יום חמישי, 12 במאי 2016

עוגת לימון פטריוטית + בלוגולדת 3!

אמאל'ה
הבלוג בן 3!

כאילו, אתמול הוא היה בן 3, 

אבל לא היה לי נעים לחגוג ביום הזיכרון אז המתנו יום כדי לחגוג כמו שצריך... 

אם אני מנסה להסתכל אחורה ליום שבו פתחתי אותו, פעם, מזמן, כשעוד השקעתי והעליתי מתכונים...

זה נראה לי לפני הרבה יותר מ-3 שנים. 
מזל שיש תאריכים שכתובים על הפוסטים אחרת לא הייתי מאמינה... 

בלוג שלי, מצטערת על ההזנחה... 
מקווה שבשנה הקרובה אעלה המוני המונים של פוסטים מגניבים. 

בכל מקרה יומולדת צריך לחגוג! אז הוצאתי את הראש מהלימודים ונכנסתי למטבח!


איזה מזל שבמקרה גם יום העצמאות ובכל מקרה הייתי צריכה להכין עוגה (שששש לא לגלות)


בכל מקרה,

עוגה ליום העצמאות. 
הכנתי אותה כבר 3 או 4 פעמים, כל שנה שיפרתי קצת, והחלטתי שאני חייבת לשתף כי היא פשוט א-ד-י-ר-ה-!





אז... עוגת לימון פטריוטית.... 

למה לימון? כי יש בה טעם עדין של לימון.
למה פטריוטית? כי היא בפסים כחול לבן! (אם במקרה לא שמתם לב לעניין הפעוט הזה)

היא לא חייבת להיות לימונית (היא במקור בטעם וניל) היא גם לא חייבת להיות פטריוטית - אפשר לצבוע בכל צבע שרוצים, או כל שכבה בצבע אחר, או אפילו לא לצבוע בכלל...  


עוגות בשכבות זה מגניב לחלוטין, אבל לפרוס אותן - קצת פחות מגניב...

בגלל זה עברתי לשיטה גאונית שמניבה עוגות אחידות, ישרות ודקות.
אומנם זה מצריך קצת התעסקות אבל זה שווה את זה. 

מתחילים בהפרדת ביצים. 

בעיקרון במתכון המקורי - קאפקייקס רוויון צהובות של מרת'ה סטיוארט - שהוא יותר ממושלם (תנסו!) 
יש הרבה חלמונים. אפילו יותר חלמונים מאשר חלבונים.
אבל כששילבתי את המתכון הזה עם צבע כחול יצאה לי עוגה ירוקה - קצת פחות פטריוטי הייתי אומרת...
אז חשבתי על דרך שבה אני יכולה לוותר על החלמונים בעוגה ושעדיין תצא טובה ואז פשוט החלטתי להעיף אותם ולהחליף בחלבונים - על החיים ועל המוות - מה שיצא יצא. ויצא אחלה ממש! 

אז מפרידים 9 ביצים, שומרים את החלבונים ועם החלמונים מוצאים משהו אחר לעשות (למשל אלפחורס) 






























ואז מוסיפים לחלבונים חלב וצבע כחול ומערבבים טוב. כדאי שהצבע יהיה קצת כהה יותר מהצבע שרוצים לעוגה הסופית כי מוסיפים עוד מלא חומרים שיבהירו את הבלילה... מניחים את הקערה בצד.











אחר שסיימנו עם הצביעה עוברים לערבוב כל החומרים היבשים בקערה נפרדת ומניחים גם אותה בצד. 




























עכשיו עוברים לקערה שלישית. קערת מיקסר עם וו גיטרה.

מקרימים חמאה + סוכר + גרידת לימון לקרם - הוא לא יהיה ממש חלק בגלל הסוכר וגרידת הלימון... 
















לאחר מכן מתחילים להוסיף את היבשים ואת הרטובים לסירוגין לתוך קערת המיקסר.. 

הבלילה תיראה שבורה לגמרי בהתחלה ומעט שבורה גם בסוף מכיוון שאין חלמונים ויש פחות שומן... 
אבל זה באמת לא נורא יוצאת אחלה עוגה בסוף (גם אני נבהלתי בהתחלה וכמעט זרקתי את הבלילה)

אני בחרתי לעשות 4 שכבות - אפשר גם 5 אבל רציתי הפעם שכבות יותר לחות אז החלטתי ללכת על 4. 

הכי כדאי להשתמש בתבניות חד פעמיות. אלא אם יש לכם 4 תבניות רגילות באותו גודל ויש לכם סבלנות אחר כך לשטוף אותן... תבניות חד פעמיות במקרה הזה יותר ממושלמות לתפקיד!
אז מחלקים את הבלילה שווה בשווה בין 4 התבניות (לאחידות - אני מודדת עם כוס מדידה אפשר גם לשקול)
אופים ב 180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש - לי זה לקח בדיוק 20 דקות לכל תבנית. 














למרות שהשכבות דקות, העוגה יוצאת אוורירית ורכה ונימוחה וממש לא יבשה.



מחכים שהעוגות יתקררו לחלוטין ובמקביל מכינים סירופ סוכר לימוני (לא חייבים שהוא יהיה לימוני כמובן)

בסיר קטן שמים קליפת לימון אחד + מיץ לימון + מים + סוכר ומרתיחים.



כשהעוגות קרות עוברים להכנת הקרם הלבן - הקרם הכי פושטי והכי טעים שתמיד מצליח:

שמנת + אינסטנט פודינג וניל ביחס של 2 שמנת לאינסטנט אחד. מקציפים במהירות וזהו. מוכן =)




























ועכשיו מרכיבים את העוגהההההה שיוצאת די גבוהה ואני מתה על זה! 


אני רציתי לבנות אותה בתוך רינג כי זה פשוט יוצא ישר יותר ויפה יותר. לא חייבים אפשר גם בלי. 

הבעייה הייתה שהעוגות שלי היו בקוטר קצת מוזר וקצת יותר גדולות מהרינג 26 שלי. 
אז הראיתי להן מי הבוס וחתכתי אותם כדי שיכנסו לתוך הרינג. 
















מתחילים בהרכבה. 

מניחים בתחתית הרינג שכבה ראשונה - כדאי להניח הפוך, גם כי בחלק העליון נוצר קרום והחלק התחתון יספוג יותר טוב את הסירופ וגם כי בסוף העוגה תצא ישרה יותר בחלקה העליון.
בכל מקרה, מורחים מעט מהסירופ מעל ואז מורחים מעל שכבה של קרם לבן. 
גם אותו אני מודדת כדי שיצאו שכבות שוות - פשוט שמתי בכל פעם כוס וחצי של קצפת. 
אחרי שמורחים את הקרם מניחים שכבה שנייה של עוגה, מורחים עליה סירופ ואז גם קרם. 
ושוב... שכבה שלישית - סירופ - קרם... 




























לבסוף מניחים את השכבה הרביעית, מועכים טיפה פנימה ומשחררים את הרינג בעדינות. 

יוצאת עוגה ישרה ישרה וסימטרית וזה כלכך יפה יותר שמשתמשים ברינג... 















עכשיו לציפוי. 

גם אותו אני עושה עם אותה קצפת משמנת ואינסטנט פודינג אבל כדאי להכין אותה בנפרד מאוחר יותר
פשוט כי כדאי לפניה לעשות שכבה שנקראת "קראם קואוט". שזו בעצם שכבה דקיקה של קצפת שלוכדת את כל הפירורים שלא יראו אותם מבחוץ... בעיני זה חשוב אבל לא חייבים... אפשר ישר למרוח קרם וזהו.
אבל אם לא רוצים להסתכן בפירורים כחולים על הקרם הלבן מורחים בעדינות על כל העוגה שכבת קרם דקה ומכניסים למקרר לשעה. 



























לבסוף, מכינים קרם חדש ומצפים את העוגה בלבן =) 




























האמת, שהיא הייתה כלכך יפה ככה שלא התחשק לי לגעת כדי לא להרוס. 

אבל בסוף החלטתי שחייבים קצת קישוטים - בכל זאת יום העצמאות...
אממ בלוגולדת! בלוגולדת! בסדר בסדר בלוגולדת! 

אז קישטתי בעדינות במיני עדשים בצבע כחול (עכשיו יש לי שקית גדולה של מיני עדשים ללא כחולים).
קראתי לקישוט "פטריוטיות מרומזת".




























כל מה שנשאר זה לחתוך חתיכה מהדבר היפה הזה ולגלות מה קורה בפנים =)



























חג שמח! ובלוגולדת שמח! והכל הפי הפי =) =) =)


_________________________________________________________________________


מתכון


עוגת לימון פטריוטית
העוגה שלי הייתה בקוטר 26 והייתה גבוהה מאד. אפשר לשחק עם הכמויות... 

עוגת לימון כחולה - מקור המתכון- הקאפקייקס המושלמות של מרתה סטיוארט עם שינויים שלי
4.5 כוסות קמח
3/4 כפית סודה לשתייה
1/4 2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית מלח
255 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
1/2 1 כוסות סוכר
2 כפות גרידת לימון
9 חלבונים
2 כוסות חלב
צבע מאכל כחול

1. מפרידים 9 ביצים - את החלמונים לא צריך - לחלבונים מוסיפים את החלב וצבע מאכל ומערבבים.
2. מערבבים את החומרים היבשים: קמח + סודה לשתייה + אבקת אפייה + מלח בקערה ומניחים בצד.
3. מקרימים בקערת מיקסר עם וו גיטרה חמאה + סוכר + גרידת לימון..
4. מוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים והרטובים לתוך קערת המיקסר ומעבדים לבלילה אחידה. 

* בהתחלה הבלילה תראה שבורה מאד, אח"כ היא תיראה שבורה קצת אבל תמשיכו יוצאת עוגה טובה.

5. מחלקים את הבלילה שווה בשווה בין 4 תבניות (או פחות או יותר)
6. אופים ב180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש (לי לקח 20 דקות לכל תבנית)
7. מקררים לחלוטין.

סירופ סוכר לימוני
קליפה מלימון אחד
70 גרם מיץ לימון
40 גרם מים
120 גרם סוכר

מרתיחים את כל החומרים בסיר.

קצפת לבנה
*למלית - 2 שמנת מתוקה + אינסטנט פודינג וניל - להקציף.

* לציפוי - 1 שמנת מתוקה + 1/2 חבילה (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל - להקציף.

הרכבת העוגה
1. מניחים את שכבת העוגה הראשונה בתחתית, מורחים מסירופ הלימון ומעל שכבת קצפת.
2. חוזרים על הפעולה עם השכבה השנייה והשלישית ואת הרביעית מניחים מעל. 
3. מורחים מהקרם שנשאר שכבה דקיקה לתפיסת הפירורים ומקררים שעה.
4. מכינים נגלה חדשה של קצפת ומצפים את העוגה מסביב.
5. מקשטים איך שמתחשק =)

אין תגובות:

פרסום תגובה