יום שבת, 11 במאי 2013

טירת יומולדת =)


אז למרות שעברו מספר שבועות מאז יום הולדתי שלי ומיום הולדתו של בן דודי אייל בן ה-5
החגיגה המשפחתית נקבעה לאתמול.
וכמובן שבמקרה שלי, אני מעדיפה להכין את העוגה מאשר שיכינו לי אותה / לאכול אותה,
לכן נתתי את זכות הבחירה לילדון היומולדת. כששאלתי אותו באיזה עוגה חפצה נפשו הוא ענה "אבירים!!!!"  
ואז חשבתי לעצמי: "מממ אבירים? אבירים? איזה עוגה צועקת אבירים?" "ממ טירה? יאללה טירה!"

אבל איך לעזאזל עושים טירה שתראה טירתית במיוחד,
ולא תהיה ורודה כי בכל זאת הוא בן,
ולא תהיה אפורה כי זה לא מעורר תיאבון בכלל,
ולא תהיה גבוהה מידי כדי שתיכנס לקופסא ותגיע בשלום ליעדה לאחר נסיעה לא קצרה באוטו,
וגם תיכנס למקרר של מישו שלא התכונן מראש למפלצת בגודל של חצי מקרר???

אז לאחר שהמוח שלי התעסק בנושא הטירה הזאת שבועות,
ולאחר שהצקתי עם זה לכל מי שאני מכירה בערך...
הצלחתי להגיע לצבע ולצורה שמוצאת חן בעייני שגם לא תהיה גבוהה וגם תראה יפה
(כי בתכלס יופי זה הכי חשוב) הגיע היום המיוחל והתחלתי במלאכה.

אני מודה, זו לא עוגה מהירה וקלה (אני די נגד עוגות של 5 דקות הכנה בד"כ)
כל חלק בפני עצמו לא מסובך אבל צריך הרבה סבלנות ואיזה יום יומיים מראש בשביל להכין אותה...
הפרצוף שהוא עשה כשהוא ראה את העוגה היה שווה כל שנייה =) 




יש כמה דברים שצריך להכין אותם לפחות יום מראש.... 

ה"צריחים" שעשויים מגביעי גלידה
ממיסים - יהרגו אותי המומחים - במיקרו משהו כמו 30 גרם שוקולד ולמרוח על הגביעים.
יש להמיס בשלבים כל פעם 20 שניות ולערבב וחוזר חלילה, עד שהשוקולד נמס - בזהירות לא לשרוף... 
אני מרחתי את השוקולד עם מכחול שייעדתי במיוחד עבור זה
(אל תשתמשו במכחול משומש שהיה במגע עם צבע או כל דבר אחר שהוא לא שוקולד!!!) 
אפשר גם עם סכין או כל דבר שנראה לכם מתאים... 
ואז לתת לזה להתייבש - אם קר אפשר בחוץ אבל אם חם כדאי מאד להכניס למקרר. 


   הכנתי גם דגלונים קטנים מנייר וקיסם כדי לתקוע בקצה כל גביע 


גם החלונות והדלתות - כדאי שיהיו מוכנים מראש
הכנתי אותם מעוגיות sugar cookies של מרתה סטיוארט (הגאונית! יש להגיד) 
הנה קישור למתכון מהאתר שלה  אני הוספתי להם קקאו כדי שיהיו חומות... 
ועליהם רויאל אייסינג שחור - במקרה הזה השתמשתי ב"אבקת הקסם" של "cookiss" 




כי רוייאל אייסינג שחור, כדי להפוך אותו לשחור צריך בערך טון וחצי של צבע מאכל כדי שהוא יראה טוב
אז - רק במקרה של צבע שחור - אני קונה את האבקה המוכנה שפשוט מוסיפים לה מים וזה מוכן =)







             מתכון לsugar cookies של מרתה סטיוארט
יוצאות המון עוגיות מהמתכון הזה, כמובן תלוי בגודל ובעובי שלהן...
    אני השתמשתי ברבע ממנו, וגם היה לי יותר ממה שצריך

230 גרם חמאה
2 כוסות סוכר (במקרה הזה רציתי עוגיות עם מרקם גס אז שמתי סוכר חום ולא לבן)
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
4 כוסות קמח (החלפתי כמה כפות מהקמח בקקאו) 
כפית אבקת אפייה 
טיפונת מלח

1. מקרימים את החמאה עם הסוכר
(אני בטעות הוספתי את הסוכר לקמח אז הקרמתי את החמאה לבד... האמת, לא כזה משנה) 
2. מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה ואז את תמצית הוניל 
3. מערבבים יחדיו את כל החומרים היבשים (קמח + סוכר + אבקת אפייה + מלח)
4. מוסיפים את כל החומרים היבשים ומערבלים (ממש ממש טיפה) עד שהבצק מתאחד
















5. נותנים לבצק להתקרר שעה - שעתיים במקרר 
6. מרדדים ויוצרים צורות, במקרה שלי לא היו לי קורצנים של חלונות ודלתות אז חתכתי צורות עם סכין... 
7. אופים ב180 מעלות בערך רבע שעה - 20 דקות, תלוי בתנור. 
    (אם הבצק לבן - מחכים עד שיזהיב, אם הוא חום - מחכים לראות שהעוגייה יציבה ולא רכה מאד)












8. מכינים את אבקת הקסם ומזלפים על העוגיות. יש לתת להם להתייבש טוב טוב עד שהציפויי מתקשה.





















לאחר מכן מתחילים עם אפיית העוגה =) 
חיפשתי מתכון יציב כדי שיהיה לי קל לחתוך ולהזיז גם פרוסות דקות.... 
השתמשתי במתכון המעולה לקאפקייקס שוקולד גם הוא של מרתה סטיוארט 

מתכון לקאפקייקס שוקולד של מרתה סטיוארט
(המתכון הוא בשביל 12 קאפקייקס. בשביל העוגה הכפלתי אותו פי 4)

85 גרם שוקולד

1 כוס קמח רגיל
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
¼ כפית מלח
113 גרם חמאה
כוס סוכר (אני שמתי חצי סוכר לבן וחצי סוכר חום) 
2 ביצים
כפית תמצית וניל  
½ מיכל שמנת חמוצה

1. ממיסים את השוקולד המריר (עדיף בקערה על סיר עם מים חמים, אבל שוב אני ממיסה במיקרו) 
    ולתת לו להתקרר בצד... 



2. מערבבים את החומרים היבשים: קמח + אבקת אפייה + סודה לשתייה + מלח, בקערה ומניחים בצד
3. מקרימים ביחד במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר ביחד לקרם חלק.
4. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה – מערבבים בין ביצה לביצה עד שהיא מתערבבת בבלילה
5. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים


6. מוסיפים את החומרים היבשים ואת השמנת החמוצה לסירוגין – יבשים ב3 פעמים ושמנת בפעמיים
7. בסוף מוסיפים את השוקולד המומס.
8. אופים ב180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש 




ויש לנו עוגה =)

עכשיו... בעיקרון, אפשר לחתוך את העוגה בשכבה אחת לצורה שרוצים וזהו.
אבל כמובן שאני חייבת להגזים, וגם יש לי איזה קטע חדש עם עוגות בשכבות שאני לא מצליחה להרגיע... 
וגם! קיבלתי סוף סוף את פורס העוגות המגניב של ווילטון שהזמנתי מאי ביי... אז! פורסים לשכבות!!! 










את הבסיס שמורכב מ3 שכבות, חתכתי לריבוע ומכל פינה שלו חתכתי קובייה כדי להכין מקום למגדלים... 






















המגדלים בנויים מ5 שכבות מרובעות, כשהעליונה גדולה מעט מה-4 התחתונות.

בשביל הקוביות הקטנות שנותנות לעוגה מראה טירתי יש להשתמש בעוגה עם מרקם יותר דחוס... 
לכן, פיררתי את כל שאריות העוגה - יצאו לי בערך 4 כוסות של פירורים 
והוספתי להם 100 גרם של שוקולד לבן וחלב (פשוט כי זה היה אילתור של הרגע וזה מה שהיה בבית)
ו30 גרם חמאה, שהמסתי במיקרו.










את פירורי העוגה הרטובים דוחסים עם היד לתבנית ונותנים להם להתקרר.
לאחר קירור, חותכים עם סכין לקוביות קטנות ושוות בגודלן (בערך) 












כדי להרכיב את העוגה ה"דבק" או איך שלא תקראו לזה שמחבר את כל השכבות 
יהיה הפעם גנאש שוקולד מריר. הוא יכול להיות גם קצפת או כל ממרח אחר... 


להכנת הגנאש: ממיסים יחדיו 300 גרם שוקולד מריר + מיכל שמנת מתוקה אחד 
יש לתת לו להתקרר מעט - שיקבל מרקם יותר קרמי, לפני שמתחילים להרכיב את העוגה. 













מניחים את שכבת הבסיס כולל הבסיס של כל מגדל ומורחים מעל שכבה דקה של גנאש 
לאחר מכן מניחים את השכבה הבאה ועליה שוב מורחים גנאש וכך עושים עם כל השכבות... 













לאחר שעורמים את כל השכבות מצפים את כל העוגה מסביב בשכבה דקה של גנאש 
מה שנקרא בשפה המקצועית  "crumb coat"
זה בעצם "לוכד" את הפירורים של העוגה (במקרה של העוגה הזאת יש הרבה כאלה)
כדי שלא יבצבצו (או יותר נכון פחות יבצבצו) בשכבה הסופית.... 





















לאחר שכל העוגה מרוחה מדביקים את הקוביות שחתכנו קודם על הגנאש שמרחנו. 

















עכשיו כדאי להכניס את העוגה למקרר כדי שהגנאש יתייצב ולא ימרח עם מריחת הקרם הסופי... 

את הקרם הכנתי מ2 מיכלים של שמנת מתוקה + 2 או 3 כפיות של נוטלה 
(בשביל צבע וטעם וזה גם מייצב את השמנת)







 כל מה שנותר הוא - לצפות את כל העוגה מסביב 
(זה חלק מעט מעצבן, במיוחד בין הקוביות הקטנות - אבל הוא שווה את המאמץ... ) 
ולהדביק את הדלתות והחלונות... 





















 את הדשא הכנתי מקצפת צבועה בירוק -ממש ממש ממש מעט...
  


את הזילוף עושים בעזרת צנתר מיוחד עם חורים קטנים שנותן
מראה כזה נחמד של דשא =) 


וזהו.... 

לפני ההגשה תוקעים במרכז כל מגדל את הצריחים שהכנו מגביעי הגלידה 
ובכל צריח תוקעים דגלון 

ויש לנו עוגה חמודה שתשמח כל ילד =) 
























8 תגובות:

  1. וואו, הבנים שלי מתעלפים אם הם רואים את זה ומיד דורשים גם. הבלוג שלך מקסים אם כי לא ריאלי לאמא לשני בנים שובבים פלוס תינוקת בת חודשיים... אבל לרייר אפשר :0)

    השבמחק
  2. וואו, הבנים שלי מתעלפים אם הם רואים את זה ומיד דורשים גם.. הבלוג שלך מקסים ומגרה אם כי לא ריאלי לישום לאמא של שני בנים שובבים פלוס תינוקת בת חודשיים. בינתיים אפשר לרייר :0)

    השבמחק
  3. באיזה גודל תבנית השתמשת כדי לאפות את העוגה, והאם יש הוראות מדויקות ומצולמות יותר איך לחתוך עוגה אחת לכל זה? ובאיזה גודל היא יוצאת?

    השבמחק
  4. עשיתי את העוגה ויצאה מצויין.
    ניתן לעשות את החומה עם כריות של תלמה (הקורנפלקס) :)

    השבמחק
    תשובות
    1. מהמם! נשמע כמו רעיון מגניב לאללה!

      מחק