יום שלישי, 1 באוקטובר 2013

חיתוכיות חלבה וטחינה גולמית

חודש חדש התחיל היום... 
מה שאומר שהגיע הזמן ל... (דרם רול פליז)
פרסום עוד אתגר בפרוייקט "כחומר ביד הבלוגר" של מנטקה

והחודש שומשום (טה דהההה)

למרות שהשומשום בפני עצמו די שולי בעייני,
טחינה וחלבה הם אחד הדברים היותר טובים שיש בעולם (זמן לברך על היותי ישראלית?)

בגלל שהייתי נורא עסוקה החודש עם כל הפקת המולטי טארט
הבחירה באיזה מתכון שומשומי להכין נדחקה קצת לפינה =( 
בעיקר בגלל שהיו כלכך הרבה אפשרויות הפעם שהיה לי נורא קשה לבחור... 

בכלל, כשיש הרבה אפשרויות אני בן אדם שקשה לו להחליט.

לכן בחרתי החודש לחרוג ממנהגי - להכין דברים מורכבים - שאני נורא אוהבת (אם במקרה יצא לכם לשים לב) 
והפעם להכין משהו ממש ממש ממממממש פשוט. 
הוא יצא טעים בטירוף שלא תבינו לא נכון...

עוגיה פריכה וחלבתית (מפוצצת חלבה כאילו) עם טעם לימוני שמורגש בסוף של הביס. 
לא תיארתי לעצמי שלימון הולך כלכך טוב עם חלבה - יצאתי מבסוטה =)

אז הנה החיתוכיות (עוגיות שמכינים כעוגה גדולה ופורסים, לאחר האפייה, לחתיכות) 
הכי שוות שיצא לי לטעום (אני לא משוחדת בכלל כן?) 
אבל ברצינות זה באמת ממש טעים - תנסו ותראו בעצמכם!

אה שנייה! לפני זה! - תראו איזה מתכונים שווים של שומשום הכינו שאר המתמודדים של הפרוייקט!  





























מתחילים עם התחתית - בצק פריך ולימוני 
התבססתי על מתכון של קרין גורן... ואין לי מושג איך הגעתי לזה בכלל אבל הוספתי לו גרידת לימון.

מתחילים מהקרמת חמאה, אבקת סוכר, וגרידת לימון במיקסר עם וו גיטרה לקרם חלק.




































מוסיפים חלב בהדרגה.



























כל פעם קצת ומערבבים בין כל הוספה - עד שמקבלים קרם רך וחלק. 





























הקמח שבחרתי להשתמש בו הוא קמח עוגיות - לא יודעת כמה הבדל זה עשה (אפשר להשתמש בקמח רגיל)



בכל מקרה, מוסיפים קמח (משום מה הקמח עוגיות יותר אפרפר) + אבקת אפייה + מלח,
ומעבדים לבצק.
 מכניסים את הבצק למנוחה של שעתיים במקרר. 




























לאחר שעתיים מוציאים את הבצק, מרפדים תבנית ומחוררים אותו בעזרת מזלג. 

















לאחר שרידדנו וחוררנו מחזירים את הבצק לעוד חצי שעה במקרר כי הוא הספיק להתחמם בזמן הרידוד. 

החיתוכיות הקלאסיות זה בצק פריך, ריבה, ופירורי שטרוייזל מלמעלה. 
בגלל שרציתי להדגיש את שומשומיות המתכון בחרתי לשלב גם בתוך השטרוייזל טחינה גולמית. 

אז בינתיים שהבצק מתקרר מכינים שטרוייזל טחינה =) 
התבססתי (שוב) על מתכון השטרוייזל של הנס ברטלה.

חותכים חמאה קרה לקוביות קטנטנות.




























בקערת מיקסר מניחים קמח, סוכר לבן, סוכר דמררה (זה נותן אקסטרא קראנצ'), ומלח





























מוסיפים את קוביות החמאה לתוך הרכיבים היבשים שבמיקסר,




















ואז מעבדים לאט לאט בעזרת וו גיטרה תוך כדי הזלפת טחינה גולמית בזרם דק.

































מעבדים עד שנוצרים פירורים. 









לאחר שהבצק (שרידדנו וחוררנו קודם) התקרר אפשר להמשיך = למרוח עליו חלבה בקלות.




























אז מורחים שכבה אחידה של ממרח חלבה. 




























ומפזרים מעל את שטרוייזל הטחינה. 


























אופים ב180 מעלות עד שהפירורים מזהיבים. 

































מקררים. 
לאחר הקירור פורסים לקוביות. גיליתי שהכי קל לעשות זאת עם סכין מסור של לחם כזאת... 














ו.................... זהו. אם לא הבהרתי את זה מספיק עדיין - זה ממש טעים =) 





























_________________________________________________________________________

מתכון

מספיק ל2 תבניות ריבועיות בגודל 22X22

בסיס בצק פריך - מקור של קרין גורן עם שינויים שלי
200 גרם חמאה רכה 
100 גרם אבקת סוכר
גרידה מלימון שלם 
1/4 כוס חלב
300 גרם קמח
כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח

1. מקרימים חמאה + אבקת סוכר + גרידת לימון במיקסר עם וו גיטרה. 
2. מוסיפים חלב בהדרגה - מעט בכל פעם - מערבבים בין כל הוספה.
3. מוסיפים קמח + אבקת אפיה + מלח ומעבדים לבצק. 
4. מקררים שעתיים. 
5. מרדפדים 2 תבניות, מחוררים, ומקררים. 

למלית - 400 גרם ממרח חלבה 

שטרוייזל טחינה - מקור של הנס ברטלה עם שינויים שלי
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנטנות 
1/2 כוס סוכר לבן 
1/4 כוס סוכר חום 
קמצוץ מלח 
כוס וחצי קמח 
1/3 כוס טחינה גולמית 

1. בקערת מיקסר מניחים את החומרים היבשים : קמח + 2 סוגי סוכר + מלח
2. מוסיפים פנימה את החמאה. 
3. מעבדים לאט לאט עם וו גיטרה תוך כדי זילוף טחינה גולמית עד שנוצרים פירורים. 

הרכבת העוגה
1. על הבצק המרודד, מחורר, ומקורר - מורחים שכבה אחידה של ממרח חלבה.
2. מעל מפזרים את השטרוייזל.
3. אופים ב180 מעלות עד שמזהיב. 
4. מקררים לחלוטין.
5. פורסים לקוביות בעזרת סכין מסור (כזאת של לחם)

2 תגובות:

  1. בשביל פרווה אחליף את החמאה במרגרינה (אני לא אנינת טעם :) )
    אבל מה עושים עם החלב? אפשר להחליף במים? או אולי לימונדה ואז לוותר על גרידת הלימון?

    השבמחק
    תשובות
    1. לימונדה נשמע כמו רעיון מצוין! אני לא ניסיתי אבל אשמח לשמוע איך יצא...
      אם את אוהבת לימון אפשר לנסות גם להשאיר את הגרידה (זה מה שאני הייתי עושה)
      ולגבי המרגרינה, עד כמה שהיא לא חמאה, ומריחה לא משהו ולא בריאה וכו וכו - לבצק פריך היא ממש טובה הוא יוצא הרבה יותר טוב עם מרגרינה....

      מחק