יום שבת, 17 במאי 2014

פאי התפוחים האולטימטיבי + בלוגולדת שנה

אני בלוגרית גרועה. 
ממש גרועה =( 

הבלוג חגג יומולדת שנה ביום ראשון האחרון. ואיכשהו הצלחתי לפספס את זה... 

משום מה התבייתתי על 21/5 שבעצם התאריך המדובר הוא ה11/5 

לפחות הייתה שנה מעולה =) 

באמת שהבלוג פתח לי את הראש ונתן ליצירתיות ולמטורפות שלי מקום. 
פה אני באמת יכולה לנסות מה שבא לי בלי לשאול אף אחד... 
ולמרות שאני לא מפרסמת יותר מידי בזמן האחרון אני מקווה שזה ישתנה בקרוב...
(למרות שהעומס הולך לגדול משמעותית)

לכן כדי לפצות את כולם (ואת עצמי על רגשות האשם), 

החלטתי לפרסם את המתכון לעוגה שאני הכי הכי אוהבת בעולם! 

פאי התפוחים הכי טעים שיש! 


נכון, אני לא ממש אובייקטיבית כי קינמון ותפוחים זאת חולשה, 

אבל עדיין מכל סוגי הפאי תפוחים שאי פעם אכלתי זה הכי מוצלח! 






מדובר במתכון שהזכרתי בעבר "פאי תפוחים - נירית" מתוך הקופסא השחורה של אמא שלי. 

אומנם העברתי אותו כמה שינויים אבל אני מכינה אותו כבר שנים והוא תמיד תמיד מוצלח. 

מתחילים כמובן (איך לא) עם התפוחים. 

מקלפים וחותכים לקוביות די קטנות אבל לא מאד. 
















לאחר מכן שמים בסיר/מחבת/משו בסגנון סוכר חום + חמאה + מיץ לימון. 

מדליקים את האש ומחכים שהכל ימס. 















כשהכל נמס מוסיפים את התפוחים ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים קינמון ומערבבים שוב. 











נותנים לתפוחים להתבשל אבל לא עד הסוף. 

הם צריכים להיות עוד טיפונת קשים כי הם עוד נכנסים לתנור. 
אם מבשלים יותר מידי נוצר גרבר בפאי. למי שאוהב את זה - בבקשה. 





























כשהתפוחים מוכנים, מכבים את האש, מערבבים פודינג וניל עם טיפה מים ומוסיפים לתפוחים. 

מערבבים טוב עד שהפודינג נמס ונותנים לתפוחים להתקרר לגמרי לגמרי. מידי פעם מערבבים. 











בינתיים מכינים את הבצק. 

בקערת מיקסר שמים: קמח רגיל + קמח תופח + סוכר + מלח +חמאה חתוכה לקוביות קטנות.
(בצק הפאי היחיד שאני שמה בו קמח תופח. זה נשמע מוזר, אבל זה פשוט עובד) 
מפעילים את המיקסר ונותנים לו לעבד עד שנוצרים פירורים קטנים כמו חול רטוב. 

כשיש לנו פירורים מוסיפים ביצה ותמצית/מחית וניל וממשיכים לעבד לבצק. 
















עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושולחים למקרר לשעה בערך, עד שהתפוחים יסיימו להתקרר. 

































כשהתפוחים קרים. מסננים את הרוטב שלהם לתוך קערה,

ואז מחזירים חזרה לסיר ומוסיפים 2-3 כפות מהרוטב בחזרה.
למה? כי יש המון נוזלים והפאי יהיה רטוב מידי עם הכל אבל צריך קצת רוטב כי אחרת המילויי יוצא קצת יבש. 
(ניסיתי מליון אפשרויות, זאת המנצחת...)














מוציאים את הבצק מהמקרר וחותכים אותו ל2 חלקים - שליש ושני שליש (בערך)






























מרדדים את החלק הגדול, ומסדרים בתבנית פאי. איזה תבנית? איזה שבא לכם 

אבל מנסיון, הוא יוצא טוב יותר בתבניות הגבוהות יותר. 















לאחר מכן מסדרים את התפוחים בתוך הקלתית באופן די צפוף.





























מרדדים את חלק הבצק השני ופורסים לפסים בערך בעובי 2 ס"מ. 
















במקביל, קוצצים פקאנים לחתיכות גסות,






























בסיר קטן שמים חמאה + סוכר חום + מים, מחממים עד שהכל נמס, מוסיפים את הפקאנים, ומערבבים. 





























מסדרים את הפסים על הפאי בצורת שתי וערב.

אני אוהבת לשים 9 פסים בעובי הזה, אבל אפשר לשחק עם העובי והכמות. 
בריבועים שנוצרים מניחים את הפקאנים עם כפית. 
































אופים ב180 מעלות בערך 40 דקות. עד שהבצק משחים. 
































כל מה שנותר הוא להגיש. מומלץ עם גלידה וניל אם אפשר =) 






























_________________________________________________________________________



מתכון

כמו שכבר אמרתי, מקור המתכון הוא מהקופסא השחורה של אמא שלי, ממישהי בשם נירית
נראה לי שאין לנירית מוזג איזה תרומה גדולה היא נתנה לי =)

אני הכנתי ת העוגה בתבנית פאי יותר גבוהה מהרגיל ובקוטר 24.

מלית תפוחים
12 תפוחים גרנד סמית' 
60 גרם חמאה 
5 כפות סוכר חום 
כף מיץ לימון 
כפית קינמון
3 כפיות אינסטנט פודינג וניל

1. מקלפים וחותכים את הקוביות לקוביות קטנות (אבל לא יותר מידי קטנות)
2. שמים בסיר/מחבת: חמאה + סוכר + מיץ לימון ומחממים עד שהכל נמס.
3. מוסיפים את התפוחים ומערבבים.
4. לאחר מכן מוסיפים את הקינמון ומערבבים שוב. 
5. נותנים לתפוחים להתבשל עד שמעט מתרככים אבל לא יותר מידי כי עוד נכנסים לתנור. 
6. מערבבים אינסטנט פודינג עם טיפה מים ומוסיפים לתפוחים (לאחר שהאש כבוייה) 
7. מערבבים טוב עד שהפודינג נמס ברוטב ונותנים לתפוחים להתקרר לחלוטין (מערבבים מידי פעם).
8. כשהתפוחים קרים לחלוטין מסננים את הרוטב, מחזירים לסיר, ומוסיפים 2 כפות מהרוטב חזרה.

קלתית
כוס קמח תופח
2 כוסות קמח רגיל 
3/4 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
200 גרם חמאה
1 ביצה
2 כפיות תמצית/מחית וניל

1. מניחים במיקסר: קמח תופח + קמח רגיל + סוכר + מלח + חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות.
2. עם וו גיטרה מעבדים לפירורים קטנים
3. ברגע שאין יותר גושי חמאה גדולים מוסיפים את הביצה ואת הוניל ומאחדים לבצק אחיד.
4. מקררים שעה בערך (עד שמלית התפוחים מתקררת לגמרי)
5. מחלקים את הבצק ל1/3 ול 2/3
6. מרדדים את החלק הגדול די עבה - בערך 1/2 סנטימטר... (בצק דק במקרה הזה לא יחזיק את התפוחים) 
7. מסדרים בצק בקלתית ועליו את מלית התפוחים.
8. מרדדים את חלק הבצק השני וחותכים ממנו פסים בעובי 2 ס"מ בערך
9. מסדרים בצורת שתי וערב על התפוחים

ציפוי פקאנים
100 גרם פקאנים קצוצים גס
60 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר חום

1. בסיר קטן מניחים חמאה + סוכר וממיסים. 
2. כשהכל נמס מוסיפים את הפקאנים ומערבבים טוב. 
3. מורידים מהאש, ומסדרים ברווחים של הבצק מעל התפוחים. 

אופים את הפאי ב180 מעלות בערך 40 דקות עד שהבצק משחים. 

*את הפאי שומרים בחוץ, גם בקיץ*
* אני אוהבת להגיש אותו בטמפ' החדר אבל למי שאוהב אפשר לחמם במיקרו טיפה לפני הגשה* 

4 תגובות:

  1. בלוגולדת שמח! העוגה נראית מדהימה (תפוחים וקינמון הם חלק מחולשותיי הרבות...).
    מחכה לעוד שנים רבות של רעיונות מגניבים/כיפיים/יצירתיים כמו שרק את עושה :-)

    השבמחק
  2. שחף זה נראה פשוט מעולה. מזל טוב לך ולבלוג :-)

    השבמחק