יום רביעי, 15 במאי 2013

עוגת גבינה עם קרם לימון


אזזזזז שבועות הגיע...
וכמו בכל אירוע – צריך קינוח (יאיייייי)

משום מה במשפחה שלי כל שבועות באופן קבוע כבר יותר מידי שנים העוגה הקבועה לערב שבועות
היא מלכת הבנאליות – גבינה פירורים (או "עוגת פירורים" כמו שהיא נקראת אצלי בבית)

השנה החלטתי שדי. מספיק. כמה אפשר כל שנה את אותה העוגה??

אז הודעתי בחגיגיות שאני רוצה להכין עוגה אחרת. מה שלא התקבל באהדה מול בני הבית...
אך בדיון משפחתי (על עוגה, כן??? I like it!!!) הצלחתי לשכנע אותם לעשות לבסיס של קרם הגבינה
הטעים של ה"עוגת פירורים" איזה שינוי, משו אחר – והסכמנו שלימון מתאים לה ויכול להיות מגניב.

ואז המוח התחיל לעבוד....
איך?, מה?, איזה?, כמה?, למה?, מתי?, איפה?

ואז נזכרתי שקיים מין קרם לימון – מילוי לפאי כזה שממלאים קלתית ולא אופים
וזה נראה לי רעיון טוב לנסות אותו על העוגה...

 יאללה מנסים!!


 את הבסיס לעוגה החלטתי הפעם להכין מעוגיות טחונות + שוקולד לבן + חמאה מומסת 
 אפשר לעשות את זה מכל עוגייה שרוצים... הפעם בחרתי עוגיות חמאה 







 יש לטחון את העוגיות לפירורים דקים - אפשר בפוד פרוססור ואפשר בתוך שקית ניילון עם כוס או משו כבד אחר
 את השוקולד מגרדים בפומפייה דקה (ככה אני אוהבת) אפשר גם לחתוך לחתיכות יותר גדולות או לגרד גס.... 
 את החמאה ממיסים במיקרו עד שהיא נוזלית לגמרי - ומערבבים את שלושתם ביחד
































לאחר שמערבבים הכל ביחד משטחים את הפירורים הרטובים עם היד בתחתית של תבנית או רינג 
















עכשיו פונים להכין את מלית הגבינה שמגיעה מ"עוגת הפירורים" החרושה שלנו 

לאמא שלי יש קופסא קטנה, שחורה, ומתפרקת שבתוכה יש מלא פתקים קטנים וצהובים מרוב יושן. 
על כל פתק יש מתכון עם שם לא מאד ברור, ולידו בסוגרים שם של מישהי (כן מישהי - אין שם שמות של גברים)
שמסמל בעצם ממי היא קיבלה את המתכון... 

אז עוגת הפירורים מגיעה מהקופסא הקטנה של אמא,
היא נקראת שם "עוגת שמנת (יפי)" - אז תודה ליפי שתרמה לנו את המתכון המעולה והממש פשוט הזה =) 



מקציפים שמנת + סוכר + סוכר וניל 










לאחר שהשמנת מוקצפת ויציבה מוסיפים גבינה לבנה וגרידת לימון ומקציפים עוד קצת עד שמתאחד 
הפעם החלטתי לוותר על גרידת הלימון בתוך הגבינה כי מגיע קרם לימון מלמעלה... 






























לאחר שהמלית מוכנה משטחים אותה בתבנית מעל בסיס העוגיות ומכניסים לכמה שעות למקרר...






























בינתיים מכינים את שכבת הלימון... 
את המתכון מצאתי בשיטוטים באינטרנט באתר של ווילטון (הם פשוט מעולים!!!) 

שמים בסיר רחב או מחבת סוכר + קורנפלור + מלח, מוסיפים מים ובוחשים עם מטרפה מעל אש נמוכה 
















כשהכל אחיד ומומס מוסיפים חלמונים + מיץ לימון + גרידת לימון ואז בוחשים עם המטרפה עד שמסמיך.
הכינו עצמכם מראש - זה לוקח די הרבה זמן ואסור להפסיק לערבב. לי זה לקח מעל חצי שעה... 
















לאחר שהקרם הסמיך מחכים דקה שיבעבע, מורידים מהאש, ומוסיפים את החמאה. 






























וזהו. הקרם מוכן =) נותנים לו לשבת בצד עד שהוא קר לגמרי... 





























כשהוא קר לגמרי מורחים אותו מעל קרם הגבינה שבינתיים התייצב במקרר
מעליו אפשר להוסיף קישוטים כל מה שעולה לכם בראש.... אני שמתי לבבות קטנים משוקולד לבן. 


















עכשיו... 
העוגה יצאה לי קצת רכה מידי וזה לא היה כזה נחמד... 
אני לא סגורה אם זה בגלל משו שאני עשיתי לא טוב, בגלל המתכון או בגלל שהמקרר נשאר פתוח יותר מידי.
הגבינה של עוגת הפירורים יוצאת תמיד מאד יציבה אז אני די בטוחה שהיה שם איזה פאק אחר 
בכל מקרה אני חייבת בשביל עצמי לנסות את העוגה הזאת שוב כדי לבדוק מה קורה איתה. אעדכן בהמשך... 
למרות הרכות - היא הייתה ממש טעימה =) 


















































































___________________________________________________________________________________

מתכון

בסיס - המצאה / אילתור שלי

200 גרם עוגיות טחונות 
100 גרם שוקולד לבן טחון 
100 גרם חמאה מומסת 

לאחר שטוחנים את העוגיות, מגרדים את השוקולד, וממיסים את החמאה
מערבבים את 3 החומרים ביחד ומשטחים עם היד בתבנית. 


קרם גבינה - מתוך "עוגת שמנת (יפי)"

250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל אחד)
חצי כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל 
500 גרם גבינה לבנה 5% 
גרידת לימון מלימון אחד (מה שויתרתי עליו הפעם) 

1. מקציפים את השמנת + שני סוגי הסוכר לקצפת יציבה 
2. מוסיפים את הגבינה וגרידת הלימון וממשיכים להקציף לקרם יציב ואחיד 
3. שופכים על בסיס העוגה ומקררים מספר שעות לפני הוספת השלב הבא. 


קרם לימון - ווילטון
אני הכפלתי פי 2 את הכמויות. 
אבל בדיעבד אולי זה קצת יותר מידי וכדאי להכין את הכמות הרשומה במתכון המקורי... 

1.5 כוסות סוכר
4 כפות קורנפלור
1/4 כפית מלח 
1.5 כוסות מים 
4 חלמונים "מקושקשים" עם מזלג
2 כפיות גרידת לימון 
מיץ מ-2 לימונים בינוניים - בערך חצי כוס מיץ 
30 גרם חמאה 

1. מערבבים בסיר רחב או במחבת סוכר + קורנפלור + מלח
2. מוסיפים מים ומערבבים בעזרת מטרפה מעל אש נמוכה 
3. כשהכל מאוחד ונמס מוסיפים חלמונים + מיץ לימון + גרידת לימון 
4. טורפים בלי הפסקה מעל אש נמוכה עד שמסמיך 
5. לאחר הסמכה נותנים לקרם להתבשל עוד דקה עד שעולות בועות 
6. מורידים מהאש ומוסיפים חמאה 
7. מערבבים ונותנים לקרם להתקרר לחלוטין 
8. מורחים מעל הגבינה שהתייצבה בינתיים במקרר
9. מקשטים =) (לא חובה) 
10. נותנים לעוגה לפחות עוד 10 שעות להתקרר. 


אין תגובות:

פרסום תגובה