יום שלישי, 3 במרץ 2015

וופי-פאי תפוז

היוש =)
חג פורים שמח לכווווולם!

אז היו לי כל מיני תכניות לאפות ב"חופשת" מבחנים - היו... 
כמובן שזה לא קרה (חיה בסרט שכמותי) והנה היא נגמרה ומיד כבר הסמסטר החדש התחיל... 
אין לי מושג איך הצלחתי להשחיל את פרוייקט "כחומר..." החודש, באמת שלא... אבל הצלחתי =) 

החודש חומר הגלם היה תפוז
עוד אחד מהפירות האלה שאני לא ממש אוהבת, לא תראו אותי אוכלת, אבל הטעם שלהם נחמד לפעמים.
בהתחלה באמת עברה במוחי המחשבה לוותר... 
גם לחץ מטורף, גם זה תפוז אז זה לא שאני בהיסטריה להלחם עליו,
אבל זה פרוייקט "כחומר ביד הבלוגר"!!! אני לא באמת יכולה לוותר (אלא אם חומר הגלם ממש דוחה).

בנוסף, 
הגיע הזמן לכתוב על יואב. בן זוגי בכמעט-שנה האחרונה,
שלא הזכרתי עד עכשיו כי לא רציתי לכתוב עליו סתם, בלי שום קשר לכלום... 
אבל! החודש יש קשר. ועוד איך יש קשר. 

יואב מגיע מכפר יחזקאל (מושב קטן ליד עפולה). 
אבא של יואב הוא חקלאי שמגדל בעיקר פירות הדר. 
אז כמובן שברגע ששמעו שאני צריכה להכין משו תפוזי, נשלחה אליי שקית עם מליון ושתיים תפוזים.

ואז עוד יותר הייתי חייבת להכין משו מהתפוזים! אני לא יכולה לאכזב את כולם!

כל מה שחשבתי עליו, 5 דקות אחר כך התבשרתי שמישו אחר הקדים אותי והכין כבר. 
ד"א אם אתם רוצים לראות את כל הרעיונות (שהיו לי ואלו שלא) שהכינו שאר הבלוגרים - לחצו כאן

לבסוף, פניתי לחשוב על הצורה של התפוז, ואיזה קינוח יכול להראות ויזואלית הכי תפוזי שאפשר.
התלבטתי אם להכין עוגיות כלשהן ועליהן ציפוי רויאל אייסינג צבעוני שנראה כמו תפוזים, 
מה שהיה לוקח לי ה-מ-ו-ן זמן ולא היה מספיק תפוזי בטעם. 

ואז! נזכרתי בוופי- פאי.
הספק עוגייה - ספק עוגה, עם קרם באמצע ושלל אפשרויות לצבעים ולטעמים. 
שעם קצת רצון ומאמץ (וצבע מאכל) יוכלו להראות כמו תפוז ולהיות תפוזיים ממש בטעמם.

הפכתי את האינטרנט, מצאתי מליון מתכונים (למרות שרובם לוופי-פאי שוקולד)
אבל לבסוף הגעתי למתכון שהייתי מספיק מרוצה ממנו. 

אז קבלו אותם! וופי-פאי תפוז (או כמו שיואב קורא להם, וויי-פיי {כאילו wi-fi} תפוז). 
ושיהיה לכם יום כתום =) 





























זה טעים, זה תפוזי, זה רך, זה קרמי וזה נראה כמו תפוז =) אני מרוצה! 

הקרם, שוקולד לבן - תפוז. 
לא רציתי סתם קצפת רציתי משו יותר סמיך... 
מתחילים איתו כי הוא צריך להתקרר.

סוחטים תפוזים (שווים מכפר יחזקאל) ומסננים לסיר קטן. 



























מוסיפים לסיר שמנת מתוקה וזסט של תפוז ומרתיחים.
אני הייתי מציעה להזהר עם הזסט של התפוז. כנראה שמתי יותר מידי והקרם שלי יצא (לדעתי)
עם טעם טיפונת מר... (למרות שרק אני ואחותי הרגשנו את זה),
אז אם אתם ידועים כרגישים למרירות הדרים, אל תשימו הרבה... אבל אל תוותרו עליו לגמרי... 















במקביל, ממיסים שוקולד לבן, מעל מים חמים או בפולסים של 20 שניות במיקרו.































ואז מאחדים בינהם ב3 נגלות (שופכים כל פעם קצת מהמיץ לתוך השוקולד ומערבבים) 
לבסוף שהקרם חלק מניילנים צמוד לפני השטח ומכניסים למקרר. 

בזמן שהקרם מתקרר עוברים לעוגות/עוגיות עצמן שממש מזכירות לי קאפקייקס.
מן הסתם - ההכנה שלהן היא בול אותו דבר, ההבדל היחיד זה באפייה החופשית ולא בתוך מנג'ט.

מתחילים מהחומרים היבשים. 
בקערה מערבבים קמח + אבקת אפייה + סודה לשתייה + מלח.



ואז ממשיכים לקערת המיקסר.. חמאה, סוכר לבן וסוכר חום.
(אני השתמשתי בסוכר חום בהיר דביק שהגיע ישירות מאמריקה אבל גם רגיל זה ממש בסדר...)














וגם כאן הוספתי זסט תפוז. (מה זה?! - זסט זו הקליפה החיצונית - הצבעונית לא הלבנה -של פירות הדר)
ואם כבר מדברים על זסט, רציתי להראות לכם את המכשיר שאני הכי אוהבת במטבח בערך! 
תמיד היו לי מגוון זסטרים (המכשיר שמגרד את הזסט) מדגמים וגדלים שונים ומגוונים.
והסתדרתי איתם סבבה... אפילו קיבלתי אחד מהקורס קונדיטוריה שנחשב מוצלח במיוחד. 

אבל אז הגעתי לרביבה וסיליה, ושם גיליתי את הזסטר המושלם בעולם. 
כזה שמגרד שיערות דקיקות ועדינות ויש לו כלי שתופס אותם בזמן הגירוד. 
כלכך רציתי כזה! חיפשתי וחיפשתי וחיפשתי המון! ולא מצאתי בשום מקום... מאכזב ממש! 
ואז, כשויתרתי, מצאתי אותו בשף דיפו בתל אביב! אז אם נתקלתם במקרה בזסטר הזה - הוא שווה! 
בכל מקרה, אחרי שחפרתי... (מצטערת... זה למטרה טובה (= )
מוסיפים את הזסט לקערת המיקסר יחד עם החמאה והסוכר (משני הצבעים) ומקרימים.




























מוסיפים ביצים (מקשקשים ומזלפים לאט לאט), תמצית תפוז וצבע כתום (לא חובה אבל זה מוסיף ממש)



















וממשיכים להקרים לקרם אחיד וחלק (בערך.. אחרי הוספת היבשים זה יסתדר)


























ואז, בדיוק כמו בקאפקייקס, מוסיפים יבשים ורוויון לסירוגין. ומעבדים לבלילה אחידה.















את העוגיות אפשר לזלף על נייר אפייה או להניח עיגולים בעזרת כפית או כף באיזה גודל שמתחשק. 
אני השתמשתי בכף גלידה, די קטנה - בקוטר 4 ס"מ. 
צריך להשאיר רווחים כי העוגיות משטטחות מעט ומתפשטות לצדדים. 















אופים ב180 עד שקיסם יוצא יבש, לעוגיות בגודל שאני עשיתי זה לקח 6 דקות. 




























נותנים להן להתקרר לחלוטין. ומסדרים אותן זוגות זוגות. 


כשהגנאש שהכנו קודם כבר קר ויציב (לא צריך שהוא יהיה ממש קשה), שופכים אותו לקערת המיקסר,
יחד עם שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג וניל ומקציפים (זהירות לא להקציף יותר מידי!).















מעבירים לשקית זילוף עם כל צנתר שמתחשק ומזלפים תלוליות (סליחה על הפלצנות, לא מצאתי מילה)























סוגרים לסנדוויץ תפוזי ומעבירים למקרר לכמה שעות. ככה העוגה סופגת את הקרם קצת וזה טעיייים. 



























צילמתי אותם גם עם המצלמה המטורפת של אבא שלי, לא החלטתי איזה תמונה אני אוהבת יותר... 


למרות שהם נראים מבחוץ כמו קליפה של תפוז, המרקם שלהם עוגתי ממש =)






























_________________________________________________________________________


מתכון

וופי-פאי תפוז
לי יצאו מהמתכון בערך 25 סנדוויצ'ים

קרם תפוז- שוקולד לבן: מקור המתכון - מהמתכון החרוש (על ידי) של פייר הרמה עם שינויים שלי
120 גרם שוקולד לבן
1/3 כוס מיץ תפוזים 
זסט מתפוז אחד קטן
20 גרם שמנת מתוקה

150 גרם שמנת מתוקה
חצי חבילה של אינסטנט פודינג וניל

1. מרתיחים בסיר מיץ תפוזים + זסט + שמנת מתוקה (את הכמות הקטנה) 
2. במקביל, ממיסים שוקולד לבן, מעל מים חמים או בפולסים של 20 שניות במיקרו.
3. מוסיפים את המיץ הרותח לשוקולד ב3 נגלות (מוסיפים טיפה ומערבבים). 
4. מניילנים קרוב לפני השטח ומקררים. 
5. לאחר קירור מעבירים לקערת מיקסר
6. מוסיפים את החלק השני של השמנת המתוקה ואת האינסטנט פודינג ומקציפים. 

עוגיות וופי-פאי תפוז: מקור המתכון מ- the baking wizard
2 כוסות קמח 
2 כפיות אבקת אפייה 
1/2 כפית סודה לשתייה 
1/2 כפית מלח 
100 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום (בהיר אם אפשר)
כף דחוסה - זסט של תפוז
2 ביצים
כפית תמצית תפוז
צבע מאכל כתום
1/2 כוס רוויון

1. מערבבים את החומרים היבשים: קמח + אבקת אפייה + סודה לשתייה + מלח.
2. מקרימים חמאה + סוכר לבן + סוכר חום + זסט של תפוז. 
3. מקשקשים את הביצים ומזלפים אותן למיקסר לאט לאט.
4. מוסיפים תמצית תפוז וצבע מאכל כתום. 
5. מוסיפים את החומרים היבשים ואת הרוויון לסירוגין (את היבשים ב3 פעמים ואת הרוויון בפעמיים).
6. מעבדים לבלילה אחידה. 
7. מזלפים / מניחים עיגולים על נייר אפייה עם רווחים גדולים (כף גלידה זה מצויין)
8. אופים ב180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש (לי זה לקח 6 דקות, והשתמשתי בכף גלידה בקוטר 4 ס"מ).
9. מצננים לחלוטין.
10. מצוותים לזוגות. 

הרכבה
1. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם איזה צנתר שמתחשק.
2. מזלפים את הקרם על העוגיות וסוגרים לסנדוויצ'ים. 
3. מקררים כמה שעות לפני ההגשה. 

8 תגובות:

  1. אני מתעלפת פה! שחף, את הורסת אותי כל פעם מחדש!

    השבמחק
  2. איזה מהממים! נראה נהדר :)

    השבמחק
  3. שחף זה מושלם, פשוט מושלם, זה נראה מעולה וגאוני וכל כך את :-))

    השבמחק
  4. תודה =) =) =) כולי מסמיקה פה

    השבמחק
  5. אוי, איזו מתיקות מטורפת! מהמם (כבר אמרו ובצדקת :))

    השבמחק
  6. מזל שלא וויתרת- זה חמוד לאללה :)

    השבמחק