יום ראשון, 3 בנובמבר 2013

עוגיות קופי-טופי

אז החודש המרכיב שהוטל עלינו ב"כחומר ביד הבלוגר" הוא קפה 

התגובות שלי להחלטה הזו היו כאלה: 
"יאייי אני אוהבת קפה" 
"רגע, אבל מה אני אכין שיהיה מקורי ומגניב?"
"שיט, עשו עם קפה כבר הכל..." 

היה לי נורא נורא נורא קשה להחליט מה להכין כי כל מה שעלה לי בראש עשו כבר אלפי פעמים. 

אז אמרתי לעצמי "טוב, אם לא לפי מגניבות המרכיבים, נלך בדרך אחרת" 

אם כבר בחרתי מתכונים בגלל צלחת
אז הפעם בחרתי את המתכון בגלל השם שלו... קופי-טופי נשמע לי כמו משו מגניב... 
לא ממש ידעתי אם קפה הולך עם טופי.
מצד שני קפה הולך כמעט עם הכל וטופי זה משו נחמד אז למה לא? 

כל זה בלי קשר לעובדה שבא לי לתקוע טופי בכל דבר בערך - זה לא קשור בכלל... 

החלטתי שעוגיות יהיו הדרך הנחמדה ביותר לשלב את הטעמים האלה. וזה מה שעשיתי.

(מסתבר שלא הייתי היחידה שחשבה שטופי וקפה הולכים ביחד...)
הנה התוצאות המעולות של שאר משתתפי הפרוייקט =)































מתחילים כמובן מקפה. נס קפה. 
איזה? איזה שבא לכם - לא מאד משנה. 

הדבר היחיד שצריך לשים לב אליו זה שהקפה יהיה טחון דק. 
הקפה שאני אוהבת מגיע בצורה מגורענת 





























אני פשוט טחנתי אותו במטחנת קפה (והרסתי אותה על הדרך כי אני מוכשרת) 































אז את הקפה מקרימים יחד עם חמאה רכה. 





























מוסיפים להם סוכר לבן וסוכר חום 













ומקרימים שוב. אם צריך עוזרים קצת עם לקקן. 




























לאחר מכן מוסיפים ביצה + חלמון ווניל ומערבבים טוב. 




























כל מה שנותר הוא להוסיף יבשים - קמח + מלח + סודה לשתייה,



























ולעבד לבצק. 




























הבצק מוכן. 
לאחר נסיונות רבים גיליתי שלתת לו לשבת במקרר יום-יומיים זה משפר אותו ממש. 

והנה הגענו לטופי. 
בהתחלה הוויז'ן היה לשים את הטופי בחתיכות קטנות ממש כמו בעוגיות שוקולד צ'יפס. 

אז חתכתי טופי לקוביות קטנות (זו עבודה ממש מעצבנת אני חייבת להפסיק לעשות את זה) 















אבל העוגיות יצאו ממש מכוערות, חלק מהטופי נשפך לצדדים,
וכל טופי שבצבץ וקיבל ישירות את החום התקשה... . 
לא ממש היה כיף לאכול אותן למרות שזה יצא טעים ממש. 




























אז ניסיתי משו אחר. 
הפעם לא חתכתי את הטופי אלא לקחתי סוכריות שלמות (משימה ממש נחמדה לעומת אחותה המעצבנת) 
כל סוכריה גלגלתי למין כדור ומעכתי לפיתה. 




























אם הטופי קשה מידי - אפשר לחמם 5-10 שניות במיקרו ואז לגלגל... 

מהבצק יצרתי כדורים לא גדולים בעזרת כף מדידה.

























כל כדור מעכתי לפיתה דקה, 























בתוך כל פיתה הנחתי סוכריה, 




























וסגרתי לכדור בחזרה.




























את הכדור גלגלתי שוב לשם איחוד, מעכתי טיפה והנחתי בתבנית על נייר אפייה. 




























ככה עושים עם כל הבצק. 





























אופים ב180 מעלות 7-9 דקות 
לא לאפות יותר מידי! העוגיות רק צריכות טיפה להזהיב בשוליים... 






























העוגיות ממש רכות וצ'ואיות 
הקפה מאד מורגש וזה מ-ע-ו-ל-ה (אחותי ששונאת קפה אמרה עליהם "זה קפה מידי")
הטופי מבפנים אדיר ממש רק הוא טיפה קשה - אני אנסה בעתיד להכין טופי בעצמי כדי שאוכל לשלוט בקושי שלו

הכי כיף - לטבול אותן בקפה חם =) 
































_________________________________________________________________________


מתכון

מקור המתכון - laura's sweet spot עם שינויים קטנטנים שלי
לי יצאו בסביבות 40 עוגיות 

170 גרם חמאה רגילה
2 כפות נס קפה טחון דק 
חצי כוס סוכר לבן
חצי כוס סוכר חום 
ביצה שלמה + חלמון אחד
כף תמצית וניל
2 כוסות + 2 כפות קמח 
1/2 כפית סודה לשתייה 
1/2 כפית מלח
40 סוכריות טופי 

1. מקרימים חמאה + נס קפה במיקסר עם וו גיטרה. 
2. מוסיפים 2 סוגי סוכר וממשיכים להקרים. 
3. מוסיפים ביצה + חלמון + וניל ומערבבים טוב. 
4. מוסיפים יבשים: קמח + מלח + סודה לשתייה ומעבדים לבצק. 
5. משאירים את הבצק לנוח יום-יומיים במקרר (לא חובה). 
6. יוצרים מסוכריות הטופי כדורים מעוכים. 
7. יוצרים כדורים מהבצק ומשטחים, מניחים סוכריה, וסוגרים חזרה לכדור. 
8. מועכים ומסדרים בתבנית אפייה. 
9. אופים ב180 מעלות 7-9 דקות בלבד עד שהשוליים מזהיבים מעט. 

5 תגובות:

  1. וואי, הרעיון ממש מגניב. בא לי לטעום :)

    השבמחק
  2. what's in a name...
    איזה מזל שקופי מתחרז עם טופי, אחרת העוגיות האלה לא היו קורות והעולם היה הרבה פחות טוב כתוצאה מכך, אין לי ספק.

    השבמחק
    תשובות
    1. יכולת להתחיל ב"איזה מזל שבחרתי בקפה כחומר החודשי"
      אבל בחרת לפרגן במקום! כל הכבוד לצניעות =) ועכשיו אני אומרת -
      איזה מזל שבחרת בקפה כחומר החודשי!! אחרת העולם היה בכלל הרבה פחות טוב

      מחק
  3. את מקורית שזה מדהים!
    העוגיות ממש מגרות!

    השבמחק