יום שבת, 24 באוגוסט 2013

עוגיות חמאה

לקראת החגים הקרבים ובאים 
ובכלל באופן כללי 
תמיד כדאי שיהיה איזה מתכון בשלוף לעוגיות מתנותיות (שאפשר להביא במתנה כאילו) 
כי מי לא אוהב לקבל במתנה עוגיות? 

וכדאי גם שהן יהיו קלות הכנה ומהירות 
ועל הדרך אם הן יכולות גם להיות טעימות... 

נכון, אני בדרך כלל לא בעד עוגיות של 2 מרכיבים ב3 דקות,
אבל במקרה הספיציפי של העוגיות האלה אני מוכנה לחרוג מהרגליי.
הן טעימות בטירוף! קריספיות אבל נמסות בפה.
ומכינים אותם מ4 מרכיבים בלבד ועוד מרכיבים בסיסיים לחלוטין שיש בכל בית. 

אני מכינה אותם שנים על גבי שנים 
מצאתי אותם בילדותי בתוך הספר "בישולה" הן נקראות שם "עוגיות נירה" (כי המתכון של נירה שויאר)
אני חושבת שהעבר הקונדיטורי שלי מתבסס על הספר הזה בערך....

ולדעתי הן מממממש מתאימות למתנות כי הן יפות פשוטות ונשמרות המון זמן. 






























אז כמו שכבר אמרתי, אנחנו צריכים פה 4 מרכיבים... 
את העוגיות עצמן מכינים מ3 מרכיבים ואז מפזרים עליהן אבקת סוכר (המרכיב הרביעי) 

מתחילים מחמאה וסוכר















מקרימים את שניהם לקרם חלק 





























מוסיפים קמח





























ומאחדים לבצק.










וזהו. הבצק מוכן. 
בתכלס אפילו לא חייבים מיקסר פשוט מערבבים את שלושת הדברים. אין יותר קל מזה. 

אני אוהבת לתת לבצק לנוח איזה שעה במקרר. 

לאחר הקירור יוצרים מהבצק כדורים (באיזה גודל שמתחשק לכם - אני כמובן אוהבת כמה שיותר קטן)





























לאלו מבינכם שפריקים כמוני (מנחם אותי לחשוב שיש פריקים כמוני) 
וצריכים שכל העוגיות יהיו באותו הגודל. חחח צריכים, יותר נכון חייבים! שכל העוגיות יהיו באותו גודל, 
השיטה היא למדוד את הבצק או במשקל (שזה די מעצבן) או כמו שאני עושה - בכפית.
אפשר גם כף או כל דבר אחר שיכול למדוד כמות בצק שווה...































מסדרים את כל הכדורים עם מעט רווחים בתבנית - העוגיות מעט משתטחות ותופחות אבל ממש מעט.
ואופים ב180 מעלות 15 דקות עד שהן מעט נסדקות ומזהיבות. 















עכשיו צריך לתת להן להתקרר. לגמרי. אבל ממש לגמרי.
אחרת יהיה ממש רע כשנפזר אבקת סוכר (מנסיון) 



לאחר שהעוגיות קרות פשוט מפזרים עליהן עננת אבקת סוכר. 



























וזהו מוכן. 
כל מה שנותר זה לשים בקופסא או בצנצנת יפה ולתת לאהובים עליכם ביותר =) 

_________________________________________________________________________


מתכון

"עוגיות נירה" של נירה שויאר מתוך הספר "בישולה" של שולה מודן
אני עשיתי עוגיות קטנות אז יצאו לי 107 עוגיות. במתכון כתוב שאמורות לצאת 50 =) 
*המתכון המקורי עם מרגרינה, חמאה כמובן טעים יותר אבל זה לגמרי עובד גם עם מרגרינה בגרסת הפרווה*

200 גרם חמאה רכה
1/2 2 כוסות קמח רגיל
1/2 כוס סוכר
אבקת סוכר לזרייה מלמעלה

1. מקרימים חמאה + סוכר לקרם חלק.
2. מוסיפים קמח ומאחדים לבצק.
3. מקררים שעה.
4. יוצרים כדורים ומסדרים בתבנית.
5. אופים ב180 מעלות בערך 15 דקות. 
6. מצננים לחלוטין לחלוטין - ממש ממש חשוב!!! 
7. מפזרים אבקת סוכר. 

לא קיים מתכון קל מזה. ועדיין הוא הצליח לשבות אותי בקסמו. 

4 תגובות:

  1. לא צריך אבקת אפייה?

    השבמחק
  2. אני מכינה עכשיו את המתכון והבצק יצא לי יבש מעט.. הוא לא התאחרה לגוש בצק כמו בתמונה למעלה אלא הוא יותר פירורי.. האם זה בסדר או שאולי כדאי להוסיף מעט חמאה?
    אשמח לתשובתך!

    השבמחק
  3. אני הייתי מנסה להוסיף טיפונת חלב או שמנת...

    השבמחק