יום שבת, 11 באוקטובר 2014

מרציפקאן

סוף סוף זה קרה!!
מנטקה בחרו בפקאן כחומר החודשי בפרוייקט "כחומר ביד הבלוגר"!




אני מחכה לזה מאז שהצטרפתי לפרוייקט בערך... 
בכל חודש אני מבקשת, שואלת ובודקת מתי כבר יגיע תורו של הפקאן
ועד עכשיו זה לא ממש עבד לי... 

אבל מתישו זה היה צריך לקרות.

כמו שכבר אמרתי בעבר, פקאן זה האגוז שאני הכי הכי הכי אוהבת
ממש ממש ממש אוהבת.
ממש.

אז אתם בטח יכולים לנחש איך קפצתי בכיסא לאור ההכרזה =) 

בכל מקרה, 
אם יצא לכם לעקוב אחרי הבלוג ובמיוחד אחרי פרוייקט "כחומר" 
יש מצב שאתם זוכרים שלפני כמה חודשים, בחודש הבוטנים, 
קפץ במוחי הרעיון להחליף אבקת שקדים באבקת בוטנים ולהכין ממנה מקרון בוטנים.

בגלל שזה יצא כלכך מעולה, הייתי חייבת לנסות אותו דבר רק עם פקאנים,
וזה יצא אפילו עוד יותר מגניב. 

מה שהוביל אותי להבין שכל הדברים האלה שאני לא אוהבת שיש בהם אבקת שקדים, 
זה בגלל האבקת שקדים... 
ושאם אני אחליף אותה באבקה מאגוז אחר - יש סיכוי גבוה מאד שאני אוהב. 

מרציפן למשל, אני לא אוהבת. 
לא אוהבת זה בלשון המעטה... יותר קרוב ל- ממש לא סובלת.

אז כמובן שברגע שהכריזו על פקאן המחשבה הראשונה הייתה:
"מה אני מכינה עם אבקת פקאן במקום עם אבקת שקדים?"

מהר מאד הגעתי למרציפן. 
לצערי הפעם זה פחות עבד... כאילו אני אישית פחות התלהבתי 
אבל מסביבי אנשים פשוט עפו על זה =)

אז רגע לפני שאני מציגה בפניכם את כוכב החודש,  
אם אתם אוהבים פקאן - איך אפשר שלא (סתם... יש לי חברה כזאת... הי פז ;) תתחילי לאהוב פקאן!)
בכל מקרה אתם חייבים להכנס לכאן ולצפות בשלל המתכונים הפקאניים והמגניבים של חברי לפרוייקט.

ועכשיו קבלו אותו! 
את ה"מרציפקאן"
האינטרנט מלא במתכונים למרציפן... ה"אמיתיים" עם חלמונים לא מבושלים שפחות דיברו אליי, 
אך גם הרבה גרסאות נטולות ביצים =) 

אז ניגש לעבודה.
מתכון קצרצר וחביב למדי.

מתחילים מהפקאן. פקאן טבעי כמובן... 
טוחנים אותו עם טיפונת קורנפלור במטחנת תבלינים (עדיף, אבל אפשר גם פוד פרוססור) לאבקה.

















מסננים (עד כמה שאפשר) את האבקה עם מסננת. 




























את החתיכות הגדולות לא מעבירים לכלי... ואת השקילה מבצעים רק אחרי הסינון. 



























ויש לנו אבקת פקאן =) 

בנוסף אליה נצטרך אבקת סוכר. ואני החלטתי להוסיף גם קינמון. 
כי קינמון ופקאן הולכים ביחד בצורה הכי מושלמת שיש! 

לטעמי, המרציפקאן יצא מעט מתוק מידי והייתי מנסה להחליף קצת מאבקת הסוכר בקורנפלור, 
כדי להוריד מהמתיקות מבלי לפגוע במרקם. 





























מעבירים את כל האבקות לפוד פרוססור,



























כדאי לכם לא לשכוח את הסכין בחוץ.. זה מעצבן... (ואני אומרת מנסיון) 

לאחר שמרכיבים הכל כמו שצריך, טוחנים את האבקות ביחד עד שמתחילים להווצר גושים קטנים.
































ואז הגיע שלב הנוזלים. אני התבססתי על מתכון מ- smitten kitchen 
בו היא משתמשת בסירופ תירס. מה שהתברר כמוצלח מאד. 

מזלפים תוך כדי פעולה את הסירופ לתוך הפוד פרוססור עד שנוצר בצק. 




















את הבצק (שהוא מעט פירורי וזה בסדר) שופכים על השיש ולשים מעט עם הידיים. 
לא. זה לא תפוח אדמה...




















הבצק שמנוני מעט אך עדיין נוח. צובטים ממנו חתיכות ומגלגלים כדורים.































ככה עם כל הבצק. (אני עשיתי אותם בגודל בינוני - בערך בין כפית לכף)



























אני החלטתי לצפות את הכדורים בשוקולד מריר שהוספתי לו מעט מלח (כדי לאזן טיפה את המתיקות)
אז ממיסים שוקולד ומלח במיקרו בפולסים של 20 שניות (אפשר להוסיף מעט שמן כדי לדלל) 































ועכשיו למלאכת הציפוי. 
עובדים על כל כדור בנפרד... 

זורקים את הכדור לשוקולד, בעזרת מזלג הופכים אותו ככה שהוא מצופה מכל הצדדים
לאחר מכן מרימים אותו עם המזלג ודופקים על הדופן כדי שכל השאירות יפלו חזרה לקערה. 












ואז בעדינות "מגליצ'ים" את הכדור על נייר אפייה ומשתדלים לא להשאיר שוליים. 































וזהו. עושים את זה עם כל הכדורים ומעבירים למקרר לקירור. 
לאחר שהם קרים (חצי שעה - שעה לפחות) אפשר להעביר את הכדורים לכלי אטום. 
אם בכל זאת נוצרו לכדורים שוליים אפשר פשוט להוריד אותם עם הידיים. 
































כדאי לדעתי לשמור את הכדורים במקרר. 
מבפנים המרקם לא מאד חלק כמו מרציפן שקדים אך הוא נעים ובעיקר טעים. 
































_________________________________________________________________________

מתכון

מרצפיקאן - מקור המתכון של smitten kitchen עם שינויים שלי

230 גרם פקאן טחון (כף או 2 קורנפלור)
כוס וחצי אבקת סוכר 
1/2 כפית קינמון 
4 כפות סירופ תירס

1. טוחנים את הפקאנים לאבקה במטחנת תבלינים עם טיפונת קורנפלור ומסננים. 
*רק לאחר הטחינה והסינון שוקלים*
2. מוסיפים אבקת סוכר וקינמון. 
3. טוחנים בפוד פרוססור עד שמתחילים להווצר גושים.
4. תוך כדי פעולה מתחילים להוסיף את הסירופ בזילוף עדין.
5. ממשיכים לעבד עד שנוצר בצק שיהיה מעט פירורי. 
6. לשים את הפירורים בידיים ויוצרים מהבצק כדורים. 

ציפוי שוקולד מריר
200 גרם שוקולד מריר
קמצוץ מלח

1. ממיסים את השוקולד והמלח ביחד במיקרו בפולסים של 20 שניות. 
*אם השוקולד נמס אך סמיך מידי אפשר להוסיף טיפה שמן ולערבב טוב*
2. טובלים את הכדורים בשוקולד בעזרת מזלג ומסדרים בעדינות על נייר אפייה. 
3. מקררים לפחות חצי שעה - שעה עד שהשוקולד מתקרר ומתקשה לגמרי. 

4 תגובות:

  1. אם אני עדיין זוכרת מקרון בוטנים שלך - סימן שזאת הייתה הצלחה מסחררת.
    עכשיו עקפת אותה בסיבוב. בשלב של גלגול בשוקולד מריר עם טיפה מלח נשברתי.
    אני הולכת לנשנש משהו, ולצערי זה לא מרציפקאן...

    השבמחק
  2. את הורסת אותי בכל פעם מחדש! פשוט מהמם!

    השבמחק
  3. איזה. רעיון. מעולה.
    וואו. לגמרי.

    השבמחק
  4. רעיון מדהים! אפשר להרחיב לאגוזים נוספים!

    השבמחק