יום ראשון, 2 בפברואר 2014

בורקס ערמונים ופקאן

כן.. אני יודעת... 
הבלוג קצת הוזנח לאחרונה... 
זה פשוט שהמבחן סיום של הקורס שלי בבישולים הולך ומתקרב, 
והמוח שלי עסוק בזה יומם ולילה.

כן. ככה אני ומבחנים... 
לחץ מיותר והתעסקות מיותרת... 

אז מזל שמנטקה ופרוייקט "כחומר ביד הבלוגר" קיימים... 
לעורר אותי ממחשבות על מבחנים... 

אז החודש נבחרו הערמונים כחומר החודשי. 
אם לומר את האמת לא ממש עפתי על הרעיון...

כאילו הם תמיד היוו בשבילי דברים קטנים שנראים כמו מוח ויש להם טעם ומרקם מוזר... 
כבר הייתי על סף ייאוש עד ששנייה לפני ויתור ניסיתי את מחית הערמונים. 

מזל מזל מזל שניסיתי
זה ממש טעים! 
כך גיליתי שהבעייה של עם ערמונים זה בעצם המרקם (ויש מצב שגם הצורה) שלהם ולא דווקא הטעם... 

בכל מקרה, החלטתי להשקיע בבצק ולהשתמש במחית ערמונים מוכנה -
כי כמו שהבהרתי אני וערמונים זה לא סיפור הצלחה... ומזל שעשיתי כך (נראה לי?) 

אז בצק עלים הום מייד + מחית ערמונים + קצת פקאנים בשביל הקראנצ' = בורקס ערמונים שווה במיוחד! 

אוהבים ערמונים? 
רוצים לראות מה משקיענים אמיתיים עשו איתם? 
כנסו לכאן לראות מה חברי לפרוייקט הכינו...




























בצק עלים... הום מייד... 
וואלה, זה לא חובה בכלל.. יש לקנות בסופר בצק עלים עם חמאה נחמד למדי...
אבל זה באמת באמת לא מסובך והטעם מטורף! אז למה לא?? 

השתמשתי במתכון מתוך הספר ששת מאפים של קרין ורונן גורן.. אני הכי אוהבת אותו... 

מתחילים מבצק פשוט מאדדדדדד 
ממיסים חמאה ומערבבים אותה עם מים וחומץ.


















בקערת מיקסר שמים קמח + מלח
ולאט תוך כדי עיבוד עם וו גיטרה מזלפים את הנוזלים פנימה. 
מתקבל בצק לא לגמרי אחיד וטיפונת דביק. זה בסדר. ככה זה אמור להיות... 

 עוטפים את הבצק ונותנים לו לנוח במקרר. שעה -שעתיים. אני אוהבת לתת לו יותר זמן לנוח... אבל לא חייב.





























לאחר שהבצק נח במקרר עוברים להכנסת החמאה פנימה. 
כדי לעשות זאת בצורה הקלה ביותר יש להרביץ לחמאה עם מערוך כדי לרכך אותה אבל לא מאד. שתהיה גמישה.
נא לשמור את כל העצבים בשביל החמאה =) היא מקבלת בהבנה... 





























לאחר מכן את הבצק שנח, מרדדים לבדיוק כפול בגודל מריבוע החמאה. 
מניחים עליו את החמאה וסוגרים. 


זהו. החמאה בפנים. 
עכשיו עוברים לקיפולים. יש מליון ואחת וריאציות איך וכמה לקפל... בסופו של דבר לא בטוחה שזה מאד משנה. 
אבל עקבתי אחרי מה שכתוב. יצא טוב. זה מה שחשוב. 

מתחילים מהקיפול הראשון - קיפול ל3. 
מניחים את הבצק עם הצד הסגור לפנים. ומרדדים לעלה בערך בעובי סנטימטר. 
מקפלים 1/3 למרכז ומעליו את ה1/3 השני. 

מסובבים את הבצק ב90 מעלות כך ששוב החלק הסגור מקדימה.
מאד חשוב תמיד לזכור שמתחילים לרדד כשהחלק הסגור מקדימה... אחרת הורסים את העלים. 






















ועוברים ישר לקיפול הבא - קיפול ל4 (יש כאלה שקוראים לו ספר תורה) 
בכל מקרה, מרדדים את הבצק שוב לעלה בעובי סנטימטר ומקפלים את שני הקצוות למרכז. 
ואז סוגרים אותם אחד על השני. 

עוטפים ומכניסים למנוחה במקרר של שעה וחצי - שעתיים. 






















לאחר הקירור. חוזרים על אותם קיפולים בדיוק שוב פעם. 
קיפול ל3... 

ואז ל4... לא לשכוח לסובב! החלק הסגור מקדימה! אווו יה!




























זהו. הבצק מוכן. הייתם מאמינים שזה עד כדי כך פשוט? 
לפני העבודה איתו כדאי לתת לו עוד איזה שעה שעתיים מנוחה במקרר... 

ועכשיו נעבור להרכבת ה"בורקסים" 
לפני שמתחילים בהרכבה יש לקצוץ את הפקאנים. 




























לקלות אותם, ולצנן לחלוטין. 




























ועכשיו באמת עוברים להרכבה. 
מחלקים את הבצק ל4 חלקים. 





















כל חלק מרדדים לעלה דק דק (2-3 מ"מ),




















והנה בא השוס - מחית ערמונים מוכנה בצנצנת. 
מצאתי אותה בטיב טעם אבל ראיתי שיש להשיג גם בחנויות פיצוחים וכאלה... 




































אז מורחים את מחית הערמונים על הבצק, מפזרים פקאנים, מגלגלים וצובתים לשם סגירה.
לאחר מכן עוטפים בניילון נצמד ומחזירים לעוד קצת מנוחה במקרר (חצי שעה משו כזה).

לאחר הקירור יותר קל לחתוך... 
חותכים מכל גליל פרוסות ומוחצית להם את התחתית (כדי שהמלית לא תברח חס וחלילה). 

















ומניחים בתבנית על גבי נייר אפייה. 




























חוזרים על הפעולה עם כל גלילי הבצק. 




























לפני האפייה יש למרוח אותם בעדינות בביצה. 




























כל מה שנותר הוא לאפות ב180 מעלות. עד שהבורקסים תופחים ומזהיבים. 
לי זה לקח בערך 25-30 דקות... 
לאחר האפייה יש לצנן אותם לחלוטין.




























לאחר הצינון בשביל הטאצ' הסופי ממיסים ממש טיפה שוקולד לבן ובעזרת קונוס נייר או שקית זילוף,
מזלפים פסים דקיקים על הבורקסים. 















וזהו.. כל מה שנותר זה לטרוף... 


































_________________________________________________________________________

מתכון

בצק עלים - מתוך הספר "ששת מאפים" של קרין ורונן גורן
מספיק ל40 בורקסים די גדולים... כמובן שהוא מתאים לכל מילוי העולה בדמיונכם.. 

כוס מים 
כף חומץ
20 גרם חמאה 
1/2 3 כוסות קמח 
כף מלח

400 גרם חמאה לקיפולים (במתכון המקורי רשום 500 לדעתי 400 זה מספיק ויותר)

1. ממיסים את החמאה ומערבבים אותה עם המים והחומץ
2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים קמח + מלח 
3. תוך כדי פעולת המיקסר מזלפים את הנוזלים פנימה לאט לאט עד שנוצר בצק. 
4. עוטפים מקררים שעתיים אם לא יותר. 
5. הכנסת החמאה: מרביצים לחמאה עד שנעשית גמישה אך לא רכה מידי,
5. הכנסת החמאה: מרדדים את הבצק לבדיוק כפול מגודל החמאה, 
5. הכנסת החמאה: מניחים את החמאה וסוגרים עליה את הבצק. 
6. קיפול מס' 1: קיפול ל3 מרדדים את הבצק כשהחלק הסגור שלו מקדימה לעובי סנטימטר,
6. קיפול מס' 1: קיפול ל3 מקפלים 1/3 ממנו למרכז ומעליו את השליש השני.
7. מסובבים את הבצק כך שהחלק הסגור מקדימה. 
8. קיפול מס' 2: קיפול ל4 מרדדים את הבצק לעובי סנטימטר,
8. קיפול מס' 2: קיפול ל4 מקפלים את 2 הקצוות פנימה, ושוב מקפלים כדי לסגור.
9. מקררים שעה וחצי -שעתיים
10. שוב חוזרים על קיפול 1 + 2 
11. מקררים שוב שעה-שעתיים. 

הרכבת הבורקסים
למילוי - צנצנת מחית ערמונים (325 גרם) הכמות לא קריטית אפשר לשים יותר או פחות... 
100 גרם פקאנים קצוצים וקלויים

1. מחלקים את הבצק ל4 חלקים.
2. כל חלק מרדדים לעלה דק (2-3 מ"מ)
3. מוחים על כל עלה מחתי ערמונים ומפזרים מעל פקאנים.
4. מגלגלים, צובתים לסגירה ועוטפים בניילון 
5. מקררים שוב חצי שעה.
6. חותכים כל גליל לפרוסות וכל פרוסה מוחצים בתחתית לשם סגירה... 
7. מסדרים בתבנית ואופים ב180 מעלות בערך 25 דקות.
8. מצננים 
9. ממיסים שוקולד לבן ומזלפים בעדינות פסים דקיקים... 

יום רביעי, 22 בינואר 2014

מוס אוכמניות גבינה ותותים ללא סוכר

אז שוב הכנתי מתכון ללא סוכר ללא גלוטן. 
מתוך נחמדות והתחשבות באנשים שלא יכולים... 

הפעם, בניגוד לפעמים הקודמות של הנסיונות למאכלים מסוג זה, לא הרגשתי כל צורך לנסות אותו שוב עם סוכר. 

הוא יצא מושלם אז איז. 
באמת. 

אם לא הייתי אומרת שאין בו סוכר אף אחד לא יכול היה לנחש. 

אומנם זה היה אחד מהימים האלה שהרסתי וחירבשתי כל דבר אפשרי.
ברצינות. 
הרסתי דברים שגם קוף יכול להכין... 
שונאת ימים כאלה. 

אבל למרות זאת יצא קינוח פשוט מעולה. 
וחורף! (בערך) 
יש תותים ממש טובים בחנויות! צריך לנצל את זה! 
































מתחילים מהשכבה הראשונה. שהבסיס שלה הוא קרד... (יש לי משו עם קרד בזמן האחרון)
אפשר בתכלס לעשות אותה מכל פרי. לי התחשק אוכמניות ותותים.






























טוחנים אותם בבלנדר טוב טוב טוב ולאחר מכן מסננים למיץ חלק.

את המיץ הזה מבשלים יחד חמאה בסיר.





























במקביל טורפים חלמונים עם כמו סוכר בקערה. 















כשהנוזל בסיר רותח שופכים על החלמונים, טורפים מהר ומסננים בחזרה לסיר. 
טורפים תוך כדי בישול על אש קטנה עד שהנוזל מסמיך. זה קורה הרבה יותר מהר מעם סוכר... 











כשהקרד מסמיך מעבירים לקערה ומכסים עם ניילון נצמד צמוד לפני שטח הקרם. 















מניחים בצד. לא במקרר... 

עכשיו עוברים לתותים =) 
את חלקם פורסים לחצאים... תלוי בכמות כוסות הקינוח. לי יצאו 14 כוסות די גדולות... 

 ואת השאר חותכים לקוביות קטנות.





























כל מה שנשאר זה קרם הגבינה. 
אותו הקרם שאני שוב ושוב ושוב מכינה
כי קל. וטעים. וזהו לא צריך יותר מזה... 

אה כן, הוא עובד פשוט מצויין עם הכמו סוכר. 
אני חושבת שאני אפילו מעדיפה את הגרסה הזאת שלו מאשר את זאת שיש בה סוכר... 

שמנת מתוקה, גרידת לימון, כמו סוכר, וגבינה לבנה 5%. זהו. לא צריך כלום מעבר. 





























מקציפים את השמנת עם גרידת לימון וכמו סוכר. מוסיפים את הגבינה ומקפלים לקרם חלק.










בגלל שהקרד די מרוכז כדי להפוך אותו למוס הוספתי לו קצת מקרם הגבינה. 
אז פותחים אותו קצת עם מטרפה, מוסיפים קרם גבינה ומקפלים לקרם אחיד וחלק. 















את שאר קרם הגבינה מעבירים לשקית זילוף.

כל מה שנותר הוא להרכיב את הכוסות. 
מעבירים גם את קרם האוכמניות-תותים-גבינה לשקית זילוף.


ממלאים כל כוס עם הקרם הורוד לשליש מהגובה. 




























במרכז, מעל הקרם, מניחים קוביות של תותים ומעט דוחסים אותם פנימה,
כך שהקרם עולה למחצית מגובה הכוס ואת התותים לא רואים בדפנות החיצוניות. 































מעל הכל מזלפים את קרם הגבינה.














ומעל הכל מניחים חצי תות.






























וזהו. יש לקרר לפני ההגשה. עדיף לפחות 12 שעות אבל לא חובה. 
אני הגשתי אחרי 8 שעות וזה היה עוד קצת רך... 



























יאללה למתכון =) 
_________________________________________________________________________

מתכון

14 כוסות די גדולות.

קרד אוכמניות ותותים ללא סוכר - מקור: שוב המתכון של about.com עם שינויים שלי
100 גרם אוכמניות (אני השתמשתי בקפואות) 
50 גרם תותים 
100 גרם חמאה
6 חלמונים
3/4 כוס כמו סוכר

1. טוחנים בבלנדר אוכמניות ותותים.
2. מסננים למיץ חלק - בסופו של דבר צריך 1/3 כוס.
3. מביאים לרתיחה את ה"מיץ" ואת החמאה. 
4. במקביל טורפים חלמונים וכמו סוכר.
5. ברגע שהנוזל רותח שופכים אותו על החלמונים ומערבבים מיד. 
6. מסננים חזרה לסיר ומבשלים על אש קטנה עד שמסמיך (קורה די מהר). 
7. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד צמוד לקרם ומניחים להתקרר בצד (לא במקרר). 

תותים
סלסלת תותים שלמה 
בהתאם לכמות הכוסות חותכים תותים לחצאים.
את השאר חותכים לקוביות קטנות. 

קרם גבינה - מתוך "עוגת שמנת (יפי)" מהקופסא השחורה של אמא שלי
*בסוף נשאר לי עוד די הרבה קרם גבינה אז אפשר להכין 3/4 מתכון. אפשר גם להכין את הכל הוא טעים לבד =)
קילו גבינה לבנה 
500 מ"ל שמנת מתוקה
גרידה מ2 לימונים
כוס כמו סוכר

1. מקציפים שמנת + גרידת לימון + כמו סוכר לקצפת יציבה 
2. מקפלים פנימה גבינה. 

הרכבת הקינוח
1. מאחדים את קרד הפירות עם כוס וחצי מקרם הגבינה.
2. מעבירים לשק זילוף ומזלפים 1/3 מגובה כל כוס. 
3. מניחים כפית או 2 של קוביות תותים במרכז ודוחסים אותם מעט פנימה. 
4. מעבירים את קרם הגבינה לשקית שילוף וממלאים את הכוסות עד הסוף. 
5. בכל כוס מניחים חצי תות. 
6. מקררים (עדיף לפחות12 שעות).