יום רביעי, 10 בספטמבר 2014

עוגיות פרחים במילוי תמרים

הנה מגיעים החגים... 
הם ממש שם, מעבר לפינה... 

עוד לא החלטתי אם אני אוהבת את התקופה או לא. 
מצד אחד אני ממש אוהבת אווירת משפחה ומפגשים עמוסי אנשים שלא ראיתי מזמן. 
מצד שני כשזה קורה כל יום במשך חודש וחצי זה כבר הופך למעייף... 

בכל מקרה,
מנטקה החליטו לאתגר אותנו החודש בהתאם לתקופה הקרבה ומגיעה, 
ובחרו לנו תמרים בתור החומר החודשי

גם לגבי תמרים אני עוד לא סגורה איפה אני עומדת. 
כי ממרח תמרים, במיוחד במגולגלות, זה לא פחות ממושלם. 
מצד שני הקונוטציות שעושים לי התמרים החומים השלמים (גם המיובשים וגם הטריים) גורמות לי לבחילה. 

אז באמת שברתי את הראש איך לצאת מקורית החודש,
כי בואו נודה באמת - עוגיות ממולאות בתמרים זה לא בדיוק מקורי... 
בסוף כמובן שנכנעתי לממרח, אבל בחרתי בעוגיה מספיק מיוחדת כדי לא להתבייש בעצמי. 
עוגייה יפה בטירוף וטעימה לא פחות, שאני כבר שנים מתה לנסות ועוד לא יצא לי... 

כנסו לכאן כדי לצפות בשאר מתכוני התמרים שהעלו חברי לפרוייקט =) 





























אזזז למתכון! 
המתכון המקורי הוא מאחת התכניות של קרין גורן... 

עוגיות גרוזיניות מטריפות ביופיין ששלחו לה צופות שמכינות ומוכרות אותן.  
אני עשיתי להן שינויים, אז הן כבר לא גרוזיניות, אבל הן עדיין מהממות =) 

הבצק והמלית פשוטים ביותר, הקיפול קצת יותר טריקי אבל גם לא מסובך.
מי שיש לו סבלנות לכאלה דברים קטנים שחוזרים על עצמם (ב-ד-י-ו-ק בשבילי) אז אתם חייבים לנסות!

מתחילים מהבצק. 
מאד מאד דומה לבצק של המגולגלות.

מערבבים בקערת המיקסר: קמח + אבקת אפייה + סוכר + מלח,














מוסיפים קוביות חמאה קרה, ומתחילים לעבד עם וו גיטרה עד שנוצרים פירורים.















בגלל שנורא פחדתי שהבצק לא יחזיק את הצורה, החלטתי להוסיף לו חלמון של ביצה. 
(גם ככה את החלבון אנחנו צריכים יותר מאוחר בשביל למלית אז זה גם עוזר לנו ב"לא לזרוק אוכל סתם")
אז מוסיפים לפירורים חלמון + וניל, 




























ומתחילים לעבד באיטית תוך כדי ששופכים/מזרזפים פנימה שמנת מתוקה בזרם דק. 
הפחתתי את כמות השמנת מהמתכון המקורי בגלל החלמון שהוספתי... 





























מעבדים כמה שפחות - רק עד שהבצק מתאחד ונאסף לגוש אחד. 




























עוטפים את הבצק בניילון ומעבירים למקרר לשעתיים - שלוש.




























בינתיים מכינים את המלית. 
צריך למחוא לי כפיים. באמת. 
נגעתי ואפילו חתכתי לחתיכות 6 תמרים חומים ולחים! 

בשביל המלית שמים בקערה: ממרח תמרים + קוקוס + אגוזים קצוצים + תמרים לחים קצוצים + קינמון,






























בשביל שהמלית לא תשפך החוצה (הייתי ממש בהיסטריה מפחד שזה יקרה), 
מוסיפים חלבון ביצה + קמח, ומערבבים טוב. (פוטגני זה לא)















גם את המלית מכסים ומקררים עד שהבצק מתקרר. 

לאחר קירור הבצק והמלית, יוצרים מהמלית כדורים קטנים (אני השתמשתי בכפית כדי למדוד),















כל כדור מגלגלים בקוקוס (ממש כמו כדורי שוקולד).































ועכשיו הגענו לשוס האמיתי. 
יש 2 אפשרויות קיפול, אראה לכם את שתיהן ותוכלו לבחור מה עדיף בעינכם.  

הדרך הראשונה, כמו בסרטון, מתחילה מריבועים. 
קרין חתכה את הבצק לריבועים ענקיים, מה שלא אהבתי בכלל והרגשתי צורך עז להקטין (מפתיע נורא)
היא גם חתכה עם סכין ואני העדפתי להשתמש בחותכן מרובע. (שגודלו 5.5ס"מ * 5.5 ס"מ)
בכל מקרה מרדדים את הבצק לעובי די דק וקורצים ריבועים באיזה צורה וגודל שתרצו. 




























עכשיו, 
מניחים במרכז כל קיבוע כדור מלית, מסביבו חותכים צורה של פלוס בעזרת סכין,
כל אחת מה"לשונות" שנוצרו מעלים כלפי מעלה, וצובטים (שימו לב לתמונות כי זה לא הכי מובן בע"פ).




























זה נראה מסובך אבל זה ממש ממש לא. 

הדרך השנייה עלתה לי בראש תוך כדי קיפול ואני אישית מעדיפה אותה הרבה יותר מהראשונה... 
חשבתי לעצמי שאם עושים ככה עם 4 עלים אפשר בטוח לעשות גם עם 5... 
ואיזה צורה תתן לי 5 "לשונות"? 
כוכב!! (השיחות האלה עם עצמי זה הדבר הכי אפקטיבי שיש) 

אז מתחילים מכוכבים (שוב באיזה גודל שתבחרו...)


























ושוב,
מניחים במרכז כל כוכב כדור מלית, חותכים מסביבו חתכים עם סכין, 
לאחר מכן כל אחת מה"לשונות" מעלים למעלה וצובתים. 



























לבסוף תוקעים במרכז כל עוגיה שקד. 
אני השתמשתי בשקדים לא קלויים והאפייה הקצרה בתנור לא הספיקה להם. 
לכן כדאי לקלות אותם לפני כן או אפייה מלאה או חלקית, ולקרר.































מסדרים את העוגיות בתבנית, בצורה די מרווחת כי הן תופחות מעט,














ואופים ב180 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות (לי זה לקח 12 דקות) 
שימו לב שבאפייה חלק מהצביטות נפתחו לי... אז תצבטו טוב!















לאחר האפייה מקררים את העוגיות טוב טוב טוב טוב טוב,
ומפזרים מעל ענן של אבקת סוכר. 




























הבצק מחזיק את הצורה מעולה. 
המלית לא ברחה לשום מקום ונשארה לחה וטעימה מבפנים. 
ולק התותים החמוד שלי מככב בפוסט.
אני מרוצה =) 




























_________________________________________________________________________

מתכון

עוגיות פרחים במלית תמרים - מקור המתכון מהאתר של קרין גורן, עם שינויים שלי
לי יצאו 55 עוגיות ונשארה לי קצת מלית - אבל זה כמובן תלוי בגודל העוגיות... 

בצק
500 גרם קמח
1/2 כוס סוכר
2 כפיות אבקת אפייה 
1/2 כפית מלח 
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כף תמצית וניל 
חלמון ביצה אחד
1/2 כוס שמנת מתוקה

1. מערבבים את היבשים - קמח + סוכר + אבקת אפיה + מלח - בקערת המקיסר.
2. מוסיפים את החמאה לקערה ובעזרת וו גיטרה יוצרים פירורים.
3. לפירורים מוסיפים חלמון + וניל ומתחילים לעבד תוך כדי זילוף השמנת פנימה בזרם דק. 
4. מעבדים במיקסר עד שהבצק מתאחד וזהו.
5. עוטפים בניילון ומקררים שעתיים-שלוש. 

מלית
300 גרם ממרח תמרים
20 גרם קוקוס
50 גרם אגוזים קצוצים
כף קינמון
6 תמרים שלמים (אני השתמשתי במג'הול הלחים אבל אפשר גם יבשים) קצוצים
2 כפות קמח 
חלבון ביצה 

50 גרם קוקוס לציפוי 
50-60 שקדים שלמים מקולפים וקלויים לגמרי/חלקית

6. מערבבים את כל חומרי המלית ומקררים גם אותה. 
7. כשהכל קר יוצרים מהמלית כדורים (לעוגיות שלי התאימו כדורים בגודל כפית).
8. מגלגלים כל כדור בקוקוס ממש כמו כדורי שוקולד. 
9. קיפול מס' 1 - ריבוע - מרדדים את הבצק וקורצים/ חותכים ריבועים. 
9. קיפול מס' 1 - ריבוע - מניחים במרכז כל ריבוע כדור מלית וחותכים מסביבו סוג של פלוס עם סכין.
9. קיפול מס' 1 - ריבוע - מקפלים כל אחת מה"לשונות" שנוצרו כלפי מעלה וצובטים. 

9. קיפול מס' 2 - כוכב - מרדדים את הבצק וקורצים כוכבים. 
9. קיפול מס' 2 - כוכב - מניחים במרכז כל כוכב כדור מלית וחותכים מסביבו פסים עם סכין.
9. קיפול מס' 2 - כוכב - מקפלים כל אחת מה"לשונות" שנוצרו כלפי מעלה וצובטים. 

10. מניחים במרכז כל עוגיה שקד.
11. מסדרים בתבנית בצורה מרווחת ואופים עד שהעוגיות מזהיבות (לי זה לקח 12 דקות).
12. מחכים שהן יתקררו לחלוטין ומפזרים אבקת סוכר.

6 תגובות:

  1. אני מתעלפת פה מרוב יופי!

    השבמחק
  2. מתה על הדיזיין החמוד של הפרחים :)
    מקסים לגמרי

    השבמחק
  3. נראה משגע! גם העוגיות וגם הלק שלך, לא יכולתי לעבור על דבר כזה בשקט :)

    השבמחק
  4. זה היה ממש טעים!!!! 😘

    השבמחק