק 3/4 מהגובה 
5. אופים ב180 מעלות בערך 15-20 דקות עד שקיסם יוצא יבש 
6. מצננים בטמפרטורת החדר ושומרים בכלי אטום עד להמשך ההכנה. 

קצפת וניל 
4 מיכלים של שמנת מתוקה לפחות 32% שומן 
2 חבילות אינסטנט פודינג וניל 
צבעי מאכל לבחירתכם האישית 

מקציפים הכל ביחד ומעבירים לשקיות זילוף. 

תהנו =) 






11 תגובות:

  1. יופי טופי בצבעים של פסטל מקורי מגניב ומושקע בטירופיישן

    השבמחק
  2. מאלף! והבלוג מקסים!

    השבמחק
  3. אני אפילו לא יודעת מה לומר מרוב שזה יפה. במילה אחת: שלמות.

    השבמחק
  4. וואי איזה כיף לי =) תודה לכולם

    השבמחק
  5. את כותבת מוכשרת ועוד יותר קונדיטורית משובחת. כל הכבוד.

    השבמחק
  6. אוחחח מה זה הדבר החמוד הזה?
    הורס ברמות אחרות :)

    השבמחק
  7. אשמח לדעת כמה קאפקייקס יוצאים....

    השבמחק
  8. הכל תלוי בגודל...
    שלי היו גדולים אז יצאו לי 16...

    השבמחק
  9. כולם הסתכלו עליי כרגע במשרד כי צווחתי "אומייגאד זה מושלם!!!!"

    השבמחק
  10. היי עשיתי את הקאפקייקס והם יצאו טעימים מאוווווד
    רציתי לדעת אם אפשר להכין את התערובת יום לפני ולאפות למחרת?

    השבמחק
    תשובות
    1. יא איך אני שמחה =)
      מעולם לא ניסיתי לשמור בלילת קאפקייקס מיום לפני...
      אני גם פחות הייתי ממליצה כי אני לא בטוחה איך תתנהג אבקת האפייה
      אבל, את מוזמנת לנסות פעם הבאה לשמור קצת בצד ולאפות יום למחרת (ולהגיד לי מה יצא לך)

      מחק