יום רביעי, 2 במרץ 2016

קייקפופס ריבת תות

תותים, תותים, בואי נקנה... (אה לא.. רגע.. זה לא החודש הזה...)

הלוואי והחודש מנטקה היו בוחרים שוב בתותים והיינו מעמידים פנים שזה עוד לא היה (רק מציעה...)

בכל מקרה, החומר החודשי הפעם היה ריבה
ולמרות שאני די שונאת ריבה (חוץ מבעוגיות פרח ריבה),
הייתי חייבת להשתתף אחרי שחודש שעבר לא הספקתי להכין שום דבר (ועוד כשהיה חומר אגדי! בושה)

אזזז מה לעזאזל עושים עם ריבה?

חשבתי וחשבתי וחשבתי וחשבתי ובסוף החלטתי לנסות לתת לה מקום של לחות וטעם בקינוח כשלהו.
(לא נשמע טוב אבל זאת הייתה המחשבה...)
ונזכרתי שלחברה מהלימודים יש יומולדת (היוש מלי, שוב מזל-טוב!) ושהיא ממש אוהבת תותים.
ככה אתפוס שתי ציפורים במכה אחת, בעצם שלוש...
גם אשתתף בפרוייקט, גם אכין למלי משו מגניב ליומולדת, וגם לא אזרוק לפח את מה שהכנתי כמו שקרה בכל החודשים האחרונים אחרי שאני ויואב כבר נחנקנו מהקינוחים למיניהם (כן.. זה קורה).

טה-דהההה
הרעיון קפץ די מהר... קייקפופס, שעשויים מעוגה ניטרלית וריבת תותים ו... שיהיו בצורת תותים!!!




























רגע... שנייה לפני שנתחיל, הנה עוד מתכונים ריבתיים של שאר משתתפי הפרוייקט. כדאי לכם להציץ!

אזזז הקייקפופס. אני מתה על קייקפופס! אחד הקינוחים שאני הכי אוהבת...
אבל יש איתו בעייה קטנה, אני תמיד מסתבכת עם ה"איפה להניח אותם ברגע שהם מוכנים?"
אז פעם שעברה עשיתי אותם בצורת דסקיות כאלה (נכון, הבטחתי להעלות מתכון ושכחתי... מכות!)
ולפני זה היה לי מן גוש קלקר כזה שמאפשר לנעוץ אותם וככה הם נשארים במקום, אבל נמלים פלשו לי לארון ובנו בתוכו קן (מסתבר שנמלים אוהבות קלקר) אז אני מפחדת לקנות חדש... בקיצור בעייה...

אבל! גיליתי שאם משתמשים במקל לא ארוך מידי ולא קצר מידי (במקרה שלי השתמשתי במקל באורך 15 ס"מ) אפשר להעמיד אותם בתוך ספל בגובה מתאים כך שגם לא ימרחו וגם לא יפילו את הספל מרוב כובד.
התלהבויותתתתת =) =) =)

מת-חי-לים-!

כמו כל קייקפופס שמכבדים את עצמם מתחילים עם עוגה. הפעם (כמו בעבר) השתמשתי בעוגה הכי ניטרלית שאני מכירה - פאונד קייק. הרחבתי עליה בעבר...
בגלל שתותים הולכים ממש טוב עם לימון וגם כדי לאזן את המתיקות, החלטתי להוסיף לה קצת טעם לימוני.

מתכון מממממש פשוט! מבטיחה!!

חמאה, סוכר, גרידה ומיץ מלימון אחד - להקרים במיקסר. 
 להוסיף ביצים - לקשקש ולשפוך לאט לאט תוך כדי פעולת המיקסר ואז להוסיף גם קמח ולעבד לבלילה. 















כשהבלילה אחידה מעבירים אותה לתבנית - במקרה הזה זה מספיק לתבנית אינגליש קייק... 





























ואופים ב180 מעלות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם יוצא יבש (לי זה לקח בערך 40 דקות).
























נותנים לעוגה להתקרר לגמרי בטמפרטורת החדר ו.. מפרקים לה את הצורה (כלומר מפוררים לפירורים..) 




























לפירורים האלה מוסיפים ריבת תות... 
ברגע האחרון חשבתי על זה שאולי ריבה לא תצליח להחזיק את העוגות מספיק אז הוספתי גם שוקולד לבן מומס עם קצת שמנת (סוג של גנאש). 
אז מוסיפים את שניהם ומערבבים למן בצק שכזה.















מהבצק הזה שיצא לנו, יוצרים כדורים בצורת "סוג של קונוס" (בקיצור - בצורה של תות).



























עכשיו צריך להחדיר פנימה מקלות. ומה עושים כדי שלא יפלו ברגע שנרים אותם? 
ממיסים קצת שוקולד (במקרה הזה השתמשתי בקנדי מלטס אדום - פחות טעים אבל עובד טוב יותר ולדעתי לא ממש פוגם בטעם של הקייקפופס, בסופו של דבר העוגה בפנים קובעת את הטון... אבל מי שלא אוהב כמובן שאפשר להמיס שוקולד לבן ולצבוע באדום באמצעות צבע מאכל מיועד לשוקולד, כמו שגם אני עשיתי עשיתי בעבר), 
לא. זה לא קטשופ!

טובלים את קצה המקל בשוקולד ובעדינות מכניסים לתוך הקונוס שיצרנו. בזהירות שלא יתפרק! 

אם נוצרים סדקים, מועכים ומסדרים אותם בעדינות בעזרת האצבעות בלי להרוס את הצורה המקורית. 
ומניחים בצד. כשמסיימים להכין את כולם מכניסים את העוגות למקרר (למדתי שעדיף מקרר מפריזר)
לשעה -שעתיים שיתקרר ויתקשו (עד כמה שאפשר).
















כשהעוגות קרות מכינים את השוקולד (שוב, קנדי מלטס אדום) בשביל הציפוי. 
ממיסים במיקרו בכוס גבוהה וצרה בפולסים של 20 שניות (ולערבב ביניהם) עד שהכל נמס. אם השוקולד סמיך מידי - מוסיפים שמן, אחרת זה יקשה מאד על הטבילה וגם לא יראה משו בסוף... 
























טובלים כל עוגה בשוקולד, עד שכל הכדור מצופה,



























מרימים, מנערים עודפים ומניחים לקירור בצד. קייקפופס עגולים כדאי כבר בשלב הזה להניח כשהמקל למטה, אבל מכיוון שצורת התות מתאימה, במקרה הזה הנחתי אותם לקירור כשהמקל למעלה - שזה נוח בהרבה!)




























והגענו לקישוטייםםםםם 
מציירים באמצעות קנדי מלטס ירוק (או שוקולד לבן צבוע בירוק) את העלים של התות, ובעזרת שוקולד לבן את הנקודות שעל התות עצמו, וכמובן מניחים בספל - הפעם עם המקל למטה - להתקררות והתקשות. 

































חוזרים על הפעולה עם כלללל ה"תותים" ונותנים להם להתקשות לחלוטין. בחורף - אפשר ואף מומלץ בטמפרטורת החדר, בקיץ - חובה מקרר. וזהו! מגישים =) 


































* חייבת לציין שהם שרדו את כל הדרך באוטובוס - שוכבים בתוך קופסא - עד המכללה שלי, שרדו את כל היום במכללה ואז גם את הדרך חזרה לביתה של מלי. קנדי מלטס עדיף משוקולד במקרה הזה. באמת... 
_________________________________________________________________________


מתכון

קייקפופס ריבת תות בצורת תותים
לי יצאו בערך 40 מהמתכון הזה אבל כמובן הכל תלוי בגודל... 

פאונד קייק לימון - מתכון ידוע עם טיפטיפה שינויים שלי
250 גרם חמאה
200 גרם סוכר
גרידה ומיץ מלימון בינוני אחד
250 גרם ביצים
250 גרם קמח

1. מקרימים חמאה + סוכר + גרידה ומיץ במיקסר עם וו גיטרה.
2. מקשקשים את הביצים ומזלפים לאט למיקסר תוך כדי פעולה.
3. מוסיפים את הקמח ומעבדים ממש מעט עד שנוצרת בלילה אחידה. 
4. מעבירים לאינגליש קייק ואופים ב180 מעלות עד שמזהיב וקיסם יוצא יבש (בערך 40 דקות).
5. מקררים לחלוטין. 

הרכבת התותים
5 כפות ריבת תות (או כל ריבה אחרת שרוצים) אני השתמשתי בסאן דלפור
100 גרם שוקולד לבן
50 גרם שמנת מתוקה 38%
300 גרם קנדי מלטס אדום
50 גרם קנדי מלטס ירוק
10 גרם שוקולד לבן

*מקלות יעודיים לקייקפופס

6. מפוררים את העוגה לפירורים קטנים.
7. ממיסים את השוקולד והשמנת ומערבבים טוב.
8. מוסיפים את הריבה והשוקולד לפירורים ומערבבים בעזרת הידיים ל"בצק".
9. יוצרים מהבצק כדורים בצורת קונוס (בצורת תות). 
10. ממיסים ממש טיפה מהקנדי מלטס האדום, טובלים את המקל בקנדי מלטס ומחדירים לקונוס. 
11. עושים ככה עם כל הקונוסים ומקררים שעתיים בערך במקרר (עדיף מאשר פריזר לתהליך הציפוי)
12. לאחר שעתיים (אפשר בכיף גם יותר) ממיסים את שאר הקנדי מלטס האדומים בכוס גבוהה וצרה - 
12. במיקרו, בפולסים של 20 שניות תוך ערבובים בין לבין, עד שהכל נמס.
13. טובלים את הקונוסים בשוקולד האדום, מנערים עודפים ומניחים לקירור בצד. 
14. ממיסים את הקנדי מלטס הירוק ואת השוקולד הלבן ומעבירים לשקיות זילוף עם צנתרים צרים (1 או 2)
15. מציירים על כל תות עלים ונקודות ומניחים בספל עד להתקשות השוקולד. 

* בחורף עדיף לשמור בטמפרטורת החדר, בקיץ כדאי במקרר.

תגובה 1: