יום רביעי, 18 בדצמבר 2013

homes, sweet homes

ניצן ומנו חבריי הטובים עברו לא מזמן לגור בבית חדש. 
מהרגע שהבנתי שזה קורה (וסיימתי לקנא),
המוח שלי כמובן התחיל לתכנן את העוגה שאני אביא לחנוכת הבית. 

כן.. ככה עובד המוח שלי...
בכל מקרה מהר מאד החלטתי על קייקפופס. כי זה מגניב וכי עוד לא הכנתי כאלה לקבוצת החברים הזו...
הרעיון לצורה שלהם - בית - לא איחר להגיע מיד אחרי ההחלטה הזו.. (כי בית חדש וכל זה) 
אח שלי אומר שכדאי לקרא להם האוס-פופס =) 

ברגע שהיה לי רעיון בכלליות חשבתי שאצליח להרגע. יפה שחשבתי... 
אבל לא. 
כי רעיון זה מילא. ביצוע זה כבר משהו אחר... 
איך בונים פאקינג בית (אומנם פיצקי אבל עדיין בית) מעוגה? וחלונות? ודלת? וגג? 

אז אחרי מחשבות רבות ותכנונים הגיע היום המיוחל, וזה מה שיצא =) 
























אז לגבי העוגה עצמה.
ניצן חברתי נורא נורא אוהבת עוגות גבינה. אבל קייקפופס (לדעתי לפחות) צריכים עוגה יציבה.
אז חשבתי שאם אבחר בעוגה ניטרלית לחלוטין ואערבב אותה עם קרם גבינה יהיה לזה טעם של עוגת גבינה. 

לקרם הגבינה בחרתי בגוף של עוגת "גבינה פירורים" שכבר העליתי לבלוג בעבר... 
כי הוא פשוט וגם לא התחשק לי להתעסק עם גבינת שמנת - יש מספיק חמאה בעוגה... 
יש להכין אותו יום לפני כדי שיספיק להתייצב. 

מקציפים שמנת מתוקה וגרידת לימון לקצפת ממש רכה - לא עד הסוף 















ואז מוסיפים גבינה לבנה וסוכר וממשיכים להקציף עוד קצת עד שמתקבל קרם אחיד וחלק. מכסים ומקררים.









העוגה שהכנתי, הייתה פאונד קייק. העוגה הכי ניטרלית שאני מכירה. גם אותה כדאי להכין יום מראש. 
למי שלא יודע מה זה פאונד קייק והתעצל להכנס לקישור ולקרא - 
פאונד קייק היא עוגה העשוייה מ4 מרכיבים: חמאה, סוכר, ביצים, וקמח ביחסים של 1:1:1:1 
כלומר בדיוק אותה כמות (או משקל) מכל אחד מהם. אפשר בעיקרון להוסיף לה כל טעם שרוצים. 

אני לא הוספתי דבר מלבד 4 החומרים הללו. אפילו לא וניל. (מה? רציתי ניטרלי) 
וכמובן שכהרגלי, השתמשתי גם בקמח עוגות וגם בקמח רגיל (חצי חצי) 

בכל מקרה. מקרימים את החמאה והסוכר, מוסיפים ביצים לאט לאט ולאחר שהן נטמעו מוסיפים את הקמחים. 
מעבדים לבלילה חלקה ו-ז-ה-ו. אחד הדברים היותר פשוטים שקיימים. 














כל מה שנותר הוא להעביר לתבנית ולאפות. 180 מעלות, עד שקיסם יוצא יבש. 















העוגה יצאה טעימה ברמות שאני לא יכולה לתאר בכלל. גם בלי שהוספתי שום טעם. 
מכסים את העוגה ונותנים לה לשבת בחוץ עד ליום למחרת. 

בזמן שנותנים לעוגה ולקרם להמתין להם בצד ובמקרר יש כמה הכנות שיש להכין לפני הרכבת הקייקפופס. 

גג. 
אכלתי את הראש על הגג הזה במשך המון זמן. המון המון המוווון זמן. 
חשבתי כבר מתוך ייאוש לטבול את החלק של הגג בשוקולד בצבע שונה. וזה היה יוצא מזעזע. אני בטוחה. 

למזלי הממש רב, אסם גאונים. וכנראה שיש לי סוג של טלפתיה עם מישו שם כי אין לי דרך להסביר את זה.
זה מטורף! כאילו חשבו עליי וריחמו על העצבים שלי והמציאו מוצר במיוחד בשבילי.
שבוע לפני ההכנה של הקייקפופס הלכתי לי לסופר ובמקרה גיליתי בדיוק אבל ב-ד-י-ו-ק את הדבר שהייתי צריכה



















מיני פתיבר מצופים בשוקולד. 
גאוני.
אין מילה אחרת לתאר אותם. 
בלי קשר לזה שזה ממש ממש טעים, אין משו שהיה יכול להתאים לגגות שלי יותר מזה! 

כדי לתת להם מראה יותר גגי החלטתי להוסיף להם מראה של רעפים שכזה.... 

שוקולד מריר מומס + שקית זילוף + צנתר 1 - הכי דק שיש, מציירים עיגולים כאלה שנראים כמו רעפים.




























עושים ככה לכל המיני פתיברים. ומניחים בצד שהשוקולד יתקשה. 





























את החלונות והדלתות חתכתי עם סכין מבצק סוכר שחור.















נכון הם עקומים. אבל היה מאוחר וכבר לא היה לי כוח להתחיל מחדש.
נשבעת לכם שהייתי מוסגלת להתחיל מחדש... לא ממש שמים לב לזה למזלי כשהם מונחים על הבתים. 

זהו. אלו ההכנות מראש. 
אפשר להתחיל בהכנת הבתים. 

את העוגה שישבה לה בשקט בצד. מוציאים. ומחרבים לה את הצורה. 
עם הידיים מפוררים לפירורים. 




























לפירורים מוסיפים את קרם הגבינה שחיכה לנו במקרר. ומערבבים לסוג של בצק. כדאי עם הידיים. 















את ה"בצק" מועכים ומרדדים למלבן בערך בגובה של המיני פתיבר. 

כדי ליצור את צורת הבית חתכתי לי בית מקרטון, ציפיתי אותו בסלוטייפ. וזהו יש שבלונה =) 





























בעזרת השבלונה וסכין, חותכים מהבצק בתים קטנים. 
















אפשר לעצב טיפונת את הצורה עם הידיים כדי לעגל מעט את הקצוות. 
עכשיו הבתים צריכים מקל. אז לוקחים מקל סוכרייה - שניתן לקנות כמעט בכל חנות מתמחה (אפילו הכי פשוטה)
טובלים את המקל במעט שוקולד מומס ותוקעים במרכז התחתית של כל בית. 






























לאחר שמחדירים את כל המקלות מעבירים את הבתים לפריזר לחצי שעה בערך. זה חשוב. 

לאחר חצי שעה, ממיסים שוקולד לבן (אפשר להוסיף לו קצת שמן כדי לדלל אותו) 
לוקחים את הבתים וטובלים אותם בשוקולד.











נותנים לשוקולד טיפה לטפטף תוך ניעור עדין אך כאן חייבים לעבוד די מהר כי השוקולד מתקשה די מהר. 
על כל בית מדביקים 2 מיני פתיברים בתור גג, וגם דלת, ו2 חלונות מבצק סוכר שהכנו מראש. 

נותרים רווחים. אני החלטתי לסגור אותם עם שוקולד מריר מומס. 




























לבסוף, כדי להגביר את הלוק הביתי החלטתי להוסיף דשא. 
ממיסים קנדי מלטס ירוק ועם שקית זילוף וצנתר מס 1 מזלפים "דשא"













זהו. 
הבתים מוכנים. 
בחורף אפשר לשמור אותם בחוץ. בקיץ, כדאי במקרר... 

והם כלכך כלכך טעימיםםםםם. אבל ממש! 
אומנם הלימון בגבינה מעט השתלט על הטעם של הכל ולא ממש מרגישים עוגת גבינה. 
אבל זה באמת באמת באמת! טעים =) 




























ניצן ומנו תתחדשו על הבית החדש! כיף לכםםםםםםם =) 

_________________________________________________________________________

מתכון

*הכנתי 30 קייקפופס. אבל ה"בצק" הספיק ליותר, לא השתמשתי בכולו*

קרם עוגת גבינה - מתוך "עוגת שמנת (יפי)" מהקופסא השחורה של אמא שלי
125 גרם שמנת מתוקה 
גרידה מלימון אחד 
250 גרם גבינה לבנה 5%
רבע כוס סוכר

1. מקציפים את השמנת עם גרידת הלימון לקצפת רכה.
2. מוסיפים גבינה + סוכר ומקציפים לקרם יציב, אחיד, וחלק. 
3. מכסים ומקררים לפחות 10 שעות. 

פאונד קייק - המתכון בשם של העוגה בעצם =) 
400 גרם חמאה
400 גרם סוכר
400 גרם ביצים 
200 גרם קמח רגיל + 200 גרם קמח עוגה

1. מקרימים חמאה וסוכר.
2. מוסיפים את הביצים לאט לאט ומחכים שיטמעו בחמאה.
3. מוסיפים את הקמחים ומעבדים לבלילה חלקה. 
4. מעבירים לתבנית ואופים ב180 מעלות עד ששיפוד יוצא יבש. 
5. מכסים ונותנים לזה לפחות 10 שעות לשבת מכוסה. 

לקישוט
2 חבילות מיני פתיבר מצופה שוקולד חלב + 20 גרם שוקולד מריר - מזלפים מראש קישוט רעפים.
ממש מעט בצק סוכר שחור (לא שקלתי S=) חתוך לחלונות ודלתות.
30 מקלות לקייקפופס
400-450 גרם שוקולד לבן 
40 גרם שוקולד מריר (לסגירת רווחים)
בערך 20 גרם קנדי מלטס ירוק

הרכבה
1. מפוררים את העוגה לפירורים.
2. מוסיפים את קרם עוגת הגבינה ומערבבים עם ביד ל"בצק".
3. משטחים את הבצק למלבן בגובה של מיני פתיבר. 
4. בעזרת שבלונה וסכין חותכים בתים. 
5. ממיסים 20 גרם שוקולד לבן, טובלים כל מקל בשוקולד ונוצעים בתחתית כל בית.
6. מקפיאים חצי שעה. 
7. ממיסים את השוקולד הלבן עם טיפה שמן
8. טובלים כל בית בשוקולד לבן, מנערים טיפה ובמהירות מדביקים פתיברים (כגגות), דלת, וחלונות.
9. מזלפים שוקולד מריר מומס בעזרת שקית זילוף וצנתר מס 2 ברווחים שנותרים מסביב לגג.
10. שכל הבתים מוכנים, ממיסים את הקנדי מלטס הירוק ומזלפים "דשא"

2 comments: