יום שלישי, 8 ביולי 2014

כדורי שלג לימוניים - ללא גלוטן

אוף איזה חום!
אני שונאת קיץ!! 

פשוט פיכסה!!!

ואיכשהו הקיץ (פעם ראשונה שזה קורה לי) החשק לאפות ירד קצת... 
ממש לא מוצא חן בעייני...

מזל שפרוייקט "כחומר ביד הבלוגר" קיים.
נתן לי כאפה של "מה נראה לך שאת עושה?! תחזרי למטבח ומיד!"


החודש החומר הנבחר הוא לימון.
אחד הדברים היותר מושלמים שקיימים בעולם. 
אבל... 
איך אפשר להמציא משו חדש ולא לחשוב ישר על קרד לימון שזה בערך הדבר הכי טעים שיש?? 

אז מסתבר שאם חושבים מספיק ומשוטטים קצת באינטרנט בסופו של דבר מוצאים רעיון... 
הנה תראו איזה מתכונים מדליקים חברי הבלוגרים הכינו! חג לימון שמח לכולם!!! 

והנה,
באחד משיטוטי באינטרנט נחתו עיני על המתכון החמדמד הזה בבלוג של recipe girl המעולה =) 


הסוויצ' ללימון היה רק מתבקש... 

הייתי ממש סקפטית לגבי המתכון כי אין בו כמעט כלום... 
מה כבר יכול לצאת ממתכון שאין בו קמח או חמאה או שמן? איזה עוגיות כבר יצאו לי? 

מסתבר שעוגיות מטריפות לאללה! 



























בלוק הן ממש ממש דומות לעוגיות חמאה שפרסמתי בעבר. 
ולכן שבאים לתת ביס מצפים למשו קריספי פריך שכזה... 

אבל לא... הקליפה אומנם פריכה אבל בפנים הן נימוחות ורכות רכות עם טעם לימוני פשוט מעולה! 

כמו שציינתי, אין במתכון הזה כמעט כלום... וגם ההכנה שלו היא פשוט כלום... באמת שטות... 
ממש מתאים להכנה עם ילדים או לכל מי שאפייה היא ממנו והלאה. תנסו זה באמת כלום =)
(ובזה סיימתי להגיד את המילה "כלום")

מתחילים עם אבקת שקדים. אפשר למצוא בסופרים אבקת שקדים,
אך אני מעדיפה לקנות בחנויות אפייה מתמחות ואם אין ברירה אז בחנויות תבלינים שטוחנים לבד... 





























בנוסף לאבקת שקדים יש במתכון: גרידת לימון, מיץ לימון, סוכר, וחלבונים שקצת מקשקשים עם מזלג. זהו. 




























לא צריך אפילו מיקסר. מערבבים את כל החומרים עם מזלג עד שנוצר בצק אחיד. 














את הבצק מכסים ומקררים לפחות שעתיים. 




























כשהבצק קר, מתחילים ליצור כדורים. אני השתמשתי בכפית מידה ככה שיצאו לי כדורים קטנים וחמודים =)















יוצרים כדורים מכל הבצק ואופים ב180 מעלות בערך 10 דקות (תיזהרו הם נשרפים בתחתית די מהר)
הם צריכים להיות מעט זהובים למעלה וקצת שחומים בתחתית. (לי הם טיפונת נשרפו)














לאחר האפייה מצננים את העוגיות לחלוטין ואז מפזרים מעל עננה של אבקה סוכר. 
























ככה פשוט, ככה טעים. 
והמרקם מבפנים פשוט אלוהי! 





























תכינו הרבה! אנשים עפים עליהם! 
_________________________________________________________________________

מתכון

*לי יצאו 36 עוגיות קטנות בגודל כפית מדידה*

כדורי שלג לימוניים ללא גלוטן - מקור המתכון מהבלוג recipe girl
200 גרם אבקת שקדים
2/3 כוס סוכר
2 חלבונים מקושקשים מעט במזלג
כף גרידת לימון 
כף מיץ לימון 
אבקת סוכר לזרייה

1. מערבבים את כל החומרים (פרט לאבקת הסוכר) בעזרת מזלג לבצק אחיד. 
2. מכסים ומקררים שעתיים. 
3. יוצרים כדורים
4. אופים ב180 מעלות בערך 10 דקות. יש לבדוק את תחתית העוגיות שמשחימה יותר מהחלק העליון. 
5. מצננים לחלוטין.
6. מפזרים מעל אבקת סוכר. 

13 תגובות:

  1. נכנס לארסנל הללא גלוטן שלי , אחלה כדורונים

    השבמחק
  2. נראה כל כך פשוט ועושה רושם טעים, נראה לי שאפשר להחליף לימון גם בתפוז. יכול להיות מעניין.

    השבמחק
  3. נראה לי שזה ילך טוב עם כל פירות ההדר... המקור עם התפוז נראה טוב לאללה אבל לימון כופל אותו פי אלף =)

    השבמחק
  4. נראה קל וטעים, מתאים לפסח.

    השבמחק
  5. *עכשיו* אני הולכת להכין.

    השבמחק
  6. הכדורונים האלה נראים מדהים...

    השבמחק
  7. פשוט חולה על מתכונים כאלה שאין בהם כלום ומהכלום הזה יוצא משהו מעולה. בטוח ינוסה בקרוב

    השבמחק
  8. אפשרי להחליף את הסוכר בסוכר לייט או בתחליף סוכר אחר? (אסור לי סוכר)

    השבמחק
    תשובות
    1. אמרתי לעצמי שאני חייבת לנסות את זה... עוד לא יצא לי לעשות את זה...
      מניחה ש"כמו סוכר" וכל החברים האלה יכולים לעבוד... אבל צריך לנסות כדי לדעת.
      אשמח לדעת מה יצא לך אם ניסית =)

      מחק
    2. גמר חתימה טובה!
      אז.. הכנתי את כדורי השלג, שמתי טיפה יותר לימון והשתמשתי בתחליף סוכר "סוכרזית סטיביה".
      יצא טעים! אפילו חבר אכל מהם ואמר שמאוד טעים לפני שידע שהם ללא סוכר וגלוטן.
      אני לא יודעת מה המרקם שאמור לצאת, לי יצא מרקם של מרציפן רק טיפה יותר יבש...
      אבל שוב... יצא טעים!!

      מחק
  9. מהמם! =)
    לי הם דווקא לא הסכירו מרציפן...
    אני לא אוהבת מרציפן ואותם דווקא אהבתי ממש

    השבמחק