יום שני, 4 בינואר 2016

"תה-רמיסו"

שאלום!
שנה אזרחית טובה לכווולם =) 

ולכבוד השנה החדשה - לחץ לחץ לחץ ועוד קצת לחץ. 
הסמסטר הולך להגמר בקרוב וכל המרצים בהיסטריה (השנה יותר מכרגיל) 
ואני טובעתתתת!!!!

אבל איכשהו, הצלחתי לפנות זמן לפרוייקט "כחומר.."

אי אפשר שלא... 
במיוחד אחרי ההיעלמות הארוכה שדפקתי בקיץ... 

והחודש, החומר החודשי הוא תה.

כן.
תה.

מה לעזאזל עושים עם תה?!??!?! חוץ מלשתות אותו - עכשיו שהחורף כבר כאן סופסוף!


בערך ביום שפורסם החומר החודשי רצתי להתייעץ עם חבריי בתסכול. 
כי תה זה מגניב ומאתגר וזה, אבל כמובן שלא היה לי רעיון...

ואז אביעד, A.K.A קופירייטר הבית, זרק לאוויר "תה-רמיסו". 

זהו. נדלקתי. יש מתכון. 
יותר נכון רעיון. עכשיו צריך למצוא איך לבצע את זה... 

כמו שכבר כתבתי בעבר יש לי התלהבות חדשה (כבר לא כזאת חדשה)

סביב יפן ומוצרים יפנים. בעיקר אוכל. 
אז ידעתי שאני חייבת לשים במתכון הזה תה ירוק, כלומר - אבקת מאצ'ה,
אחת כזאת שבדיוק לפני חודשיים הגיעה בדואר ועוד לא מצאתי זמן לשחק איתה...

חיפשתי ביו-טיוב מתכונים, ודווקא היו כמה... של יפנים כמובן...

אז מסתבר שזה משהו קיים ואכיל =) היו כאלה שקראו לזה "matchamisu"

אז הצלחתי לפנות לי קצת זמן בתוך הבלאגן, 

והכנתי "תה-רמיסו" 































האמת, חייבת להודות שלא עפתי מהטעם...
העוגה עצמה (ללא התוספת של התה הירוק מלמעלה) מאד עדינה, היא הזכירה לי מעט עוגת בסקוויטים... 

בקיצור, לא משהו מיוחד. 
כשהוספתי את התה הירוק מלמעלה כדי שהיא תהיה דומה יותר לטירמיסו וגם יהיה יותר טעם של תה 
זה כבר היה לי חזק מידי... אבל אולי זה מתאים יותר לאוהבי המאצ'ה. 

בכל מקרה, לכל המעוניינים בניסוי. הנה המתכון. 
אה רגע! שנייה לפני זה - הנה כל המתכונים שעשו חבריי לפרוייקט. 

אזזזז מאצ'ה. 
למי שלא מכיר, מדובר באבקת תה ירוק יפנית שבד"כ משמשת להכנת משקה תה ירוק, 
אבל לא רק, בעיקר בשנים האחרונות, היפנים תוקעים אותה בכל - דבר - אפשרי. 
קיט-קאט תה ירוק נגיד, זה ממש טעים. אני ד"א הזמנתי אותה מאיביי וזה לא עולה הרבה... 




























אז לגבי המתכון שלנו. 

מתחילים מעוגת ספוג בטעם תה ירוק. כזאת כמו של רולדה... יפנים מתים על זה...

 מפרידים ביצים לשתי קערות גדולות ומתחילים מהקצפה ידנית של חלמונים עם סוכר. 











לאחר מכן מקציפים גם את החלבונים עם סוכר, הפעם כבר כדאי להשתמש במיקסר... 




























מאחדים את הקצף הצהוב עם הקצף הלבן,




























ומקפלים ממש בעדינות לקרם חלק. 

















לאחר מכן מערבבים בקערה קמח + אבקת תה ירוק,















מנפים בעדינות אל תוך הקערה עם הקרם ומקפלים בעדינות. 











לבסוף, ממיסים במיקרו (בפולסים של 20 שניות) חמאה וחלב, מוסיפים לבלילה ומערבבים שוב בעדינות.



שופכים ומשטחים את הבלילה בתבנית מאד גדולה, אני השתמשתי ב2 תבניות של 30X35, 
ואופים ב180 מעלות ממש כמה דקות עד שקיסם יוצא יבש. לי זה לקח בערך 8 דקות. 
לאחר מכן נותנים לעוגות להתקרר לחלוטין בצד. 

כשהעוגות קרות מתחילים לעבוד תחילה על הסירופ, סירופ סוכר- תה ירוק. 

בד"כ סירופ סוכר מכינים בסיר על הגז, אבל לא הייתה לי סבלנות, אז הכנתי אותו במיקרו. 
שמתי בספל מים וסוכר וחיממתי 2-3 דקות במיקרו עד שהסוכר נמס לגמרי. 
לאחר מכן הוספתי אבקת תה ירוק וערבבתי טוב טוב. יצא אחלה סירופ, ולא היה לי סיר לשטוף... 










אחרי הסירופ מכינים את הקרם, קרם מסקרפונה - תה ירוק. 

תחילה מרככים את המסקרפונה במיקסר עם מיץ לימון (אפשר להוסיף גם גרידת לימון).














לאחר מכן מערבבים בקערה חלב עם אבקת תה ירוק, ואז מקציפים עם שמנת ואינסטנט פודינג וניל. 




























כשיש קצפת רכה, מוסיפים את המסקרפונה ומקציפים לקרם אחיד ויציב. 

















ועכשיו אפשר להרכיב את העוגה! 

מוציאים את העוגות, שהתקררו בינתיים, מהתבניות ומפזרים עליהן אבקת סוכר, 














הופכים אותן על נייר אפייה נוסף ומקלפים את הנייר הדבוק אליהן בעדינות. 




























חותכים 3 חתיכות בגודל התבנית בה רוצים להרכיב את העוגה, אני השתמשתי בתבנית 30X20, 

ומניחים את השכבה הראשונה בתבנית. 














מורחים מעליה מסירופ התה שהכנו בעזרת מברשת, 



























ומעל מורחים 1/3 מהקרם שהכנו. 




























חוזרים על הפעולה שוב, עוגה - סירופ - קרם,











ושוב. סה"כ 3 פעמים. הפעם את הקרם כדאי ליישר יפה יפה. 











מעבירים את העוגה לקירור של כמה שעות. עדיף אפילו יום. 

כדי שהעוגות יספגו את הטעמים והכל יתאחד. 
לפני ההגשה, מפזרים על העוגה מלמעלה אבקת תה ירוק - שוב, אישית, לי זה היה מר וחזק מידי. 



























מגישים. ואוכליייים. 





























_________________________________________________________________________



מתכון

"תה-רמיסו" בתבנית 30X20

עוגת ספוג תה ירוק - מקור המתכון, מאיזה יפני/ת ביוטיוב.
6 ביצים
240 גרם סוכר
200 גרם קמח
2 כפיות אבקת תה ירוק
60 גרם חמאה
60 גרם חלב

* אבקת סוכר לפיזור מעל העוגות 

1. מפרידים את הביצים ל-2 קערות גדולות. 
2. תחילה מקציפים ידנית את החלמונים ומחצית מכמות הסוכר, ולאחר מכן את החלבונים עם המחצית השנייה. 
3. מאחדים בין התערובת הצהובה והלבנה בקיפולים עדינים. 
4. מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת התה הירוק ומנפים לתוך הקערה עם תערובת הביצים. 
5. מקפלים ממש בעדינות לבלילה חלקה. 
6. ממיסים במיקרו חלב וחמאה בפולסים של 20 שניות עד שהחמאה נמסה, שופכים לבלילה ושוב מקפלים בעדינות. 
7. משטחים בתבנית מאד גדולה או ב-2 תבניות בגודל 30X35.
8. אופים ב180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש - לי זה לקח בערך 8 דקות. 
9. מניחים בצד לקירור. 
10. לאחר שהעוגות קרות מפזרים עליהן אבקת סוכר, מניחים נייר אפייה נוסף והופכים. 
11. חותכים מהעוגות 3 חתיכות בגודל התבנית בה מרכיבים את העוגה. 

סירופ תה ירוק
100 מ"ל מים
100 גרם סוכר
2 כפיות אבקת תה ירוק

1. מחממים את המים והסוכר במיקרו 2-3 דקות עד שהסוכר נמס לחלוטין. 
2. מוסיפים את אבקת התה הירוק ומערבבים טוב. 

קרם מסקרפונה ותה ירוק - אילתור שלי
400 גרם מסקרפונה
4 כפות מיץ לימון
1 מיכל שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב
2 כפיות תה ירוק

1. מרככים את המסקרפונה במיקסר עם המיץ לימון לקרם חלק. 
2. מערבבים חלב + תה ירוק.
3. מקציפים שמנת + אינסטנט פודינג + חלב עם תה ירוק לקצפת רכה.
4. מוסיפים את המסקרפונה ומקציפים לקרם יציב ואחיד. 

הרכבת העוגה
*בערך כף תה ירוק לפיזור מלמעלה

1. מניחים שכבה אחת של העוגה. 
2. מורחים עליה מעט מהסירופ בעזרת מברשת.
3. מעל מורחים 1/3 מקרם המסקרפונה. 
4. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. 
5. מקררים את העוגה כמה שעות - עדיף יום שלם. 
6. מפזרים מעל אבקת תה ירוק. 

5 תגובות:

  1. תה-רמיסו זה גאוני!
    ברכות ל קופירייטר הבית ;)
    אני לגמרי מאוהבי המאצ'ה והכי בא לי לטעום!

    השבמחק
  2. היי
    התכון נראה מקסים
    מה לדעתך אפשר לשים במקום המאצ'ה? קקאו? אבקת נוגט?
    תודה

    השבמחק
  3. תודה תודה =)
    לדעתי אפשר להחליף את המאצ'ה גם בקקאו וגם באבקת נוגט ושזה ילך מצויין עם שתיהן... רק יכול להיות שצריך יהיה לשחק קצת עם הכמויות...

    השבמחק