יום ראשון, 1 בפברואר 2015

דובוני שקדים

שאלווום לכולם =) 
התגעגעתי ממש... מטורף עד כמה מהר חודש עובר כשאתה לחוץ ועסוק...

ושוב נחזור אל האמרה הישנה והטובה (שאני חוזרת ואומרת כל חודש מחדש) 
"מזל שיש מנטקה" או יותר נכון "מזל שיש את פרוייקט - כחומר ביד הבלוגר!"

אם הוא לא היה, סביר להניח שהייתי מעלה אפילו פחות מתכונים מעכשיו (שזה ממש מממממש מעט)

החודש החומר החודשי הנבחר היה שקדים
בהתחלה די עיקמתי פרצוף.. 
כי אני ממש לא אוהבת כל מה שקשור למרציפן או לדברים שמורכבים מקמח שקדים. 
מצד שני אני מאד אוהבת שקדים ככה כמו שהם, קלויים, או מלוחים,
אבל כל דבר שחשבתי עליו היה בנאלי וסתמי... וזה לא ממש הלהיב אותי. 
ולא הפסקתי כמובן לחשוב על העוגיות סופר האהובות עליי ביותר - מלבן שקדים של לחמי,
כמו שכבר הזכרתי בעבר, אבל היה נראה לי ממש מעפן להכין אותם. 

השתגעתי והפכתי את האינטרנט ובסוף הגעתי למתכון מגניב לאללה באיזה בלוג (אפרט עליו בעתיד) 
שממש התלהבתי ממנו אבל השקדים בו לא היו גולת הכותרת של ממש. 
למרות זאת החלטתי לבסוף להכין אותו כי לא מצאתי שום דבר אחר. והוא באמת היה מגניב. 

בערך שבוע אחר כך, במקרה הכנתי אוזני המן (כן, פורים מבחינתי כבר הגיע...) ונשאר לי בצק מיותר,
אז תקעתי בו שקדים ואפיתי וזה היה כלכך טעים!!! והמוח שלי לא הפסיק לקדוח.
זה היה כלכך הרבה יותר שקדי מכל דבר אחר שראיתי או חשבתי עליו. גם יותר מהמתכון המתוכנן. 
אבל זה היה סתמי, בצק פריך, שקדים וזהו. סתם מתכון. 

ואז! לפני כמה ימים, ממש רגע לפני שמגישים את המתכונים,
נזכרתי שראית פעם תמונה שמסתובבת באינטרנט של עוגיות בצורת דובונים שמחבקים שקד... 
דינג -דינג- דינג (זה תמיד קורה לי, אין דברים כאלה) 
היש משו מושלם יותר לחודש שקדים מאשר חיבוק דוב לשקד?! 

והכל פתאום הסתדר לטובתי... 
גם היה לי קצת זמן לאפות, גם המטבח היה פנוי, גם היו אורחים בשישי שידעתי שישמחו לאכול, 
אז למה לא להכין? עפתי על זה... 

































הכנתי גם את המתכון שתכננתי להכין מראש.
שד"א היה ממש ממש ממממש טעים! (אני אעלה אותו לבלוג בקרוב) 
ואם בא לכם על שלל מתכונים שקדיים שהכינו שאר משתתפי הפרוייקט - כנסו לכאן

אז נחזור לדובונים =) 

בצק פריך רגיל לאוזני המן נימוחות של קרין גורן (שיוצאות פשוט אדירות)
שזרקתי לתוכו שקדים קצוצים וקינמון (וזה גרם להם להזכיר את הטעם של המלבן שקדים האגדיות) 
ואז בחיבוק ענקי, שקד קלוי מלוח לתת טעם וקיק קטן של מלח לעוגיה =) 

מתחילים משקדים.
הצלחתי למצוא, בחנות תבלינים כזאת, שקדים קלויים ללא מלח.
(אם לא מצאתם - קונים טבעיים מולבנים וקולים אותם לבד) אז קצצתי אותם, והנחתי בצד.



עוברים לבצק... שמים בקערת המיקסר חמאה, אבקת סוכר, קמח, את השקדים הקצוצים, מלח, וקינמון.




























ומעבדים לפירורים




























ואז מערבבים חלמונים (את החלבונים שומרים לאח"כ) + תמצית/מחית וניל ומוסיפים לפירורים,















וממשיכים לעבד עד שנוצר בצק אחיד. כדאי לא לעבד יותר מידי כי זה פוגם בפריכות של העוגיות... 




























לאחר מכן עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושולחים למקרר. 
בחורף מספיקה חצי שעה, בקיץ צריך לפחות שעתיים. 





























לאחר הקירור מרדדים את הבצק, לא מאד דק אבל לא עבה מידי (בערך 1/2 סנטימטר),


























קורצים דובונים, וטיפונת מועכים את הידיים שלהם כלפי חוץ כדי לדקק מעט ולהאריך אותם. 















ואז מורחים מעט חלבון ביצה בעזרת מכחול קטנטן (אפשר גם עם האצבע אם אין לכם מכחול כזה),
מניחים שקד (קלוי מלוח עם קליפה) במרכז, ומדביקים עליו את 2 הידיים של הדובי לצורת חיבוק. 



























מכינים דובונים כאלה מכל הבצק ומסדרים בתבנית. אפשר די צפוף כי הם לא תופחים כמעט בכלל. 



























אופים ב180 מעלות בערך 8 דקות, עד שהם משחימים.





























נותנים להם להתקרר לגמרי. ואז, כדי לעשות אותם חמודים של ממש, ממיסים מעט שוקולד מריר, מכיניסים לשקית זילוף עם צנתר קטן מאד (אני השתמשתי בצנתר בגודל 2 של וילטון),  




























ומנקדים עיניים ואף משוקולד =) 




























עושים כך לכל הדובונים, ומניחים לשוקולד להתקשות. 
























וזהו =) יש לכם דובונים חמודים וטעימים ממש. 

מי שאין לו סבלנות, יכול פשוט לחתוך סתם עוגיות בכל צורה שבא לו. 
או, עוד רעיון לדוגמא, אני חתכתי מלבנים מהבצק, תקעתי בכל אחד 3 חצאי שקדים קלויים (לא מלוחים) 
ואפיתי ככה. זה ממש טעים גם בצורה הזאת... 












אבל הדובונים... אי אפשר לעמוד בפניהם. והשקד המלוח בכלל מקפיץ את הכל. 

*צפו בקרוב מאד למתכון שקדי נוסף. מבטיחה!*

_________________________________________________________________________


מתכון

דובוני שקדים - מקור המתכון: אוזני המן נימוחות של קרין גורן, עם שינויים שלי
*לי יצאו מהכמות הזו בערך 70 דובונים*

200 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
2 כוסות קמח 
1/2 כוס שקדים קלויים קצוצים
1/4 כפית מלח
כפית קינמון
2 חלמונים (את החלבונים לשמור)
2 כפיות תמצית/מחית וניל

בערך 70 שקדים קלויים מלוחים עם קליפה
3-4 קוביות שוקולד מריר

1. מעבדים במיקסר: חמאה + אבקת סוכר+ קמח+ שקדים קצוצים+ מלח+ קינמון לתערובת פירורית. 
2. מוסיפים חלמונים ווניל ומעבדים לבצק אחיד (כדאי לא לעבד יותר מידי).
3. מקררים (בחורף חצי שעה מספיק, בקיץ לפחות שעתיים)
4. מרדדים לעובי של בערך 1/2 סנטימטר.
5. קורצים דובונים ומועכים להם טיפונת את הידיים כלפי חוץ כדי לדקק ולהאריך ממש מעט.
6. מורחים חלבון ביצה עם מכחול קטן או עם האצבע. 
7. מניחים שקד (קלוי מלוח עם קליפה) במרכז. 
8. מדביקים עליו את הידיים של הדובון לתנועת חיבוק. 
9. עושים ככה לכל הבצק ואופים (אפשר בצפיפות) בערך 8 דקות עד שהעוגיות משחימות. 
10. מקררים לחלוטין.
11. ממיסים שוקולד מריר, מעבירים לשקית זילוף עם צנתר ממש קטן ומציירים לכל הדובונים פרצופים.
12. מחכים שהשוקולד יתקשה ומעבירים לקופסא אטומה.

4 תגובות:

  1. זה כל כך מתוק כל פעם שאני מביטה בתמונת הדובון עולה לי חיוך

    השבמחק
  2. תמיד כיף לראות את הדברים שאת מכינה, אבל במבחן החמידות יש להם תחרות קשה עם עוגיות האבטיח שלך :-)

    השבמחק
  3. הו חמידות על!!!!!
    אפשר לשלוח קצת לפה? הדובונים יחבקו שקד, אני אחבק אותם והכל יהיה טוב ויפה :)

    השבמחק
  4. זה כל כך כל כך חמוד!!!! איזה יופי :)

    השבמחק