יום ראשון, 14 ביולי 2013

עוגיות שוקולד וג'ינג'ר

ספר העוגיות של מרתה סטיוארט.... כלכך הרבה זמן שאני חושקת בו.
כשיצא ספר הקאפקייקס נראה שרק אני תוהה לעצמי "היייייי אבל ספר העוגיות היה קודם!!"
לא שיש לי בעייה עם זה שתרגמו את ספר הקאפקייקס...
כבר התחלתי להתווכח עם עצמי אם כדאי להזמין אותו מאמזון באנגלית או לבקש ממישהו שיביא לי מחו"ל,
אבל אני לא מתה על לקנות ספרים באנגלית.. במיוחד לא מארה"ב.. המתכונים שלהם קצת בעייתיים... 
ואז..... לפני כמה זמן נכנסתי במקרה לחנות ספרים והוא חיכה שם! בעברית! 
השמחה שחשתי באותו הרגע =) קשה לתאר אותה במילים =) 

אז מאיזה עוגייה מתחילים? מה להכין קודם?? יש שם מלאנתלפים מתכונים ורובם ממש מעניינים!! 

כמובן שברגע שחזרתי הביתה עם הספר בידי הדבר השני שעשיתי אחרי דפדוף מתחילתו ועד סופו הוא..
לשמוח בריש גליי בפייסבוק. איך אפשר שלא? 
ולאחר שכמה אנשים דיברו שם על הכריכה של הספר ועל העוגיה הפוטוגנית שמעטרת אותה,
הגיעה בקשה לעוגייה =) חברתו של אבי ביקשה את עוגיות השוקולד וג'ינג'ר שהיו על הכריכה.
ומי שמבקש ממני (מאפים) ברוב המקרים גם מקבל אותם.

אז הכנתי לאבא שלי וחברתו עוגיות שוקולד וג'ינג'ר. 





























עוגיות דקיקות, מתוקות-חריפות, עם ריח פשוט מטריף! צריך אבל לאהוב ג'ינג'ר בשביל להתאהב בהן.

בעוגיות האלה יש מלא תבלינים. ברובם השתמשתי במתכון הזה בפעם הראשונה.. 

































מנפים את כל התבלינים (וקקאו) הללו יחד עם קמח, ומניחים בצד. 





























בעוגיות האלה יש גם ג'ינג'ר טרי.
אחד הדברים היותר מכוערים עם אחד הריחות היותר טובים שיש.





























מקלפים את הג'ינג'ר ומגרדים בפומפייה דקה.
















מקרימים חמאה + גינג'ר טרי במשך 4 דקות לקרם חלק.
















לאחר מכן מוסיפים סוכר חום וממשיכים לערבב עד שמתאחד. 





























ואז מגיעים למולסה 




























או בעברית - דבשה (איזה שם פלצני) 
קשה למצוא אותה, אני חשבתי בהתחלה להחליפה בדבש או בסילאן... הדעות חלוקות בנושא ההחלפה... 
אבל בסופו של דבר מצאתי מולסה בבית טבע. הבנתי שגם בעדן טבע מרקט יש להשיג. 
אני מניחה שזה היה עובד גם עם דבש או סילאן - אבל לא ניסיתי... 

מוסיפים את המולסה לקרם החמאה-ג'ינג'ר-סוכר וממשיכים לעבד במיקסר. 





























מוסיפים חצי מכמות החומרים היבשים שניפינו קודם ומערבבים עד לאיחוד.






























ממיסים סודה לשתייה במים רותחים, מערבבים טוב עד שנמס.



























מוסיפים את הסודה והמים לתערובת שבמיקסר ומערבבים מעט.
ואז מוסיפים את שאר החומרים היבשים ומאחדים הכל לבצק רך וחלק. 





























קוצצים שוקולד מריר לחתיכות לא מאד קטנות 


































ומוסיפים לבצק.
מערבבים ממש טיפה כדי להכניס את השוקולד לתוך הבצק. 





























וזהו, הבלילה מוכנה. 
מכניסים אותה למקרר למשך 4 שעות. 
בספר הם כותבים לעשות ממנה "פיתה" בתוך ניילון נצמד וכך לקרר. אני לא עשיתי את זה וזה עבד גם ככה.
אבל הבצק שלי היה מעט רך כשעבדתי איתו אז אולי לרדד דק יותר היה יכול להיות טוב. 
לאחר הקירור יוצרים מהבלילה כדורים ומניחים על נייר אפייה.

























אני עשיתי אותם בעזרת כף גלידה קפיצית - ככה זה הכי הכי נוח שיש.
אבל אפשר גם בכל דרך אחרת שתיצור כדורים... 




































את הכדורים מכניסים לקירור נוסף.
בספר כתוב 20 דקות, אני קיררתי קרוב לשעה ומבחינתי היה אפשר גם עוד לקרר... 
לאחר הקירור מעצבים כל כדור מגלגלים בסוכר לבן, ומניחים בתבנית.
כדאי להניח ברווחים גדולים בין כל כדור כי הן משטטחות ומתפשטות נורא... 

















אופים ב160 מעלות בערך 10-12 דקות.
בספר כתבו שמתחילים להיות חריצים אך אצלי זה לא קרה. 
העוגיות מאד רכות כשהן יוצאות מהתנור - מה שגורם לרצות להשאיר אותם שם עוד זמן.. 
אבל אל תעשו את זה תוציאו אחרי 10 דקות, הן מתקשות בעת הצינון... 

























וזהו =) 
מצננים ואוכליייים. 































התגובות היו בהתחלה - מתוק, אחר כך - טעים, 
אח שלי טען שהן "גינג'ריות" מדי. אבל מבקשי העוגיות אוהבים ג'ינג'ר והם אמרו שזה לא יותר מידי.
אולי להבא כדאי טיפה להפחית בכמות התבלינים... 
עוד יותר אחר כך קיבלתי הודעה בפייסבוק ממקבלי העוגיות: 
"תשמעי, העוגיות ג'ינג'ר שוקולד האלה זה הדבר הכי ממכר שאכלתי!!! תודה :) :) :)"
ככה שתחליטו בהתאם לאהבתכם לג'ינג'ר ושאר תבלינים כמה לשים... 


יאללה, עזרו לי להחליט איזה עוגיות להכין עכשיו? 

_________________________________________________________________________

מתכון

עוגיות שוקולד וג'ינג'ר נימוחות מתוך ספר העוגיות של מרתה סטיוארט
אני הכפלתי את הכמות ויצאו לי 72 עוגיות =) תכפילו, כדאי לכם.... 

1/2 1 + כף קמח
1/4 1 כפיות ג'ינג'ר מיובש
1 כפית קינמון טחון
1/4 כפית ציפורן טחון 
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון 
1 כף קקאו
110 גרם חמאה רכה 
1 כף שורש ג'ינג'ר טרי מגורד
1/2 כוס סוכר חום כהה
1/2 כוס מולסה
1 כפית סודה לשתייה 
1/2 1 כפיות מים רותחים
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
בערך 1/4 כוס סוכר לבן

1. מנפים את התבלינים, הקקאו והקמח לקערה ומניחים בצד.
2. מגרדים את הג'ינג'ר בפומפיה דקה. 
3. מקרימים במשך 4 דקות את החמאה והג'ינג'ר הטרי לקרם רך.
4. מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים.
5. מוסיפים את המולסה וממשיכים לערבב. 
6. מוסיפים מחצית מכמות החומרים היבשים לתערובת שבמיקסר ומערבבים עד איחוד.
7. ממיסים את הסודה לשתיה במים הרותחים ומערבבים טוב.
8. מוסיפים את הסודה המומסת לתערובת וממשיכים לערבב. 
9. מוסיפים את שאר החומרים היבשים ומערבבים שוב עד איחוד. 
10. קוצצים את השוקולד לפיסות די גדולות ומוסיפים לבצק הרך.
11. מערבבים ממש מעט רק כדי להכניס את השוקולד פנימה.
12. מקררים 4 שעות 
13. יוצרים כדורים ומניחים על נייר אפייה 
14. מקררים אותם עוד שעה. 
15. מגלגלים כל כדור בסוכר לבן ומניחים בתבנית אפייה.
16. אופים ב160 מעלות 10 דקות. 
17. מצננים וטורפים =) 

תגובה 1:

  1. תודה על המתכון. יש מתכון נוסףמגניב בשם עוגיות שוקולד ופלפל שחור.

    השבמחק