יום שבת, 8 ביוני 2013

עוגת שוקולד ללא סוכר וללא גלוטן

הכל התחיל לפני משו כמו חודש בשיטוט רגיל ויומיומי באינטרנט בחיפוש אחר עוגות מעניינות. 
נתקלתי במקרה במתכון הזה שהבטיח עוגת שוקולד לא פחות ממושלמת, ללא גלוטן... 
דינג! דינג! דינג! משו אמר לי באותו רגע לשמור את המתכון במועדפים כי בטוח מתישהו אחזור אליו... 

דודתי היקרה לא אוכלת גלוטן וגם לא סוכר, וכמעט אף פעם לא יכולה לאכול או אפילו לטעום מעבודותיי...  

ובגלל שגם אני, עד לא מאד מזמן, לא יכולתי לטעום את המתכונים (מכילי הסוכר) של עצמי (כן, כן, אפייה על עיוור)
אני יודעת מה ההרגשה, ולמרות שמתרגלים - זה חסר... 

העוגה הזאת נראתה לי מתאימה במיוחד להחלפת הסוכר בתחליף סוכר וידעתי שאני אמצא את הזמן בשבילה. 


אז הנה הגיע היום ואמרתי הסופ"ש הזה, בסוף ארוחת השישי גם היא תוכל להינות מקינוח =) 






























מתחילים בהמסת שוקולד ודבש 
בפולסים של 20 שניות במיקרו עד שנמס, ומניחים בצד להתקרר... 












עכשיו, במתכון המקורי יש סוכר. אני רציתי עוגה ללא סוכר אז השתמשתי ב"סוכר לייט" שמגיע באריזה גדולה 
ואמור לשמש באפייה בכמויות של "כפית לכפית"  במקום הסוכר.
אני לא אוהבת לשים אותו באותה כמות כמו כמות הסוכר הרשומה, אני בד"כ מפחיתה.




ונעבור לביצים שהן המרכיב העיקרי בעוגה 


















מקציפים ביצים עם תחליף סוכר לקצף גבוה ובהיר

לאחר מכן יש להחליף את הוו במיקסר לוו גיטרה וממשיכים. 
מוסיפים אבקת אפיה + סודה לשתייה ומערבבים.






























מוסיפים שמן ומערבבים




























מוסיפים קורנפלור + קקאו + מלח




























ומערבבים... 




























ובסוף מוסיפים את השוקולד והדבש שהמסנו במיקרו. ומערבבים עד לאיחוד הבלילה.




























כדי שהעוגה תצא יפה וישרה אני משמנת את התחתית של תבנית עגולה, מניחה עיגול נייר אפייה,
וממשיכה לשמן את כל התבנית כולל את החלק עם נייר האפייה...

 שופכים את הבלילה




























ואופים ב160 מעלות בערך 40 דקות עד שקיסם יוצא יבש. 
אל תחכו 40 דקות כדי לבדוק תתחילו כבר אחרי חצי שעה לראות מה מצב העוגה שבתנור... 

העוגה לצערי יצאה ממש דקה... 














בגודל של חצי עוגה בערך... 
אז הכנתי עוד אחת =) 






















החלטתי להכין עוגה שמורכבת מ2 עוגות עם קרם באמצע. 
אז מיישרים את הגבעה שיש לכל עוגה כדי שיורכבו בצורה יפה.




















ועכשיו מכינים את הקצפת שתמלא את העוגה מבפנים.
השתמשתי שוב באותו תחליף סוכר ובקצת תמצית/משחת וניל בשביל הטעם.




































מקציפים את כל החומרים לקצפת יציבה. 
היא לא יוצאת יציבה כמו קצפת שמכינים עם אבקת סוכר... אבל היא בסדר




























עכשיו נחלץ אץ העוגות מהתבנית, נקלף את נייר האפייה מהתחתונה, ונמרח עליה 3/4 מכמות הקצפת.



































*כדאי להשאיר שוליים ללא קצפת כדי שלא תישפך החוצה בהרכבת העוגה*
עכשיו נניח על השכבה התחתונה עם הקצפת את שכבת העוגה השנייה. 




































ונסיר את נייר האפייה




























את העוגה ציפיתי בגנאש שוקולד פשוט - שוקולד בכמות כפולה משמנת מומסים במיקרו




























מחכים שיתקרר ויסמיך מעט - ומורחים על כללל העוגה מסביב =) 




























את הקצפת שנותרה לנו ממקודם, שמים בשקית זילוף... אני בחרתי בצנתר כוכב... 



























ומזלפים מסביב לעוגה עיגולים קטנים. הקצפת מאד רכה אז היא לא ממש שמרה על צורת הזילוף אבל לא נורא.




























על כל אחד מהעיגולים (הגדולים) הנחתי דובדבן 




























וזהו העוגה מוכנה =) יש לשמור אותה במקרר כמובן... 
היא הייתה מעט יבשה לכן העובדה ששמתי קצפת באמצע הייתה רעיון מעולה... 




























מושלמת היא לא - כבר יצא לי להכין ולטעום טובות יותר 
אבל בתור עוגה ללא גלוטן וללא סוכר היא ממש ממש מעולה! 
כל חולי הצליאק והסכרת שבעולם - תתפנקו!!! 

_________________________________________________________________________

מתכון

לעוגה עצמה - המקור של איילת הירשמן עם שינויים שלי
250 גרם שוקולד מריר ללא סוכר 
כף דבש 
5 ביצים
כוס תחליף סוכר 
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתיה 
3/4 כוס שמן 
כוס קורנפלור
2 כפות קקאו
1/4 כפית מלח 

1. ממיסים שוקולד + דבש ומניחים בצד לקירור
2. מקציפים ביצים + תחליף סוכר לקצף גבוה ובהיר
3. מחליפים את וו המיקסר לוו גיטרה.
4. מוסיפים אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים.
5. מוסיפים שמן ומערבבים.
6. מוסיפים קורנפלור + קקאו + מלח ומערבבים.
7. לבסוף מוסיפים את השוקולד והדבש שהמסנו ומערבבים עד לאיחוד.
8. אופים ב160 מעלות בערך 40 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

*כמו שציינתי קודם, אני הכנתי 2 עוגות כאלה - אז אם בא לכם עוגה גבוהה תכפילו כמויות*

קצפת וניל
מיכל שמנת מתוקה 
2 כפות תחליף סוכר 
1 כפית תמצית וניל

מקציפים את כל החומרים לקצפת יציבה 

גנאש שוקולד
200 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
100 מ"ל שמנת מתוקה 

1.ממיסים במיקרו בפולסים של 20 שניות ונותנים לגנאש טיפה להתקרר ולהסמיך
2.מורחים על כל העוגה 






7 תגובות:

  1. היי,
    אפשר להכין מראש יום-יומיים?

    השבמחק
    תשובות
    1. בטח... כל עוד זה במקרר לא צריכה להיות בעייה

      מחק
  2. לא ברור לי העניין- הרי גם בשוקולד מריר יש סוכר, לא? אז איפה כאן העוגה ללא סוכר?

    השבמחק
    תשובות
    1. כפי שציינתי במתכון - שוקולד מריר ללא סוכר... יש דבר כזה... ואין בו סוכר...

      מחק
  3. היי,

    אם אני רוצה שהעוגה תצא לי גבוהה להכפיל כמויות ? או כמות וחצי ?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני לא בטוחה איך תאפה כמות כפולה....
      כי כשהכמות גדולה יותר לוקח לעוגה יותר זמן ואז היא עלולה להישרף מבחוץ...
      אבל אם לא רוצים 2 עוגות (למרות שבאמת כדאי כי העוגה צריכה רטיבות כלשהיא במרכז) אפשר לנסות לאפות בחום יותר נמוך אבל זה יקח יותר זמן...

      מחק
  4. תודה רבה עבור המתכון. איתי ויצא מצוין.👍

    השבמחק