יום שבת, 27 ביולי 2013

קייקפופס קרם ברולה

אתם מכירים את התכנית היוטיובית - Nerdy nummies? 
בראש שלי כל מי שקורא את זה כרגע קופץ בכיסא ואומר בהתלהבות - כןןןןןןן 

אבל,
אני מניחה שלא כולם חיים בשחף-לנד 
אז... אני אפרט =) 

Nerdy nummies
אחד הדברים היותר מגניבים ומדבקים שיש!! 
תוכנית אינטרנטית שבועית בה שחקנית חמודה ממש (היא ממש מגניבה) מכינה בכל פרק 
איזשהו מאפה או קינוח בצורה של משחק מחשב/פלייסטיישן/ווי וכל אלה. 
לא שאני מכירה את כללל המשחקים שהיא מכינה דברים בצורתם, אבל זה עדיין ממש מגניב. 

לצערי את ההכנה היא בד"כ מכינה מדברים מוכנים מקופסא (שלזה אני לא מתחברת)
אבל הרעיונות שלה ממש מעולים. 

לפני כמה זמן צפיתי בפרק הזה 
וממש ממש ממממממש התלהבתי מהרעיון!!! 
וידעתי שאני לא ארגע עד שאני אכין אותו בעצמי... 
אז חיכיתי להזדמנות מתאימה וברגע שהיא הגיעה - קפצתי עליה 

אומנם היא הכינה משו קצת אחר... אבל הרעיון הפשוט אדיר נגנב! 
במקום כדורי עוגה מצופים בסוכר הכנתי קייקפופס =)































למי שלא נתקל בהם מעולם - קייקפופס הם כדורים שעשויים מפירורי עוגה וקרם כלשהוא שמאחד אותם.
הם מצופים בדרך כלל בשוקולד אבל אפשר לצפות אותם בכל דבר בעצם... 
זה לא חייב גם להיות כדור.. אפשר לעשות אותם בצורות וצבעים - מסתובבים באינטרנט דברים מדליקיייים!! 

אני, כמו בסרטון, הכנתי עוגה לבנה (פרום סקרץ' כמובן) וקרם ברולה בתור הקרם המאחד. 
זה יצא פשוט מ-ע-ו-ל-ה =) 

ד"א בלי קשר במקרה גיליתי שהיום (27/7) זה "יום הקרם ברולה" 
נשבעת שתכננתי להעלות את הפוסט היום עוד לפני שידעתי את זה =) 

יש להתחיל בהכנה לפחות יום קודם...
מתחילים עם הקרם ברולה.

אומנם השתמשתי במתכון מהסרטון אבל החלטתי ללכת על מקל וניל ולא על תמצית וניל..
חוצים מקל וניל לאורכו ומגרדים את כל הגרגרים. 













שמים בסיר קטן שמנת מתוקה, את הגרגרים שגרדנו וגם את המקל עצמו. ומרתיחים. 


















בעיקרון אפשר להמשיך לשלב הבא אבל אני אוהבת לתת לשמנת "לספוג" את הטעמים של הוניל...
אז אני מרתיחה, נותנת לזה לשבת איזה חצי שעה מכוסה, ואז מרתיחה שוב. 

לאחר ההרתחה השנייה, מקציפים (ידנית) חלמונים וסוכר לקרם בהיר וחלק.

















מתחילים להוסיף אל החלמונים את השמנת... כמובן מסננים אותה מכל חתיכות המקל הלא רצויות... 
עושים את זה בשלבים ובכמויות קטנות (אנחנו לא רוצים חביתה) 

בשלב הראשון מוסיפים ממש טיפה ומערבבים מיד - לא לתת לזה לעמוד...



































לאחר מכן ממשיכים ומוסיפים כל פעם קצת ומערבבים... עד שמוסיפים הכל... 


































את הקצף שנוצר מלמעלה צריך להעיף... בעדינות עם כף אוספים אותו וזורקים... 





























עד שלבסוף מקבלים בלילה חלקה (רק לי זה מזכיר את הירח?) 


































לאחר מכן מחלקים לכלים שאפשר להכניס לתנור... אפשר 4 קטנים המיועדים לקרם ברולה, 
אבל לא חייבים כי בכל מקרה לא מגישים אותם... אפילו בכלי אחד גדול זה יצא בסדר. 
לי פשוט לא היו כלים שמתאימים לתנור אז עשיתי כבר בכלי חרס הקטנים.
מניחים בתבנית מגבת מטבח קטנה ועליה את הכלים עם הבלילה... 





























לאחר שהנחנו, שופכים מים רותחים לתבנית עד למחצית מגובה הכלים,
ואופים ב120 מעלות במשך 40-45 דקות. זה עדיין יראה מעט רוטט אבל זה בסדר זה מתקשה במקרר. 
לאחר האפייה מוציאים בזהירות מהמים - כדי להפסיק את הבישול, ומניחים בצד לצינון מוחלט. 















לאחר שהתקררו, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה לפחות עדיף יותר.. אפילו 24 שעות... 

*עברו X שעות*

עכשיו נעבור להכנת העוגה. 
כמו שכבר אמרתי קודם, בסרטונים היא מכינה תמיד עוגות מקופסא ואת זה אני לא אוהבת בכלל...
אני בחרתי להכין עוגה לבנה מבלילת הקאפקייקס הצהובים של מרתה סטיוארט.
הם פשוט מושלמים - מהמתכונים האלה שאחרי שמכינים אותם פעם אחת אי אפשר להכין שום דבר אחר. 

העוגה שלי יצאה אומנם גדולה יותר מהעוגה שלה, 
אבל היא גם רכה ונימוחה יותר לכן זה התאים בדיוק לכמות הקרם ברולה... 

מתחילים מניפויי החומרים היבשים (קמח רגיל, קמח עוגה, סודה לשתייה, אבקת אפייה, ומלח)


לאחר מכן מקרימים חמאה וסוכר, מוסיפים ביצים, חלמונים ווניל. 

ואז מתחילים בהוספת החומרים היבשים והרוויון לסרוגין... יבשים - 3 פעמים, רוויון - פעמיים.
מתחילים ומסיימים עם היבשים... 





































מעבירים לתבנית, ואופים ב180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש...
(לא לאפות יותר מידי!! להשגיח עליה ממש מקרוב כל הזמן) נותנים לעוגה להתקרר לחלוטין בצד. 















לאחר שהעוגה התקררה לגמרי מתחילים לפורר. 
בסרטונים היא לוקחת שתי חתיכות עוגה ומחככת אותם אחת בשנייה וככה היא מפוררת אותה. 
עם העוגה הזו זה לא עובד. היא רכה מידי. 
פשוט לוקחים גושים בידיים ומפוררים אותם. זה כיף ממש!!! 




























לאחר שכל העוגה מפוררת, מוסיפים את הקרם ברולה הקר מהמקרר. 





























ולשים אותם ביחד עד שמקבלים סוג של בצק. זה נראה מאד דומה לבצק של עוגיות שוקולד צ'יפס... 
הוא לא דביק בכלל. וממש נוח ליצור ממנו כדורים... 





























ועכשיו, יוצרים כדורים =) או כל צורה אחרת שמתחשק לכם. 
מניחים את הכדורים בתבנית או כלי כלשהוא ומעבירים למקרר לחצי שעה. 






























כדי ליצור סוכריות אני השתמשתי במקלות מיוחדים המיועדים לכך. יש אותם בכל חנות אפייה... 
אני מניחה שזה יכול לעבוד גם עם שיפוד אבל אני לא ממש ממליצה כי הוא נורא דק ויכול להשבר מכובד העוגה...

יוצאים הרבה כדורים מהמתכון הזה... ליתר דיוק לי יצאו 67... 
אם לא רוצים לקשט את כולם (ואין מקום לשים 67 כדורים מקושטים כמו במקרה שלי) 
אפשר לאחר הקירור להכניס לשקית ולהקפיא... הם נשמרים מצויין.


אז לאחר שהכדורים התקררו, ממיסים מעט שוקולד, אבל ממש מעט... 
טובלים כל קצה של מקל בשוקולד המומס ודוחפים לתוך כל כדור כמעט לכל אורכו... 
השוקולד יתקרר, יתקשה, ויחזיק את הכדור על המקל שלא יפול... 



































אפשר לעשות זאת משוקולד בכל צבע... 
אני בחרתי לעשות משוקולד לבן ושוקולד מריר. 
לאחר שהכנו את כל ה"סוכריות", מניחים אותן בתבנית ומכניסים לפריזר לחצי שעה לפחות. 


















ועכשיו הגענו לחלק הציפויי. 
אני בחרתי להתמקד בטעמים ופחות בצורה החיצונית... 
כלומר, זה יצא יפה אבל לא עשיתי צורה מסויימת.. פשוט כדור עם שוקולד ותוספות.... 

כדי לעשות את הצורה הבסיסית הרגילה, ממיסים שוקולד בכלי צר, עדיפות לכוס... 
לאחר שהשוקולד נמס, מוציאים את הכדורים מהפריזר (עדיף להוציא כל פעם 3-4 ולא את כולם בבת אחת) 
וטובלים כל כדור בשוקולד עד לכיסוי מלא. 


לאחר שכל הכדור מכוסה, מוציאים מהשוקולד ונותנים לשאריות לטפטף חזרה לכוס. 
יש כל מיני סוגים של מקומות להניח בהם קייקפופס... אני חושבת שקלקר הוא המוצלח ביותר... 
אני כיסיתי את הקלקר לשלב הקישוט בנייר כסף.
אז לאחר שטבלנו את הכדור ונתנו לשאריות לזלוג חזרה לכוס, מעמידים את הכדור על הקלקר המכוסה.



































אפשר להסתפק בכיף בכדורים חלקים כאלה הם חמודים נורא.
ואפשר לקשט אותם לאחר הציפויי...

אני עשיתי מספר קישוטים, לדוגמא: ממיסים שוקולד ומכניסים לשקית זילוף,

ואז מציירים פסים דקים לרוחב הכדורים.



















אפשר גם באותו אופן לצייר לבבות או עיגולים או מה שבא לכם לצייר... 
בנוסף אפשר כשהשוקולד עדיין לא התקשה לפזר כל מיני דברים מעל שידבקו.. סוכריות, אגוזים, וכו וכו... 
לבסוף הוספתי לשוקולד המומס חתיכות של שקדים קלויים ושל פקאן סיני.
ואז הכדור נראה מעט גבשושי והטעם של זה ממש אדיר וקראנצ'י... כמו במגנום עם השקדים... 

וזהו. 
מוציאים בעדינות את נייר הכסף ומגישים =) 

אחד הביסים היותר טעימים שיצא לי לאכול בזמן האחרון... 

ותודה לרו האדירה מ- Nerdy nummies!!! 

_________________________________________________________________________

מתכון

קרם ברולה - מקור מהסרטון עם שינויים קטנטנים שלי

500 מ"ל שמנת מתוקה
מקל וניל 
4 חלמונים 
1/3 כוס סוכר (במתכון המקורי יש 6 כפות אני הפחתתי טיפה) 

1. חוצים ומגרדים את מקל הוניל. 
2. מוסיפים אותו לשמנת ומרתיחים.
3. מכסים ומחכים חצי שעה.
4. מרתיחים שוב.
5. לאחר שרותח מתחילים להקציף חלמונים וסוכר.
6. מוסיפים לאט לאט ובשלבים - מעט בכל פעם את השמנת לחלמונים (לא לשכוח לסנן!)
7. לאחר שהוספנו הכל מנקים את הקצף שמעל הבלילה.
8. שופכים לכלי/ם שאפשר להכניס לתנור.
9. מניחים בתבנית מעל מגבת מטבח.
10. שופכים מים רותחים עד למחצית מגובה הכלי/ם.
11. אופים 40-45 דקות ב120 מעלות.
12. מצננים לחלוטין בחוץ.
13. מקררים לפחות לילה עם עדיפות ל24 שעות. 

עוגת וניל - קאפקייקס רוויון צהובים של מרתה סטיוארט
לכמות הזו של קרם ברולה יש להכין רק 2/3 מהמתכון. 

2 כוסות קמח עוגה
1 כוס קמח רגיל
1/2 כפית סודה לשתייה 
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1 כפית מלח
170 גרם חמאה רכה
1/2 1 כוסות סוכר
4 ביצים + חלמון אחד
כף תמצית וניל 
1/3 1 כוסות רוויון 

1. מנפים את החומרים היבשים (קמח עוגה, קמח רגיל, סודה לשתייה, אבקת אפייה, ומלח)
2. מקרימים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה.
3. מוסיפים לחמאה את הביצים אחת אחת ומערבבים בין כל ביצה. 
4. מוסיפים תמצית וניל. 
5. מוסיפים את החומרים היבשים ואת הרוויון לסרוגין. יבשים - 3 פעמים, רוויון - 2. מתחילים ומסיימים ביבשים. 
6. אופים ב180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש. 
7. מצננים לחלוטין בחוץ. 

הכנת הקייקפופס

אני ציפיתי 42 כדורים (21 בהירים 21 כהים)
והשתמשתי בערך ב300 גרם שוקולד לבן ו300 גרם שוקולד מריר. 

1. מפוררים את העוגה כולה לפירורים.
2. שופכים את הקרם ברולה הקר ומערבבים לבצק אחיד. 
3. יוצרים כדורים ומקררים חצי שעה במקרר. 
4. ממיסים מעט שוקולד, טובלים כל קצה של מקל בשוקולד ומכניסים לתוך הכדורים. 
5. מכניסים לפריזר לחצי שעה. 
6. ממיסים שוקולד בכלי צר וטובלים כל כדור בשוקולד עד כיסוי מוחלט. 
7. מוציאים ונותנים לשאריות לזלוג חזרה לכוס. 
8. מניחים על קלקר. 
9. אפשר לקשט עם תוספות עוד לפני ההנחה על הקלקר או אחרי (השמים הם הגבול בנוגע לקישוט).

8 תגובות:

  1. אוי, פשוט מקסים!

    השבמחק
  2. נראה מדהים, וכמובן שאם אטריח את עצמי לנסות את זה (אני בדרך כלל הולכת על דברים פשוטים יותר) זה בחיים לא יצא יפה כמו שלך...
    אחלה בלוג שאני שמחה שגיליתי (בזכות מורקייק)

    השבמחק
  3. נשמע ואו ! האם המירקם הוא יותר לכיוון הרך או הקשה ? משהו כמו כדורי שוקולד ?

    השבמחק
  4. ועוד שאלה : האם חייבים שמנת מתוקה 32 או 38 אחוז, או שאפשר 10 ? תודה !

    השבמחק
    תשובות
    1. המרקם כמו של עוגה רכה... דומה לכדורי שוקולד אבל לא בדיוק...
      וחייבים שמנת מתוקה לקצפת... 32% / 38%... 10% זה שמנת לבישול

      מחק
    2. תודה. (ושלום. אני דורית). אנסה מחר ואני מניחה שרכות המירקם תלויה גם ביחס בין פירורי העוגה
      לברולה.

      מחק
    3. כן נכון.... אבל לא כדאי לשים פחות/יותר מידי כי אז זה יכול לצאת רטוב או יבש מידי....

      מחק