יום ראשון, 12 ביולי 2015

Cherry Bites

הקיץ הגיע במלוא גועליותו =/
ויחד עם החום, הג'וקים והאנשים המיוזעים באוטובוס, 
הוא הביא איתו את הפירות שלו. 

כמו שכבר הסברתי בעבר, יש לי מערכת יחסים מורכבת עם פירות. 
עדיף לא להכנס לזה... 

בכל מקרה, דובדבנים. 
אני לא סולדת מהם, אני גם לא מתה עליהם.
אם נכנסתם לבדוק על הדברים שקשקשתי על פירות בעבר,
הדובדבנים משתייכים לקטגוריה השנייה... 

לעומת זאת, אני מאד! אוהבת דברים בטעם דובדבן - ארטיק, מסטיק (שוקולד, בננה.. לא! ממש לא!!),
אבל זה לא אותו דבר. הדובדבן המלאכותי בכלל לא דומה לדובדבן האמיתי (ובעיני - טוב שכך).

בכל מקרה, 
הם החומר החודשי הנבחר של פרוייקט "כחומר ביד הבלוגר" של מנטקה, 
ובלי קשר הם מופיעים עכשיו בכל חור אפשרי. 
מי שאוהב - הרווחתם! 
תראו! כמה מתכונים דובדבניים היו החודש!!! =) =) =) 

בנוסף להכל אני בתקופת מבחנים, ואין לי זמן לכלום, 
אבל לא רציתי לפספס עוד חודש בפרוייקט (אני עושה את זה רק במקרים ממש מיוחדים) 
אז בניגוד להרגליי, חיפשתי מתכון למשהו מהיר ופשוט
(גם בשבילי וגם בשביל המתלוננות שכל המתכונים בבלוג שלי קשים מידי...),
אבל שיהיה מספיק טעים ומיוחד.




























במהלך המחשבה על המתכון שכדאי לי להכין, המוח שלי החזיר אותי למקום ממנו הכל התחיל. 
המתכון הראשון שאי פעם הכנתי בעצמי (ואחר כך חזרתי עליו אינספור פעמים)
מתוך ספר מתכונים של ממש, לגמרי לבד, היו "חטיפי זיתים" מתוך הספר "בישולה" של שולה מודן.
בכלל הספר הזה נחרש על ידי בשנות בית הספר היסודי והחטיבה. פעם כל דבר שהכנתי בערך היה משם. 
זה הגיע למצב שחברה אמרה לי לפני שנתיים שלוש (כשהכנתי אותם לזכר הימים הטובים אחרי הרבה שנים שלא הכנתי) 
"נו, בטח, זה סימן ההיכר שלך" 

בצק שק"ם מכירים? נו הטעים הזה.. שהשם שלו זה ראשי תיבות של המרכיבים שלו.. (כן! זה!)
את אח שלו, הטעים יותר (כן.. זה עם החמאה) - חש"ק מכירים גם?  

אז קבלו את האח החדש והמתוק - אחש"ק! 




























ידעתי שהבצק מעולה מעולה וניטרלי ממש וגם שאפשר להוסיף לו בערך כל דבר שרוצים.
אבל לא רציתי לפגוע במרקם שלו אז חיפשתי את הדבר הכי עדין שימתיק אותו והגעתי לאבקת סוכר. 
אומנם אולי הייתי עדינה מידי כי זה לא יצא מספיק מתוק לטעמי, אבל פעם הבאה אשים יותר.... 

אז איך מכינים את הבצק המתוק הזה אתם שואלים? 
קלי קלות! (נשבעת!!) 

1 חבילת קמח תופח + 1/2 חבילת אבקת סוכר - מערבבים. 
















אליהם מוסיפים 1 חבילת חמאה חתוכה לקוביות קטנות 
















מעבדים בידיים או במיקסר עם וו גיטרה לפירורים. 




























לפירורים נוסיף 1 גביע של שמנת חמוצה, 




























בעיקרון פה היינו צריכים לסיים מבחינת מרכיבים אבל ברגע האחרון התחשק לי וניל... 
(רגע.. אז בעצם הבצק שלי הוא אחשו"ק? אחקו"ש? לא רוצה!)
שששש... טיפונת וניל בלי שאף אחד רואה, לא קרה כלום... הכל טוב... 

































ממשיכים לעבד לבצק חלק ורך מאד. 




























אני לא מוכנה לעבוד איתו במצב צבירה הזה...
אז עוטפים בניילון ושולחים לשעתיים-שלוש (אפילו לילה) במקרר. 
כשהוא קר אפשר לעבוד איתו בכיף ובשלווה.


















ועכשיו נעבור לתהליך המילוי. 
כמו שכבר אמרנו - כוכבי החודש הם הדובדבנים.
מצאתי את עצמי עומדת בשוק ובוחרת אותם אחד אחד.... (תקופת מבחנים, זמן יקר וזה מה שאני עושה)

































שוטפים אותם... ועכשיו... צריך לגלען =/
מי המציא את הפרי הזה עם הדבר המעצבן הזה באמצע??? 

אמרתי לאמא שלי שאין לי מושג איך אני מגלענת עכשיו כלכך הרבה דובדבנים, אז היא נזכרה בכותש שום הישן, שלא נגענו בו 30 שנה, שמסתבר שיש לו חלק שמגלען דובדבנים וזיתים (אז מכאן החיבור לשק"ם!)

טוב נו... בסדר... נגלען... 











כשכל הדובדבנים מגולענים אפשר לעבור לתהלך המילוי (רק לי הם נראים כמו זיתים פה?)


































לוקחים חתיכת בצק, אני השתמשתי בכף גלידה כדי ליצור כדורים שווים (כמובן),
מועכים אותה ביד לפיתה קטנה, מניחים במרכז הפיתה דובדבן וסוגרים לכדור.
מגלגלים מעט בידיים שיצא חלק וזהו. פשוט נכון? 




























מניחים על נייר אפייה, 




























מורחים מעט בביצה עם מברשת (שתדעו שאלו עם השערות כמו מברשת צבע/מכחול הן הכי טובות)


































ואופים ב180 מעלות עד שהכדורים מזהיבים. לי זה לקח בול 10 דקות. 

























מווווכן! 

האמת שהם יצאו מעט עדינים בעייני, ציפיתי ליותר מתוק ויותר חמוץ ואיזה קיק היסטרי, ולא היה כזה.
אבל.. מי שאוהב עדין - תכינו! 
ומי שפחות, אפשר להוסיף עוד אבקת סוכר לבצק...
ואולי להשרות את הדובדבנים במעט במיץ לימון לפני המילוי... 
נתון לשיקולכם =) 



























אפרד בברכת קיץ מועיל וקל! (אני נראה לי מעדיפה לצום בשביל שיהיה חורף תמיד)
_________________________________________________________________________


מתכון

Cherry Bites - מקור המתכון מהספר "בישולה" של שולה מודן עם שינויים קטנים שלי
לי יצאו 45 כדורים מכמות החומרים הזו.  

1 חבילת קמח תופח קטנה (350 גרם)
1/2 חבילת אבקת סוכר (50 גרם)
1 חבילת חמאה (200 גרם)
1 גביע שמנת חמוצה 
וניל למי שרוצה
45 דובדבנים מגולענים

1. מערבבים בקערה קמח + אבקת סוכר.
2. מוסיפים פנימה חמאה חתוכה לקוביות קטנות ומעבדים לפירורים (עם הידיים או במיקסר עם וו גיטרה)
3. מוסיפים שמנת חמוצה ווניל. 
4. מעבדים לבצק חלק.
5. מניילנים ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש (אפשר ואפילו רצוי יותר) למקרר.
6. כשהבצק קר חותכים ממנו חתיכות, משטחים על היד וממלאים בדובדבן כך שהוא מכוסה לגמרי. 
7. אופים ב180 מעלות עד שהכדורים מזהיבים. 
8. כדאי לאכול חם, בצק שק"ם (סליחה אחש"ק) פחות טעים כשהוא מתקרר... 

2 comments:

  1. נראה ממש טוב...
    הי מתגעגעים אלייך! מתי תחזרי?
    שנה טובה!!!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה =) =) =)
      אחזור בקרוב! מבטיחה!!!

      מחק